Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 182 527 km-t sportoltatok

Dohányzás és a futás: avagy a nagy dohányzás leszoktató topic :-)

Létrehozta: robcsi1979  |  2010-05-30 00:02:54-kor

Lehet hülye kérdés, de dohányzik itt még valaki rajtam kívül? Ha igen, akkor szokjunk le együtt!! :)

Béla85 2019-01-18 12:10:12 | 67
Béla85 képe

Sziasztok! Nem voltam mindig sportember, leginkább mindennek éltem, ami káros volt.  A mozgásra valahogy sose volt időm, vagy éppen kedvem, amit mindig azzal magyaráztam, hogy sok a munka, ha pedig adódott egy kis szabadidőm inkább lerészegedtem valahol a barátaimmal. A munkahelyi közös cigizések, pedig alapnak számítottak hiszen mindenki tudja, a lényeges dolgok 80%-a ott történik. Aztán elkezdtem észrevenni magamon, hogy egyre nehezebben megy a reggeli felkelés, állandóan fáradtnak és erőtlennek éreztem magam és semmit se mozogtam. Ekkor döntöttem úgy, hogy 28 évesen fiatal vagyok még ahhoz, hogy ilyen levertnek és enerváltnak érezzem magam, így egy szép nyári estén eldöntöttem elkezdek futni, hogy mozogjak valamit. Persze elsőre szörnyen ment, kapkodtam a levegőt és fájtak az izmaim. Gondoltam a cigi is az oka, így elhatároztam, ha nem is egyből, de idővel le kell tennem, hogy jól bírjam a futást. Ekkor sok-sok keresgélés, pénzköltés és eredménytelen próbálkozások következtek. De nemrég rátaláltam az Antifume-ra. http://antifume.hu/ Még csak pár hete használom, de eddig pozitívak a tapasztalataim. Ez az első olyan inhalátor, aminek köszönhetően sikerült lecsökkentenem a napi cigi mennyiségem.  Tudom ez még csak a kezdet, de én nagyon elégedett vagyok, és most nagyon bizakodó is.  Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, nincs mit veszíteni, egy próbát pedig mindenképp megér.

 
Deni 2013-11-17 19:53:11 | 66
Deni képe

Sziasztok!

12 éves korom óta dohányoztam, egészen 27 éves koromig (2012.10.23). Elhíztam, tüdőm roncsolódott, köhögtem, szinte semmi teljesítményt nem produkáltam a sport terén. Lusta is voltam. Fő napi rutinom, attrakcióm a számítógépezés, hosszú éjszakákban való bulizásokra terjedt ki.

Futás szóba sem jöhetett, a tüdőm nem bírta szusszal, a lábam meg erővel nem (2012.03 hó = 800 méter max. a BHSE sportpályán). Ez elég szomorú, mert a hivatásom miatt az átlagosnál jobb állóképességgel és fizikummal kell, hogy rendelkezzek. Az éves szintfelmérő futásom 2012 Májusában (3200 méter síkon) ÉPPENHOGY teljesítettem.

El sem tudtam volna képzelni egy napomat cigaretta nélkül. Egy valami segített. Egy vízió magam előtt, egy látomás, egy jövőbeli kép a lehetséges Énemről. Elég rosszul festettem (a valós és a magam elévetített kép is). Megijedtem és elkezdtem a futópályára leszivárogni, otthon és egy olcsó éves bérleti díj ellenében konditeremben súlyokat mozgatni.

2012 Szeptemberében megpróbálkoztam a terepfutással. Sajnos az edzések, futások végén még mindig rágyújtottam, mert függtem a nikotintól és az évekig beidegződött szokástól. Tudtam, hogy rosszul csinálom azt, amiben elkezdtem hinni, amiben sikerélményt szereztem magamnak,hiszenmégmindig szívtam a cigarettát, közvetlenüla futások után is.

A terepfutás, a nagyobb távok leküzdéseinek sikerélménye nagyon megtetszett, azt sem tudtam, hogy ez egyönálló sportág, önálló "világgal", közösséggel rendelkezik. Elhatároztam, hogy gyökeresen megváltoztatom az életemet és igyekszek szakítani a rossz szokásaimmal, köztük a dohányzással is.

A leszokáshoz való abszolúte legnagyobb horderejű dolog egy edzésprogrammal valótalálkozás volt. Nagy segítségemre vált egy otthon elvégezhető 60 napos challenge. A Shaun T féle Insanity edzésprogramba vágtam bele. Ez egy erőnléti-kardio edzés, amelyet nagyon nagyon komolyan vettem, olyannyira, hogy mindenáron teljesíteni szerettem volna a 60 napos kihívást. A 30. napnál járva már megéreztem, hogy elegendő oxigénfelvétel nélkül kb. a fizikai teljesítőképességem legvégén járok és elértem a maximumot, amit kizsigerelhettem a testemből. A tenniakarás győzött, így 2012 Október 23.-án végleg abbahagytam a dohányzást. Ez volt az Én szabadságharcom!

Azóta eltelt több, mint egy év. Érezhető a változás, örülök, hogy meghoztam ezt a döntést az életemben. A legjobb döntés volt, amit felnőtt koromban meghoztam. Ebben az első füstmentes évemben végre felszabadultabban, egészségesebben és komolyabban elkezdhettem foglalkozni azzal, amiből új hitet és életformát tudok alkotni. Egy dolog mentette meg a tüdőmet: a sport szeretete.

Néhány számadat:

2012 év:

- 3200 méter sík futás: 18 perc körül;

 

- 36 kilométer volt a legnagyobb táv 2012-ben (800 méterről indulva, ne feledjük) a Dupla Élményen, amit teljesítettem, nyögvenyelősen, meg-megállva, utána nagy izomlázakkal, sajgó, zsibbadó tagokkal.

2013 év:

- 3200 méter síkfutás (Május): 13':13''

 

- első futóévem, lassan 3000 km-nél járok és még nincs is itt az év vége;

- amióta abbahagytam a dohányzást, úgy érzem, hogy a vérnyomásom és a kiegyensúlyozottságom egyre jobb. A közérzetem és a fittségem is. Nem vagyok büdös, próbálok másokat is inspirálni a leszokásra. Három barátomnál mársikerrel jártam.

- 7-szer döntöttem meg az ultra távjaim, illetve ez évben először teljesítettem ultratávokat : 47km (Budapest, Február), 52 km (Budapest, Március), 54km (Nyugat-Mátra, 1800 m szint, Március), 56km (Mátrabérc TT, 2700 m szint, Április), 58 km (Mátrabérc trail, 2800 m szint,Április) 64 km (7db panorámakör a Hármashatárhegyen, 1267 méter szint, Május), 88.66 km (Piros 85 terepfutás, 3 November) és még van tervem ez évre...

- részt vettem több házi rendezésű futáson, terepversenyen, keddenként a KESZ-en (budai hg. terepfutó közösség esti futása), SZESZ-eken (ugyan ennek -bátran mondhatom- Országos szintű változata), rendszeresen kijárok a természetbe és egyre nagyobb az igényem az uralgó magaslati pontokhoz való feljutásra;

Közösségformáló erő: megismertem kb. 100-150 főt a sportolás végett, tehát érdemes volt leszokni a bagóról. A sportolók jófejek, kiszélesítik a látásod, a világod. Inspirálnak, motiválnak. Erőt és hitet adnak. Barátságok kötődnek általuk, összekovácsolnak a sikerélmények és azok a napok is, amelyek nem éppen sikert és boldogságot hoztak aznap.

Megéri lerakni...

 
keralka 2013-11-03 18:52:48 | 65
keralka képe

Sziasztok,

 

nekem úgy sikerült letennem a cigit, hogy az utolsó szál cigim elszívása közben azt mondtam magamnak, többet nem gyújtok rá. Egyszer ez előtt már leszoktam pár évre, de az egyik képzésem közben a legjobb hangulat a dohányzóban volt, ezért visszacsúsztam kb egy évre. Próbáltam az elején csökkentgetni, de az mindig visszaállt a napi 1 doboz adagra ( pirosat szívtam mindenből ). Volt még egy fél doboz cigim, azt összemorzsoltam és kidobtam.aztán vége volt. Ez volt a második leszokásom és egyben az utolsó, ennek kb 3-4 éve.. :) A társaságomban sokan cigiznek, munkahelyen is, családban is, voltak vizsgáim, stresszhelyzetek és nem érdekelt így visszagondolva, nem akartam rágyújtani. :)

 
schnippchen 2013-03-18 10:44:42 | 64
schnippchen képe

Egy hasznos cikk a (titokban) dohányzó futóknak: http://lefutomamaratont.blogspot.com/2013/03/futas-es-dohanyzas.html

 
andrea09 2011-09-18 15:05:51 | 63
andrea09 képe

Nekem [url=http://biokedvenc.hu/dohanyzas-ellen] dohányzás leszokás[/url]ban egy biotermék segített, de az akaraterő is nagyon fontos.

 
robcsi1979 2011-02-23 01:03:41 | 62
robcsi1979 képe

No, akkor gondolkodjunk…………- (ezért is hoztam létre ezt a topicot)

 

Valaki azt mondja hogy neki sikerült úgy leszokni hogy egyik napról a másikra nem gyújtott rá „oszt viszlát….”. Minden tiszteletem az övé mert ő kb. azon emberek 1%-ba tartozik akik ezt meg tudták csinálni. Vizsgálatok kimutatták hogy azok az emberek akik egyik napról a másikra tették le a cigit, legnagyobb arányban vissza is szoktak rá. Én sem egyik napról a másikra tettem le, hanem FOKOZATOSAN!

 

Hogy egy ide illő példával kezdjem: a futást is el lehet kezdeni full kezdőként egy maratoni táv lefutásával. Mi lesz belőle? KUDARC! Hogy miért? Mert maratont sem egyik napról a másikra fut le az ember hanem FELKÉSZÜL RÁ!

 

(Ha már most megnyomjátok a pánik gombot pár nap után, mi lesz majd ha 1-2 hónap KÉNYSZERBŐL nemdohányzás után valaki egy társaságban megkínál titeket cigivel és elfogadjátok, rágyújtatok? Volt már egy sikertelen leszokásom egy drága gyógyszerrel, kidobott pénz az ablakon. Akkor mit csesztem el? Azt hogy 2 hónapig nem szívtam, utána EGYETLEN SZÁL CIGI elég volt ahhoz hogy vissza szokjak! Kb 80.000ft kidobva az ablakon (ennyibe fájt a gyógyszer). Akkor mit csesztem el? KÉNYSZSZERNEK FOGTAM FEL AZ EGÉSZ LESZOKÁSOM!)

 

A dohányzás kb ugyan ilyen mint a maratoni táv legyőzése. Mindenki kérdezze meg magától hogy mennyi időre akar leszokni! 1nap?1hét?1hónap?1év? Azért FULL FELESLEGES kínozni magatokat! Ha a válasz az hogy ÖRÖKRE akkor olvass tovább! Mi az ami az eddigi leszokások kudarcait okozta? Megmondom: a KÉNYSZER! Mert az egész leszokósdit egy KÉNYSZER HELYZETNEK fogjátok fel, pedig elárulom, NEM AZ! Ez a LEGCSODÁLATOSABB DOLOG AMI VELETEK TÖRTÉNIK! Megszabadultok egy FÜGGŐSÉGTŐL! A szabadság érzése ami engem megérintett mikor leraktam a cigit és iszonyatos öröm öntött el legbelül. Minek örültem? Annak hogy SZABAD vagyok! Ez a legcsodálatosabb érzés!

 

Ha idáig eljutottatok, és a válasz az hogy ÖRÖKRE, akkor folytassuk! Kell 1 TERV! Feltételezem hogy nem 2 napja füstölög itt senki. Nekem úgy ment, hogy kijelöltem egy dátumot a naptárba, ez egy 1 hónappal későbbi időpont volt. Mit csináltam 1 hónapig? FÜSTÖLÖGTEM! De azt is azon cél érdekében hogy örökre leszokjak! Fúrcsa mi? Elhiszem! Szóval úgy füstölögtem hogy fokozatosan csökkentettem az elszívott cigik számát. Napi 1 dobozról az utolsó hétre maradt 2 szál gigi/nap (reggel KV mellé illetve este lefekvéskor). Hozzá teszem hogy a 2 szálat már csak azért szívtam mert „muszáj” volt (mert elterveztem) és ezt már kényszernek éreztem. Illetve el sem  akartam szívni. Volt olyan hogy az eltervezett mennyiségemnél többet szívtam 1 vagy 2 szállal. És akkor mi van? Akkor az van, hogy sz@r érzés önt el mert megszólal az a bizonyos lelkiismeret! Sőt, a céldátumom utáni 2 napon még elszívtam 1-1 cigit, qrvára nem kellett, lelkiismeret megszólalt, és befújta a riadót. Nekem a végén már a füstölgés volt a kényszer és nem az hogy nem szívhatom.

 

Ennek 8 hónapja………Nehogy elkezdjetek gratulálgatni, erre nincs szükségem! J Nem azért írtam. Sokan azt nem értik meg, hogy van akinek megy úgy hogy egyik napról a másikra meg „akaraterő” meg hasonló nagy szavak skandálása………Minek? Saját magatokat ne vágjátok már át! 1-2 hónapra semmi értelme letenni a cigit AKARATERŐVEL. Akinek meg sikerült egyik napról a másikra az kb 1% a leszokók közül és szerintem nem az a függő réteg fórumozik itt.

 

Továbbá itt kell valahol elkezdeni:

 

  1. Allan Carr: Leszoknék a dohányzásról de nem tudok – van hangoskönyvbe is magyarul, szóval még olvasni sem kell. (minden fejben dől el, ez a könyv a gondolatodat fogja átformálni. Kényszer VS. a legjobb dolog ami csak történhet veled az életben)
  2. Mikor 5 szál ciginél tartottam/nap bevettetem a 4mg-s Nicorette rágót (nem a reklám helye). Sokkal jobb volt rágóból benyelni a „terápiás” nikotint mint füstölögni. Illetve „pótcselekvés”- nek qrvajó. Nem fogsz zabálni „pótcselekvésként” stb. és ami a legjobb a cigit sem fogod kívánni. Miután elhagytam a cigit a rágó még maradt.

 

Van egy olyan mondás hogy aki másokat legyőz az a győztes. Aki saját magát legyőzi az a BAJNOK!

 

Csak rajtatok múlik! Az „akaraterőt” meg a hasonló sz@rságokat meg felejtsétek már el ÖRÖKRE! Csak megjegyzem (aztán befejezem) a nikotinnak igen csekély „elvonási tünetei” vannak! Ez nem kokain heroin stb. Nagy vicc mikor elvonási tünetekről beszélünk, ezt a dohányipar találta ki hogy minél nehezebb legyen leszokni. Pedig valójában pofonegyszerű és iszonyat könnyű! Itt nem arról van szó hogy „kibírod” e vagy sem! Ez a legcsodálatosabb dolog ami veled történik!

Szabad leszel!

 
monique 2011-02-22 22:52:05 | 61
monique képe

az hogy na én abbahagyom most és többé rá se gyújtok, azt akár fel lehet fogni pont olyan kihívásnak, mint pl. a futásban egy időcél elérése. :)

 
V.Petra 2011-02-22 21:46:54 | 60
V.Petra képe

Ne add fel, rá fogsz jönni, hogy megéri az átmeneti szenvedés, csak adj magadnak időt. Ha rámtör a cigi-kísértés, én is azokkal a pozitívumokkal vigasztalom magam, amik azóta történtek velem, hogy nem dohányzom. Szédülés, hányinger, rossz közérzet feszültség nálam is volt az első időszakban, de miután fejben is igazán eldőlt a dolog, ezek a tünetek teljesen megszűntek. Viszont érdekes, hogy nálam álmosságnak híre sem volt, sőt. Sokkal energikusabb és éberebb lettem. Nekem pont, hogy megszűnt az állandó álmosság, fáradtság! Szóval hajrá, jó lesz ez!Előzmény: Buana (59)  
Buana 2011-02-22 19:25:45 | 59
Buana képe

Ujabb egy nap telt el es nem gyujtottam ra. De ha Petra üzenetet olvasom, inkabb nehez kibirni!

Raadasul nekem sokkal rosszabb a kozerzetem, remelem hamar atall. Föleg most, hogy fent vagyok a hegyekben (1700 m) erek, belek stb. tagulnak a legnyomaskülönbseg miatt. Szedülök, faj a fejem es merhetetlen almossag van rajtam. A cigi regen milyen szepen kompenzalt; most jut eszembe, itt mindig többet is kivantam es szivtam, mint otthon.

 
zenoka 2011-02-22 11:38:11 | 58
zenoka képe

nassolj olyat ami nem hizlal ha nagyon ehetneked van:
pl egy paradicsom, a paprika jo moka ha felkarikazod vagy vekony csikokra vagod, hozza egy - ket szelet sonka es lassan elmajszolod, rogton olyan erzesed van hogy ettel is valamit amitol nem gombolyodsz tovabb de legalabb pszihesen jol esik:)

(megjegyzem en tobbet vitatkozom morgok miota nem gyujtottam ra es az elo faba is belekotok de gondolom ez is elmulik majd):DElőzmény: V.Petra (57)  
V.Petra 2011-02-22 11:29:38 | 57
V.Petra képe

Gyerekek!

Én állandóan ennék helyette, sokszor úgy érzem becsavarodok. Az első 3 hétben magamra rántottam 2 kilót, ( jót tett amúgy sem hab testemnek Üvöltés ), de azóta odafigyelek és nem jött rám több, bár így is borzalmas a helyzet. ( Meg ez a 2 kg rajtam is maradt, fenébe! ) Egy hete kb. nagyon rosszul viselem, sokszor megingok, mert kényszerpihi miatt nem futhatok. És még a jövő héten sem... Pedig nekem az adott erőt cigi ügyben, hogy az első naptól fogva olyan minőségi változást tapasztaltam futás terén, hogy az valami félelmetes. És onnantól kezdve mindig az volt a cél, hogy csak az adott napot bírjam ki. És kibírtam míg futottam, utána pedig azért, mert hülye lettem volna rágyújtani, akkora élmény volt a tisztább tüdő. Pedig csak jan. 10-e óta nem szívom. Mostansg viszont durván szenvedek. Vagy cigiznék, vagy ennék, és még futni se lehet, ami rendbetenné mindkét kisördögöm. Help me valaki!!!! Hogy tereljem a gondolataim cigiről, kajáról??? Egyébként magam mindig lefoglalom, nem unatkozom sosem, szóval nem az a baj! A hiba a fejben van!!!

 
zenoka 2011-02-21 14:10:34 | 56
zenoka képe

pont 2 nappal vagyok elotted dec 19 diken nyomtam el az utso cigit..
csak az elso egy het szar utana nem lesz gond maximum ilyen 4-5 perces megingasok.. akkor kell kemenynek lenni es ellenallni.. pont olyan mint egy faraszto edzes kozepe amikor tele ahocipo. nem feladni hanem csinalni tovabb mert megeri.Előzmény: Buana (55)  
Buana 2011-02-21 14:05:59 | 55
Buana képe

Két napja egyáltalán nem gyújtottam rá!

Nem egyszerű feladat 22 év "rabság" után.

Nem akar velem valaki leszokni?

 
Bendeguz85 2011-02-19 22:47:59 | 54
Bendeguz85 képe

Kereken 1 év cigi nélkül:D

 
Buana 2011-02-16 12:54:44 | 53
Buana képe

Az elmúlt 24 órában 3 szál. Egyéb kütyü, méreg, gyógyszer nincs.

Valami talán elindult.

 
robcsi1979 2011-02-15 22:35:44 | 52
robcsi1979 képe

Dohányzás vs. többlet pénz:

 

„már akkor ment a duma, h x év után lehet, kocsid, nyaralód, házad, etc. ha leteszed. Családban voltak párak akik nagy bagósok voltak. letették, szegényen haltak meg.”

 

Szerintem nem azt írtam hogy „ha leteszed a cigit full milliomos leszel….” Sőt, oda is írtam a hozzászólásomba hogy „Nem azt mondom hogy nem megy el másra a pénz, deazértmégisqrvasokba kerül a CIGI!”

 

Az hogy a cigi letételével spórolsz e vagy sem szerintem csakis rajtad múlik. A spórolás/félretevés/többlet pénz a családi kasszába nem azon múlik első sorban hogy dohányzol e vagy sem. Ez kizárólag csakis a pénzhez való viszonyodban keresendő.

 

Azért számolgattam picit mert jelenleg ezt az összeget megfoghattam volna és kidobhattam volna az ablakon (vagy kifüstölhettem volna). Nem ezt tettem.

 

Hogy hol kezdődött és hogy hol világosodtam meg? Tavaly névnapomra kaptam 20.000ft-ot a családomtól. Gondoltam veszek egy tök jó futócipőt. Elmentem a Sauconyhoz, találtam egy tök kényelmes (minden szempontból passzoló) cipőt, ami 32.000ft-ról le volt értékelve 20.000ft-ra. Húztam a szám, sajnáltam ennyi pénz kiadni érte, mert ugye egy futócipő más funkciót nem tölt be egy ember életében, csak futáshoz jó, nem ebben divatozom……stb.

 

Ekkor bevillant hogy HOPPÁ! Egy futócipőben 1000km-t futhatok.  Ez kb 1 év. Egy havi cigi adagom 25.000ft!!!!! Tehát mérlegre tettem az 1000km-t (és a Hurricane 8-at) és az egy havi cigi adagomat és máris nem a futócipő miatt lett lelkiismeret furdalásom! – mint a legtöbb embernek nekem is van lakáshitelem, közel a duplájára törlesztővel, és igenis meg kell néznem, hogy mire adom ki a pénzem. Nem azt mondom hogy milliomos lettem mióta letettem a cigit, inkább úgy fogalmazok hogy így sokkal értelmesebb dolgokra is tudok költeni. És jól érzem magam 8-10km lefutása után egy imádni való futócipőben egy imádni való órával és más futó cuccokkal amiket azóta vásároltam mióta letettem a cigit, mondhatom abból a pénzből amit egyébként elfüstöltem volna. Ja, és sokkal boldogabbá tesz a futás mint a füstölgés. – Kell pótcselekvés? Akkor FUSSÁL! – Én pl futok hetente 4x8km-t, olvasok, meditálok, kondizok, jah, és sokkal jobban érzem magam mint amikor füstölögtem!

 

Az egészben csak az az érdekes hogy tele dobálják a postaládákat „akciós” újságokkal. Az emberek képesek 2-3000ft „spórolásért” elutazni a város másik végébe is. Ám 1 valaminek sosem nézi a dohányos az árát, 1 valami automatikusan mindig bele kerül a kosárba.

 

Kitaláljátok mi ez az egy valami?

 

Fel kell fogni hogy ez egy qrvanagy üzlet! Hogy kinek? Hát nem annak aki szívja! Ő a balek, rajta húz nagyot a dohányipar és a gyógyszeripar. – közel 70 betegség közvetlen okozója a dohányzás!

 

 Előzmény: pecsenye (46)  
Buana 2011-02-15 14:54:09 | 51
Buana képe

Hááát! Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy végleg letegyem. Újabban az interneten is sokat olvasgatok utána, hátha valami igazán hatni fog rám (a tudatomra). Erre most lelek rá, hogy ahol rendszeresen "járok" (ez az oldal!), itt is foglalkoztat egyeseket ez a téma és topic-ja van. Pedig azt hittem, itt mindenki titkolja...

Többször próbálkoztam letenni, 3-4 hét volt a leghosszabb, amit kibírtam. Ez úgy 2-3 évente 1x szokott előfordulni.

Nekem minden egyes cigi felér az önpusztító fatalizmussal vegyített lelkiismeretfurdalás érzésével. Már nagyon nem szeretem magamat amiatt, hogy szívom. "Sajnos" nem igazán rossz a közérzetem. Korosztályomhoz képest kifejezetten jól sportolgatok, kiváló egészségnek örvendek. De 22 év cigi az 22 év. Bár "csak" kb 8-10 szál egy nap, de az borzasztó rendszeresen.

Adalékok a számolgatáshoz: bár szerintem is észrevétlenül elfolyik a többletpénz, ami a leszokásból fakadóan keletkezik (kivéve ha tényleg perselyezel), de érdemes az én példámból kiindulva kicsit számolgatni:

22 évig napi átlag 10 szál (csak 10-zel számolva, pedig egyetemista koromban sokkal több is volt) mai értéken több, mint 3 millió Ft!!!  Nem folytatom ...

Egyszer a nagyböjt időszakát kibírtam cigi nélkül. Idén is meg kellene próbálnom! Ha kibírom, talán nem leszek olyan hülye, hogy a húsvéti sonkát a gyomromban utófüstkezelem.

Sziasztok, el is megyek futni. Olyankor (utána) órákig nem kívánom a cigit.

 
V.Petra 2011-02-12 07:51:14 | 50
V.Petra képe

De! A malacom! A pocak-malacom, mert tömöm helyette nasival! NyelvöltésElőzmény: RunKa (49)  
RunKa 2011-02-12 07:41:32 | 49
RunKa képe

:D, 11 éve tiszta, he-he. A pénzspórolás baromság, másra megy el, nem a malacod hízik :)

 
V.Petra 2011-02-12 05:29:27 | 48
V.Petra képe

Pecsenye!

Teljes mértékben egyet kell, hogy értsek veled. ( Már ami engem illet. ) A pénz engem sem motivált, pedig hol feljebb, hol lejebb voltam anyagilag. Ha eddig volt rá, ezután is lett volna, és most, hogy nem szívom sincs több lóvém ill. vagyonom, bár azt észreveszem, hogy azért nem tűnik el heti 3-4 ezer cigire csak úgy a pénztrcámból. Engem az egészség motivált és sok-sok( RENGETEG!!! ) próbálkozás után a futás segített hozzá, hogy letegyem, mert nem tudtam úgy teljesíteni ahogy szerettem volna, ami bántotta a hiúságom. Egyszerűen nem bírtam tüdővel, a kettő nem ment együtt! Szóval két légy egy csapásra! sport elkezdése + cigi elhagyása! Ettől függetlenül Robcsinak is igaza van, mert az anyagiak is lehetnek motiváló erők. Volt egy ügyfelem, mindketten dohnyoztak a párjával! Letették mindketten és 1 évig valóban félretetták a pénzt, amit cigire költöttek volna. Lett új konyhabútor és egy szerényebb külföldi nyaralás. ( ami addig sosem volt. ) Szóval kinek így ,kinek úgy! Számos módszer, tapasztalat és történet van. Mindenkinek ajánlom: tegye le! Összehasonlíthatatlan a különbség az életminőségben is! Aki pedig letette ( minegy, hogy mi motiválta ) annak óriási gratu! JKülönben is azt olvastam, csak az a futó dohányzik aki szereti két végén égetni a gyertyát!!!

És aki még csak gondolkodik, annak ajánlom, szerintem nagyon jól összerakott kis oldal:

http://www.leteszemacigit.hu/Előzmény: pecsenye (46)  
Bozót 2011-02-11 10:17:38 | 47
Bozót képe

Kocsid, nyaralód nem lesz, de ha böcsültesen bedobálod egy perselybe a cigire költendő pénzt, azért el lehet csodálkozni. Tudom, hogy motivációs eszköznek harmatgyenge, gyerekként én is hiába győzködtem ezzel az ősöket :PElőzmény: pecsenye (46)  
pecsenye 2011-02-11 07:57:33 | 46
pecsenye képe

Hali!

bocs, de ettől áll égnek a 3centis hajam.. ne érts félre, vhol igazad van.. de. régen én is cigiztem. már akkor ment a duma, h x év után lehet, kocsid, nyaralód, házad, etc. ha leteszed. Családban voltak párak akik nagy bagósok voltak. letették, szegényen haltak meg. én is leszoktam, azóta sincs több pénzem. ha vlaki le akar szokni ettől nem fog. ha le akar, le fog, ha nem akkor úgyis szívni fogja..ne álltassuk se magunkat, se másokat ezzel. Előzmény: robcsi1979 (41)  
monique 2011-02-10 22:05:17 | 45
monique képe

tök jó ennyi nevet látni itt!:)

 
V.Petra 2011-02-09 21:27:47 | 44
V.Petra képe

Éljen mindenki akinek megjött az esze!!!Előzmény: zenoka (43)  
zenoka 2011-02-09 18:29:43 | 43
zenoka képe

1 honapja 20 napja tiszta:)Előzmény: robcsi1979 (41)  
V.Petra 2011-02-09 18:15:16 | 42
V.Petra képe

1 hónapja tiszta!Előzmény: robcsi1979 (41)  
robcsi1979 2011-02-09 17:53:51 | 41
robcsi1979 képe

143.000ft spórolás 7 hónap alatt Nevetés (csak tisztán cigiből).

"Még" dohányzó/futó fórumtársaimnak mondom/írom hogy ez 7x20.000ft azaz ebből 7 futóciő kijön 7 hónap alatt azaz minden hónapban 1db Kacsintás. Nem azt mondom hogy nem megy el másra a pénz, deazértmégisqrvasokba kerül a CIGI! Aki még szívja TEGYE LE MINÉL HAMARABB!! Voltam akkora állat hogy 15 évig füstölögtem!Előzmény: robcsi1979 (40)  
robcsi1979 2011-02-09 17:48:59 | 40
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for Seven Months, Four Days, 9 Hours and 48 Minutes, while extending my life expectancy 14 Days and 11 Hours, by avoiding the use of 4169 nicotine delivery devices that would have cost me 143 909,38 Ft.Előzmény: robcsi1979 (38)  
monique 2011-01-07 19:21:22 | 39
monique képe
robcsi1979 2011-01-07 13:07:27 | 38
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for Six Months, Two Days, 5 Hours and 6 Minutes, while extending my life expectancy 12 Days and 6 Hours, by avoiding the use of 3538 nicotine delivery devices that would have cost me 121 969,44 Ft.Előzmény: robcsi1979 (37)  
robcsi1979 2010-11-13 08:16:55 | 37
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for Four Months, Eight Days and 14 Minutes, while extending my life expectancy 8 Days and 15 Hours, by avoiding the use of 2489 nicotine delivery devices that would have cost me 85 616,49 Ft.

 
robcsi1979 2010-09-21 23:26:27 | 36
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for Two Months, Sixteen Days, 15 Hours and 25 Minutes, while extending my life expectancy 5 Days and 4 Hours, by avoiding the use of 1494 nicotine delivery devices that would have cost me 51 283,49 Ft.Előzmény: robcsi1979 (35)  
robcsi1979 2010-08-31 14:10:13 | 35
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for One Month, Twenty Six Days, 6 Hours and 9 Minutes, while extending my life expectancy 3 Days and 18 Hours, by avoiding the use of 1088 nicotine delivery devices that would have cost me 37 304,45 Ft.Előzmény: robcsi1979 (34)  
robcsi1979 2010-08-22 18:11:14 | 34
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for One Month, Seventeen Days, 10 Hours and 10 Minutes, while extending my life expectancy 3 Days and 4 Hours, by avoiding the use of 920 nicotine delivery devices that would have cost me 31 538,32 Ft.Előzmény: robcsi1979 (33)  
robcsi1979 2010-08-10 00:04:47 | 33
robcsi1979 képe

Robi - Free and Healing for One Month, Four Days, 16 Hours and 3 Minutes, while extending my life expectancy 2 Days and 8 Hours, by avoiding the use of 678 nicotine delivery devices that would have cost me 23 218,94 Ft.

 

No itt tartok most az alább leírt "módszeremmel"KacsintásElőzmény: robcsi1979 (32)  
robcsi1979 2010-08-06 00:49:58 | 32
robcsi1979 képe

A Kudzu+B6-ot szerintem bármely Herbáriában vagy Bioboltban megkapod. VitaCrystal a gyártója, 2600ft ba kerül 100 szem, napi 3x1 az adag.

No akkor vegyük át még 1x a stratégiátMeglepett:

1. beszerzed a Kudzut

2. elkezded szedni míg cigizel (meglátod, annyira nem fogod kívánni a cigit, nálam így volt). Már szinte a füstölgés volt a kényszer nem pedig fordítva. Hogyismondjam, nem esett már jól a cigi a Kudzuval.

3. ha eljő a nagy nap Kacsintás akkor jön képbe a Nicorette rágó. Illetve mikor úgy érzed hogy rágyújtanál a cigi helyett a rágó a nyerő (4mg-s a tuti belőle).Előzmény: té (31)  
2010-08-05 11:40:36 | 31
té képe

Szia Robcsi!

 

Köszönöm szépen a tanácsokat, amelyeket megfogadok és szeptember 5-öt jelöltem ki a füstmentességem első napjának, két hétig még engedélyezek magamnak maximum 3 szálat, utána további két hétig még 1-et és utána remélhetőleg már nem fogom igényelni. Ezt a Kudzu-t beszerzem, hol lehet megvásárolni, és futok lelkesen. Sajnos nekem a munkám elég stresszes és van hogy 12-15 órákat dolgozom, amikor is már a futás ugye annyira nem megy, de ezekben az időszakokban legalább hétvégén el fogok menni. Jajj drukkoljatok nekem, egyelőre be vagyok tojva. :DElőzmény: robcsi1979 (30)  
robcsi1979 2010-08-04 14:50:35 | 30
robcsi1979 képe

No Béláim, akkor GONDOLKODJUNK! Valahol azt olvastam hogy azért nem szabad magad „túlfutnod” mert túledzed magad és ugye nem csak a következő versenyig szeretnél futni hanem tovább is………Ez az alapfilozófiám, igenis vissza kell venni!

Szerintem sokat akarsz 1xerre. Azaz TUDATOSAN SOKAT! Cigileszokás, diéta, futás………..Hmmmmmmmm……..Cigileszokás és a futás JÓ 5let, nincs vele semmi gond. A diétát hagyd későbbre! Bár magad is elismerted hogy nehéz leszokni. Megnyugtatlak, 1általán nem nehéz a leszokás, ha jól csinálod még élvezni is fogod! Hogy miért nem nehéz? Azért mert a nikotinnak alapjában véve nincs, vagy csak nagyon minimális elvonási tünetei vannak! Itt a MEGSZOKÁS az örök fogság, rabság!

 

Én 15 évnyi füstölés után döntöttem el hogy nem támogatom többet a dohányipart egy fillérrel sem! Többször próbáltam leszokni, 2 éve megvettem a Champix nevezetű gyógyszert, 1 kúra kb 50.000ft-ba került. Majd 1 hónapig a kúra után nem szívtam, majd megint rászoktam 1 hónap után. Hogy miért szoktam vissza? Mert én hülye úgy voltam vele hogy 1 szál cigiből nem lehet semmi gond. 1 szál vagy 20 szál cigi között semmi különbség, ugyan úgy függő vagy! De hogy vissza kanyarodjak az alap filozófiámhoz, 1 kérdés: te meddig akarsz leszokni? 1 hónap, 1 év? Vagy örökre? Ha az utóbbi mellett döntesz akkor adj magadnak elég időt. Ne egyik napról a másikra próbálj AKARATERŐVEL mert könnyen vissza szokhatsz! Ilyenkor úgy érzed majd hogy valamit megvonnak tőled – és ha mindehhez még hozzá veszed a diétát is akkor még xarabb érzés lesz! Nem szabad ezt érezned! Az egész leszokósdi alatt JÓL KELL MAGAD ÉREZNED, ez a lényeg! Hogy hogy fogod magad jól érzeni? 1xerű! Úgy hogy időt adsz magadnak és az agyad másképp fogja dekódolni az egész szituációt!Légy toleráns magaddal szemben mert feltételezem te sem 2 napja szoktál rá.

 

Így még szívdd nyugodtan! Jelölj ki a naptárban egy szimpatikus napot, mondjuk 2 hét vagy max 1 hónap  távlatában. Az lesz a céldátumod, amikor ELVILEG leteszed. Addig fokozatosan csökkentsd a napi adagod. Elvileg menni fog. Azért csak elvileg mert itt jön be a képbe a „hogyan keltsek bűntudatot magamban” című történet. Vicces mi? Az, de működik! Ilyenkor hagyd meg a reggeli KV melletti cigiket mondjuk 1 hétig. Mikor ezeket reggel elszívod ha minden igaz bűntudatod lesz. Nekem volt! És kb 4. nap után meg fogod magadtól kérdezni hogy megér e neked a KV melletti cigi egy ilyen xar érzét ha már 1 havi munkád benne van a leszokósdiban. Ez az én módszerem, nálam ez vált be.

 

Nyugodtan használhatsz segédeszközöket is. Én a KUDZU+B6-ot szedem (napi 3x1) és a Nicorette rágóból a 4mg-st. A Kudzu dopamint termel (boldogsághormon) és nem fogsz pótcselekvést keresni a cigi helyett, pl a zabálást! Ja, és ajánlott Allen Carr „Leszoknék a dohányzásról de nem tudok” című hangoskönyve is! Nagyon sokat segít a szemléletmód elsajátításában!

 

Holnap lesz 1 hónapja hogy abszolúte füstmentes vagyok, most ott tartok hogy már zavar a füst. Többször is voltam olyan szituban a leszokósdi alatt hogy alkoholt fogyasztottam dohányzó társaságban. Ilyenkor nagyon jól jött a Nicorette rágó. Kényszer és elvonási tünet nélkül élveztem a társaságot cigizés nélkül.

 

1 Szó mint 100, a lényeg hogy dont’t FOSS, LASSÍTS! Időd mint a tenger! Fokozatosan menni fog! Ja, és várom a beszámolód ide a topicba!

 

U.I.: Ha Isten azt akarta volna hogy cigizzél akkor biztosan rakott volna rád FILTERT!KacsintásNevetésElőzmény: té (29)  
2010-08-04 13:11:49 | 29
té képe

Sziasztok!

Én is ebben a fránya cigizős cipőben járok, de nekem sajnos nem megy túl könnyen a leszokás. Egyszerűen annyira imádok dohányozni, hogy ez már klinikai eset. És az a baj, ha elmegyek valahová és iszom, láncdohányossá válok. Csak tegnap kezdtem el futni, lefutottam egy sziget kört egy megállással, ami sztem. annyira nem rossz teljesítmény ehhez képest, úgyhogy kb 10 éve nem sportolok semmit, csak hébe hóba, előtte versenyszerűen nyomtam. Szombat óta már csak napi 1-1 szálakat szívok, ezzel összekapcsoltam egy kis fogyókúrát is, azt mégnehezebben bírom, állandóan az evésen jár az eszem. Szóval egyelőre nem túl fényesek a kilátásaim, remélem erőt tudk majd meríteni tőletek. :) Az életmódváltás lebeg a szemem előtt. :D

 
monique 2010-08-01 21:48:22 | 28
monique képe

gratulálok! további kitartást! :))Előzmény: robcsi1979 (27)  
robcsi1979 2010-08-01 14:03:04 | 27
robcsi1979 képe

Egész jólNyelvöltés! Aug.5.-én lesz az első FÜSTMENTES HÓNAPOM!

Mondhatnám hogy szinte semmi kényszerességet nem érzek az egész leszokósdiban, nem hiányzik a cigi meg a "mozdulat" sem. Igazából ezt a "mozdulat" dolgot nagyon nem értem mert több helyen olvastam hogy ez hiányzott a leszokó félben lévő emberkéknek. Én - ha így vesszük - egy egész mozdulatsorral helyettesítem ezt a bizonyos "mozdulatot", ez pedig a futásNevetés. Lehet ezért nem hiányzik a mozdulat?

 

Reggel van hogy érzek némi késztetést, de ez elmúlik mihelyst bveszek 1 Nicorette rágót. Továbbra is nyomom a Kudzu+B6-ot 3x1/nap, és mellé kb 6-7 db Nicorette 4mg rágót. Kb most tartok ott hogy ha felém jön a füst akkor zavar.........mármint hogy büdösnek érzem, de semmi olyat nem érzek hogy "ÚGYRÁGYÚJTANÉK stb." Többször eljátszottam a gondolattal hogy MI LENNE HA......... - bármikor megtehetném, sajnos mindíg van itthon cigi apám+barinőm nyomatják 1000rel, bár már kizavartam őket a lakásból -. A "MI LENNE HA........"-nak az a vége hogy tuti össze hánynám magam meg kiköpném a tüdőm, annyit meg nem ér az egész MI LENNE HA........ próbálkozás. És örülök hogy itt tartok, legbelül kb valami felszabadultság érzést érzek..........Mintha megszabadultam volna valamitől......és ez olyan jó!!

 

Röviden tömören itt tartok most.Előzmény: felician (26)  
felician 2010-07-31 12:04:29 | 26
felician képe

Hogy bírod?Előzmény: robcsi1979 (23)  
supakjz 2010-07-21 11:25:31 | 25
supakjz képe

április 28.-án este nyomtam el az utolsó szálat - a doboz fele a fiók mélyén lapul még mindig, az öngyújtóval együtt. nekem nem volt megoldás, hogy nem vettem, ha elfogyott, mert azonnal éreztem a késztetést, hogy füstölögjek. segítségül tapaszhoz folyamodtam, szépen végig is csináltam a leírt kúrát. árban olcsóbb egy napi adag, mint egy doboz cigi, már megéri használni, persze ha nem gyújtassz rá mellette... 15 év füstölés után érdekes volt. a tapasz miatt a nikotin hiányát nem éreztem egy pillanatig se (máskor fél nap nemrágyújtás' után már csak kóvályogtam és izzadtam), és rá kellett jönnöm, hogy megszokások rabja vagyok: amint kiléptem egy zárt/dohányzásmentes helyről (lakás, üzlet, autó, iroda, etc.), azonnal a zsebemhez kaptam egy szálért! tudatosítanom kellett, hogy ez nem a cigaretta/nikotin iránti vágy, csak a mozdulat - és ehhez kellett másfél hónap, mire "elkopott". van, akinek sikerül mindenféle segítség nélkül, egyik pillanatról a másikra lerakni, van, aki éveken keresztülhiába próbálkozik - nekem így jött össze.
június második hetében megvettem első "hivatalos" futócipőmet, jutalmul az el-nem-füstölt spórpénzből - június 11.-én pedig beírtam az első edzésem. azóta 300km-nél tartok :) (uhh, tényleg, van egy topic, ahova a kerek dolgok mennek, gyorsan be is írom :D )

 
monique 2010-07-08 13:19:49 | 24
monique képe

De kb a lakásban cigizés kb. olyan mintha az ember a szoba közepére xarna - pontosan :SElőzmény: robcsi1979 (23)  
robcsi1979 2010-07-08 11:29:04 | 23
robcsi1979 képe

Vissza álltam a napi 25 szálra!Pénz beszél


Nyugiiiiiiiii! Csak vicceltem!E hét 7fő óta egy szálat/slukkot sem szívtam, előtte hetekben is csak 1 szálat reggelre a KV mellé. Továbbra is nyomom a 4mg-s Nicorette rágót (kb 7db/nap)+a 3x1 szem Kudzut. Tegnap voltam egy állásinterjún - pszichológia teszt stb - de mégsem gyújtottam rá! Nem is nagyon kívántam! Vittem magammal nikotinos rágót, ezt rágtam.

 

27 napja 3 órája 23 perce nem vettem magamnak cigit, ez idő alatt MEGSPÓROLTAM: 17.615ft-ot!!

Ja, mióta vissza jöttem Pestre, a lakásban sem gyújtottam rá!És basszus! Hogy is mondjam, most kezdem felfogni mit is jelent ez életminőség szempontjából! Előtte fel sem tűnt mikor a konyhában cigiztem - mondjuk a szobában sosem gyújatnék rá. De kb a lakásban cigizés kb. olyan mintha az ember a szoba közepére xarnaLakat a száján.Előzmény: felician (22)  
felician 2010-07-07 10:43:14 | 22
felician képe

Nos? Kemény vagy? :)))Előzmény: robcsi1979 (21)  
robcsi1979 2010-07-01 00:02:27 | 21
robcsi1979 képe

Sajnos ezen a héten még szívom, a napi adagom 1 szál!KacsintásKizárólag csakis a reggeli KV mellé. Továbbra is nyomom a 3x1 kapszula KUDZUT+kb 5-6db 4mg-s Nicorette rágót. Az érdekesség az egészben hogy nem érzek iszonyat késztetést hogy rágyújtsak, nem szenvedek! Az 1 szál is csak a megszokás miatt van még ezen a héten. Nem akarom azt érezni hogy valamitől "megfosztanak"Meglepett mert ugye nem 2 hétre akarok leszokni hanem végleg.

Allan Carr szerint a legtöbben akaraterővel próbálnak leszokni, állítólag ők azok akik azt érzik hogy megfosztották őket valamitől. Ezért a nagy többség ezért szokik vissza a cigire közülük. Hogy mi igaz ebből és mi nem, nem tudom, a lényeg hogy én ezt a módszert dolgoztam ki magamnak, eddig működik!

Igaz egyszer már próbáltam leszokni akaraterővel+Champix gyógyszerrel. A Champixtől idegileg buktam ki. Mellékhatásai: hülye álmok+gyomorégés. Nekem mindkettőből kijutott tőle.Pénz beszélÉs nem volt ócccccccccó mulatság a kúra, de utána vissza szoktam.

A saját módszeremnél annyi mellékhatást érzek hogy kezdi az agyam másképp dekódolni a cigit. Egyszerűen nem kívánom, az igazság az hogy nem is gondolok rá. A nikotint meg kirágom a rágóból, és NO KÁTRÁNY. Lakat a szájánElőzmény: felician (20)  
felician 2010-06-30 10:14:59 | 20
felician képe

Pont így voltam tavaly nyáron, csak 1 évvel több füst volt mögöttem. Ezen a héten akkor már nem szívod, ugye? Nyomjad, csak keményen, jó lesz az, főleg ha majd először megérzed az illatokat... hmmmm, de jó volt:))))Előzmény: robcsi1979 (19)  
robcsi1979 2010-06-15 11:15:54 | 19
robcsi1979 képe

A szokás, illetve a megszokás hatalma ami kialakult cirka 16év füstölés alatt (14éves koromtól 30-ig). Illetve az, hogy Allen Carr ( Leszoknék a dohányzásról de nem tudok......) c. könyve szerint "amiért nem működik a leszokás az az agymosás........."Nyelvöltés Így nem érzem azt hogy valamit megvonnak tőlem, nem keresek helyette pótcselekvést stb., ja és legfőképpen nem is nagyon gondolok rá. Inább amolyan lelkiismeret fúrdalást érzek mikor elszívom, meg azt hogy már nem is esik olyan jól. De el kell szívnom hogy leessen mekkora hülyeség cigizni! Amikor barinőmet vagy édsapámat látom cigizni OLYAN VICCES Nevetés hogy egy besodort kis xar rudacskát raknak a szájukba és FÜSTÖL meg az amilyen KOMOLY ARCOT vágnak hozzá Nevetés, engem nem zavar, inkább vicces.

Tegnapi adagom egyébként 2db szál cigaretta Pénz beszél. Kacsintás

 

Lehet a héten ezt még tartom vagy leviszem napi 1 re, aztán VISZLÁT CIGI..............Kacsintás

 

Továbbra is KUDZU napi 3x1 szem és Nicorette rágó 4mg-ből 5dbNevetésElőzmény: Shrek (18)  
Shrek 2010-06-15 10:41:58 | 18
Shrek képe

Ha azt a 4 szálat sem kivánod, mi tart vissza, hogy teljesen abbahagyd? Az elhizástól ne féljél, lehet futni, úszni, bringázni, stb.Előzmény: robcsi1979 (13)