Ha megtehetném, visszamondanám a nevezést, vagy átpasszolnám valakinek. Így marad a küzdés, ez van. Ha másért nem is, legalább a tapasztalatért érdemes odamenni a pofonért :)
A VTM tavaly óta nem szerepel túraként, csak mint terepfutó verseny. Szóval kénytelen voltam rá benevezni a sok futó közé, és ha belegondolok, hogy pár hónapja még az ultratávján gondolkodtam... (tavalyi körülmények mellett még lehetne némi esélyem azon is beérni), ehhez képest a nevezés pillanatában biztonsági menetnek és végig jóleső terepezésnek képzelt futamból szintidővel küzdős "túlélőverseny" lehet nem elhanyagolható valószínűséggel. Még az lenne a jobb eset, ha ez a havazás péntek-szombat jött volna... de nem, majd jól nekiáll olvadni, és alig két-háromszázan ki is tapossák majd előttem a dagonyát (minden távon induló létszámot nézve ennyien lesznek nálam gyorsabbak)
Mennyire könnyű megszokni a korai tavaszt! Most egészen sokkoló a havazás, meg hideg, pedig pl 2006-ban ilyenkor a havas túrákon meg se lepődtem. Most szombaton lesz az a Téry-50 is, amin szintén az említett évben voltam először. Hóban és sárban. De említhettem volna a Biát is akár.
Na de Bri már hetek óta alig fut, ma egyszerűen muszáj volt! De puha voltam, vacak 6 kili után hazajöttem!
Azt még mindig nem ltom, hogy lesz ebből félmaraton, na de 4 hosszú hét van még addig! Mondjuk úgy képzeltem, hogy húsvétkor jókat futok, meg kirándulok majd, most nem tudom, hó lesz, vagy eső?
Nem, dehogy, csakis az optimális lépéshosszt akarom elérni, ami még éppen nem erőltetett. Valami olyasmi stílust, mint ez a csini kis animált csajszi odafent, persze a karok ilyen mértékű kersztezése nélkül. :-) Szerintetek combprésnek van értelme, mint erősítés? Ahhoz van itthon szerkezetem, valahol porosodik.
Oké, így más. Úgy értettem, valami előnyt vársz a nagyobb lépésektől. DE ha már megrövidult izomkról van szó, akkor tényleg nyújts, finoman. Ettől még igaz, hogy a futók többségének gyengék a csípőtájéki tartó izmai-szalagjai, talán megrövidültek, de önmagában a futástól nem nagyon erősödnek. Aztán kimegy az ember terepre és az első lejtőn szétszedi magát :P
A kattogás nem betegség. De természetesen csináj annyit és úgy ahogy a te testednek jó, nem ismerem az előéletedet.
Nyújtani szoktam, még napközben is, csak módjával, nem angol spárgával, az izmolást viszont utálom. Valamikor futóiskolától, lépcsőzéstől sérültem le kegyetlenül, attól is ódzkodom, semmi szökdelés vagy hasonló, főleg fél lábon nem, hiszen kétlábas guggolásnál is kattog a térdem. :-) A lépéseket azért nyújtom, mert a sok éves futópadozástól automatikusan rövidültek, laza futásnál szinte magam alá taposok, mint a tojógalamb. Csak a normál állapotot akarom újra elérni, nem arról van szó, hogy öles lépteket kényszerítek magamra. Egyelőre úgy tűnik, hogy jobban esik az ízületeimnek, ha hagyom kipörögni a lábaimat, igaz így viszont a pulzus szalad fel könnyebben.
Olyan, de olyan kedves lelkitársaim vagytok ::))))
Nagy köszönet mindenkinek, a drukkért és az cuki elismerésekért :)) Borzasztóan jól esik :)
A 48,2-tól nincs messze az 50, ezért tök egyértelmű, hogy egy 50 évesnek szüliévet, 50 km-t kell futnia
Már bocsesz, de itt tanultam :D De azt sosem gondoltam, hogy egyszer én is ...
Őszintén mondom, tisztességgel felkészültem és nagyon simán ment, bokát levonva. De rólam elég ennyi. Ti vagytok a soron.
Ma futó és még ma is futó drágáim, futótársaim: hátszelet, napocskát, élményeket és széles mosolyt, kis könnyet az örömért a célban, kívánok mindegyikőtöknek !!!!!
Azért halkan felhívom a figyelmed az erősítés - nyújtás arányára. A csípőtájék nagyon fa..án be tud állni, pláne ha gyenge és túlterheled, illetve ha megrövidül. Youtube-on nagyon jó videók vannak, erősítésre (pl egylábas guggolás) és nyújtásra is.
Lehet, hogy csak tűszúrás vagy fogpiszkáló böködés. :-) Mostanában elkezdtek újra nyúlni a lépéseim, elképzelhető, hogy ez jobban megterheli az izomzatot egyelőre.
Ja, hát ha apróság akkor én se rohannék vele dokihoz, de azért a lágyéktájon érzett késszúrás szerű fájdalom nem feltétlen "apróság" :) Talán csak a megfogalmazásban vagy az olvasatban volt félreértés :)
Életemben egyszer voltam orvosnál sportsérülés miatt, de csak annyit mondott, hogy futáskímélés, inkább biciklizzek vagy ússzak. Hát kösz, nem véletlenül választottam a futást. :) Egyébként azt vettem észre, hogy amióta újrakezdtem, kicsiben végigmegy rajtam mindenfajta sérülésforma, biztos most áll vissza a testem, visszapattan minden a helyére. :) Szerencsére ezek el is múlnakés nem nagy mértékűek. Kopp-kopp-kopp. Most éppen azt találta ki a testem, hogy olyan érzést produkál a talppárnámban, mintha egy apró kavics lenne a zoknimban, de nincs ott semmi, még csak bőrkeményedést sem érzek. Egy hipochonder biztos azonnal rávágná, hogy csontkinövés. :)
Megunta a sok kukkolót
Előzmény: Briel (42796)