Ez az, Saucony Jazz 13 az enyém is, akkor lehet, hogy csak pechem volt, hogy hamar vége lett... 1100-at bírt az enyém. Viszont tényleg nagyon kényelmes az is.
Eddigi futócipőimből 2-t tudnék kiemelni: az előző=saucony jazz 13-at és a mostani=mizuno wave fortis 3-at. A sauconyt nagyon szerettem, kényelmes volt, strapabíró(több, mint 2000 kilit bele tudtam rakni), megbízható... :D A mostanit is szeretem, csak másképp. :D Valahogy másféle a felépítése, de a lényeg ugyanaz: kényelmes, tartós(ennyi versenyt még egy cipőmbe se tettem, és ennyiszer még semmilyen cipőmet nem áztattam el, mégis jól elvan magának), és van benne valami plusz, amitől több. Egy negatívum: a talpa rohamosan kopik, szóval téli szezonra nem lenne jó. Ja+, ráfogtam a lábamra, hogy neutrális, mert tök jól elvagyok neutrális cipőkben, és egy minimális lúdtalp miatt nem érzem szükségét a pronáló cipőnek(az meg már.
Hát, talán én vagyok itt a legtapasztalatlanabb, de azért leírom, nekem mi jött be. Számomra a Nike Pegazus a legkényelmesebb és strapabíróbb eddig. Volt Sauconym is, az is rendkívül kényelmes, de nekem hamarabb tönkrement, mint a Nike Pega.
Ja, és futócipő árusító boltok... Neutrális lábam van, de a Nyúlcipőben meggyőztek, hogy befelé dőlök, és eladtak nekem egy Asics Gel mittudoménmit, nem írom le mennyiért, a fantáziádra bízom. Valahogy nem volt kényelmes, de gondolam, majd csak összeszokunk. 300 kilit tettem bele, jó masszív térdfájást kaptam tőle. Elmentem a Spuriba, vittem a régi cipőmet (egyébként a Nyúlcipőbe is) és megállapítottuk, hogy tök neutrális a lábam, és láss csodát: neutrális cipőben nem is fáj a térdem! Szóval és Nyúlcipőbe többet nem megyek...
Ismét, még mindig, és továbbra is, azt tudjuk ajánlani, hogy menj be a szaküzletbe ahol értenek hozzá. Innen a távolból senki nem fogja tudni megmondani, hogy a te lábadra milyen cipő jó. Spuri, Nyúlcipőbolt, Saucony márkabolt például.
ja, azzal én is kiegyeznék :) mindegy, tavaly nyáron teljesen elvoltam 30-32 fokig mindenféle kellemetlen közérzet nélkül, szerintem ez most is menni fog kis szoktatás után.
(persze páratartalomtól is függ biztos és mostanában az is elég sok tud lenni)
Nagyon köszönöm a segítő válaszodat:) Akkor tehát nem fogok nagyon kilógni a mezőnyből az egyszerűbb kerékpár miatt. Sajnálom, hogy sérülésed miatt ki kell hagynod az ideit, viszont büszkévé tesz, hogy jövőre az első ironman versenyemen egy ilyen nagy formátumú versenytársam lesz, mint te!
Többnyire olvasom a fórumot, csak ritkán kérdezek. Most egy kis tanács kellene. Főleg ironman teljesítőktől. Tervezem, hogy jövőre indulok Nagyatádon. Bringavásárlás elött állok, ebben kérem a tanácsotokat. Tudom, hogy többnyire országútival teljesítik, egy kisebb szerencsésebb réteg meg speciális triatlon kerékpárral. Mennyire szokatlan illetve tanácsos/nem tanácsos más fajtájú kerékpárral nekivágni a távnak?
Az országúti:
• elég húzos áron kapható - 150000-400000 Ft
• a vékony kerekeket a hétköznapokban, edzéseken a hazai utakon elég hamar szét lehet csapni.
• 44 évesen kényelmesebbnek tűnik az egyenes kormány, a derekat kevésbé igénybe vevő testtartás
amit kinéztem, az egy "átmenet", egy cross bringa. Országútihoz hasonló vázgeometria, nagy kerekek, áttét azonos ill. egy plusz fogaskerék tányérral több (elön) - Gepida ALBOIN 200 CRS vagy Gepida ALBOIN 200 PRO CRS.
• előnye, nekem, hogy egyenes a kormány
• kicsit vastagabb a kerék az outinál (28-as)
• a mindennapokban (munkába járás) kényelmesebb
• trekkinghez, túrához is kellemes lehet - ez is fontos szempont, szeretnék jókat kirándulni vele, kényelmesebben, mint egy országútival
Tudom, hogy nem olyan gyors és könnyű, mint egy országúti, de gyorsabb mint egy monti.
Ha a jövő évi ironman-en csak a szintidős teljesítés a lényeg (nyílván amatőrként nincs semmi vérmes reményem bármi "helyezésre") elindulhatok egy ilyen kerékpárral? Az indulási feltételek között ugye nincs olyan, hogy csak és kizárólag dedikált országútival lehet teljesíteni a kerékpáros részt?
Két bringát nem tudok venni és hetek óta gondolkozom azon milyen fajtájút vegyek. A szívem inkább a cross felé húz.
Köszönöm, ha valaki a tanácsával segítséget tud nyújtani ebben a dilemmában.
Ha nagyon szépen megkérsz, akkor bedugok egy kisüveget a víz alá a Balcsiban, bugyogtatok bele egy kicsit, ledugaszolom, ragasztok rá egy mágnest, és voálááá, kész a mágneshűtőd :) Majd alkoholos filccel ráírom az idődet , meg hogy gratulálok :D
Nekem az érmek se különösen fontosak. Nem várok érmet teljesítésért. TT-n jelvényt, azt igen, de futásnál a helyezettek szoktak érmet kapni, nekem valahogy még mindig így logikus. Persze értem, hogy emlékérem :-)
A barlang fala a hűtőm oldala,eleje,oda megy az oklevél(rajz),12 órások vannak ott,tavaly 110kili,110,5 kili,idén Sárváron 120,5 kilis,ha az megy akkor miért ne menne a 125 vagy 130 kili? :)
Miért ne lehetne 1 mammut helyett 2 mammutot elejteni-kérdé az ősember? :)
Mindenképpen! Köszi. :)
Megnézem a saucony cipőket, bár külsőre valahogy nem annyira jönnek be (persze nem ez az elsődleges szempont :).
Előzmény: oszanna (42995)