A critical mass-on is le volt zára egy elég nagy terület. Gondolom ők nem fizettek a fővárosnak milliókat.
És rengeteg önkéntes biztosította területet. Persze ez non profit rendezvény volt.
És mint előzőleg írtam, nekem főként azzal van bajom, hogy az egész úgy van tálalva a médiában mintha egy "jótékonysági" rendezvényről lenne szó, a szponzorok jóvoltából.
Hát az árak meg relatívak, a magyar bérszínvonalat nem lehet egy bosztonival összehasonlítani. Szerintem... :)
Érdekes, nekem ezzel nincs bajom... Nyilván kerül valamibe, hogy lezárják a fél várost, frissítőpontokat biztosítanak, meg a technika, a sátrak, stb, stb. A nevezési díjon nyilván lehet vitatkozni, de valamiből fel kell tartani a rendszert. Úgy tudom, a világ minden nagyvárosában szednek nevezési díjat, elég sokat, és ott is vannak még mellette szponzorok.
Nem lenne rossz ötlet, de mivel nem lenne ekkora visszhangja a médiában, valószínűleg kevesebben lennének. Nekem amúgy nincs bajom még a nevezési díjjal, bár diák nevezéssel ne is szóljak semmit. :P Na meg még mindig több értelme van, mint pl. alkoholra vagy cigire költeni...
Igen ez a fájó a dologban, az hogy az embereknek az jón le, hogy milyen jó fejek a szponzorok. Holott ezekre a rendezvényekre mindent lehet mondani csak azt nem hogy a futókat szponzorálja. Inkább a szervezők reklám bevételét gyarapítja.
kíváncsi lennék, hogy meg lehetne e szervezni egy konkurens ingyenes városi futást is. ami tényleg arról szólna amiről egy ilyennek kell szólnia.
Nekem alapból semmi gondom azzal, hogy egy versenyen nevezési díj van. Sőt, jól megszervezett eseményért, extrákért olykor hajlandó vagyok relatíve drága nevezést is vidáman kicsengetni. De ahogy te is írod, az ilyen bulifutás jellegű eseményeknél, pláne "fussunk a városért, a mozgásért, a közösségért, stb"-jelszóval kicsit furán esik a sokezres nevezés, pláne úgy, hogy van neves szponzor!
Na, de elvileg a versenyszervezésben is szabad verseny van, az marad fenn akinek a versenyeire elmennek a népek. Ha a BSI ennyi embert oda tud csődíteni, annyira nem csinálhatja rosszul.... Nekem, akinek ez nem jön be, meg ott vannak az egyéb versenyek, helyi szervezésű kis események, túrák, terepfutások, vagy egyszerűen kimegyek a futótársakkal egy körre :)
Bár tudom hogy erről volt már beszélgetés de még is..., irritál a dolog. :)
Úgy adják el ezt az egész budapesti félmaraton, maraton dolgot, mintha arról szólna a dolog, hogy a híres neves szponzorok jóvoltából ingyen futnának az emberek.
És csak a buzdítás szól mindenhol, hogy fuss, te is mozogj a városért, és hasonló szépek...
Persze amikor megnézi az ember a nevezési feltételeket, akkor gyorsan kiderül, hogy bőven nem jelképe az az összeg amit elkérnek a részvételért...
Szombaton bringáztam kicsit a critical mass-on és azon gondolkodtam, hogy ez valóban arról szól, hogy vegyél részt, mozogj, mozgasd meg a várost. És voltak kicsik nagyok, családok.
Ha egy ilyen „fussunk a városért” programon részt akarna venni egy család, akkor már le sem írom hogy mennyibe kerülne...
Én közelítem meg a dolgot rosszul?
Egy ilyen városi rendezvénynek nem az lenne a célja hogy valóban mindenki számára elérhetővé tegye a mozgást az élményt?
Nem mondom, hogy legyen ingyenes, de nem lenne célravezető mondjuk 1-2e ft-os nevezési díj?
Főleg azért is elgondolkodtatóak a fentiek, mert a környezetemben sokan tudják hogy „futok”, és sorra kérdezgették hogy én nem megyek!?
Mire közöltem a nevezési összegeket, akkor mindenki ledöbbent hogy ezért fizetni is kell!?
Anyukám ma megkérdezte, nem futok-e holnap a Vivin. Mondom, nem, a futótársakkal találkozni jó volna, de most az utazással együtt ennyit nekem ez a verseny nem ér meg. Anyu: Jé, ezért fizetni kell?! :P Ő úgy gondolta, ha már a nagy magenta a szponzor, ők állnak mindent.... Haha, na persze :D
Én is megyek holnap reggel a bringatárolóhoz, ha el nem alszom. Aztán majd a verseny alatt szépen elkocogok, a pesti rakpartra, ahol reményem szerint majd ismét hajrázhatok nektek.
Sziasztok! Ott leszünk mi is fél 9-kor, én előtte suhanjozni akarok.
Naneeee, nem igaz, hogy nem tudják eltalálni a pólóméretet!
A maratonon Snecikével cseréltem mert tévedésből M-t kaptam, a maratonfüred S-s pólója akkora rám mint egy zsák, most meg szűűűk lesz?? Akkor is abban futok...érdekes lesz ha közben még locsolni is kell magam mert meleg lesz ...
Sose bándd, fuss abban, amit megszoktál. :) Nem mintha én el tudnám dönteni, hogy mit is vegyek fel...az ilyen hirtelen jött melegben mindig elbizonytalanodok... :(
Fél 10-kor van a rajt. Mikor találkozzunk? Én fél 9 körül kimegyek, főleg, ha ott akarok átöltözni, meg ruhatár, meg Toi-toi, meg bemelegítés, szóval ismerem magam, kell az idő. :)))
Ti mikorra tervezitek magatokat?
A helyszínrajz alapján annyira nincsen ötletem, esetleg öltözőknél?
Megint körbe jövünk :) És nincs kettő (huszon)négy nélkül :)
Előzmény: mjoci (42894)