Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 902 939 km-t sportoltatok

2010 Orfűman triatlon

Létrehozta: potther  |  2010-03-14 14:43:52-kor

Hali!

Indulok orfűn a féltávon. Várom azon sporik jelentkezését, akik szintén indulnak.

Milyen tapasztalatuk van ilyen távon? Tanácsokat szeretnék kérni. Első egyéni ilyen távom.

potther 2010-06-07 19:46:48 | 7
potther képe

Én sem láttam semmi ilyen infót, és úgy tudom, hogy ez egy új rendezésű dolog Orfűn(mármint a triatlon), így reménykedek, hogy elegendő lesz és a megfelelő helyeken! Sérülésmentes időszakot a versenyig!



Előzmény: sgerry (6)  
sgerry 2010-06-06 15:07:10 | 6
sgerry képe

Ti láttátok, hogy hol lesznek a versenyen a frissítőpontok? És hogy mi lesz a frissítés? Semmi ilyen infot nem találtam a honlapon:(

 
potther 2010-04-07 17:24:40 | 5
potther képe

Készítettem egy pályarajzot. Hátha tudok másnak is ezzel segíteni.

http://www.bikemap.net/route/438702

 
potther 2010-04-04 13:05:10 | 4
potther képe

Huh hát ebben igen sok hasznos tanács van! Köszi!

-Megpróbálok neoprént szerezni, de nem sok esélyt látok rá, viszont akkor megfogadom a tanácsod és alaposan bemelegítek előtte a vízbe, ugyanis nem szokásom :S

-Esetleg tudnál vmi infot adni erről a máj. 1-i margitszigeti versenyről? Neten nem találtam róla semmit.

-Hosszú bringára szoktam ráfutni, ez igen hasznos és első alkalommal nagyon nagy meglepetés volt, hogy mennyire más.

-Frissítésre eddig még sosem volt panaszom sehol. Mindig viszek 1-2 gélt magammal versenyre, de még akkor is jól elvoltam mikor csak vízet adtak szőlőcukorral...

-Így elsőre csak a teljesítés a cél, de reménykedek/szeretnék egy jó időt menni. Pulzusmérőt én is előszeretettel használom.Sok hasznos információ kiderül belőle és ha figyel az ember akkor néhány szörnyűség el is kerülhető általa.

-"Fő sportként" kenuzom, aminél elég lényeges a nyújtás, így szinte minden nap nyújtok.



Előzmény: jocccc (3)  
jocccc 2010-03-31 20:22:39 | 3
jocccc képe

szia!

tavaly én is hasonló helyzetben voltam, mint most te, így megpróbálok pár, általam legfontosabbnak vélt dolgot leírni+ egy pár egyéb infót:

-úszás: a honlap szerint kb 20 fokos lesz a víz, ami sztem elég hideg, nem véletlen, h engedik a neoprént. ha nincs és nem is tudsz kölcsönkérni ismerőstől, akkor azt tudom javasolni, h verseny előtt hosszan melegíts be vízben, hogy a tested hozzászokjon a hőmérséklethez. én tavaly Zánkán nem ezt tettem, és az első 500on csak szenvedtem, a tüdőm összeszorult, és alig kaptam levegőt.

-depózás: nem tudom, hány triatlon versenyen vagy túl (még én sem sokon), de ezt érdemes nagyon begyakorolni, nem is a gyorsaság miatt, hanem hogy nehogy vmi kimaradjon. érdemes kipróbálni 1-2 rövidebb távú versenyt előtte (pl. máj.1-Margitsziget), rutinszerzésnek nagyon jó!

-bringa: látom tavaly végignyomtad Atádon a távot, bár itt kisebb a táv, de lesz benne bőven emelkedő, de ha a 180 ment, ez is fog. a lényeg, h nem szabad meghalni, mert azért kell még futni is utána.:) végre itt a tavasz, lehet edzeni kint! a hévége pedig tökéletesen alkalmas a hosszú bringákhoz!

-futás: bringa után azért érdekes futni, ezt mindenképpen gyakorold kombiedzés formájában. pl a hétvégi bringára fuss rá pár kilit.

-frissítés: érdemes előre kigondolni, mikor, mit és mennyit. nem voltam még orfűi versenyen, így nem ismerem a körülményeket, de vannak versenyek, ahol bizony elég karcsú a frissítőasztal kínálata. nyilván nem fognak géleket osztani, de azért háztartási kekszből nem egyszerű végigmenni, szóval jobb, ha készül az ember saját maga is, mégiscsak majd 5 órányi küzdelem!

-egyéb: nem tudom, mik a szándékok, "csupán" a teljesítés, vagy esetleg van vmi időbeli terv? ha utóbbi, akkor mindenképp érdemes pulzusmérővel edzeni, és ez alapján belőni a "taktikát", legalábbis én nagy "pulzus-fan" vagyok, de ezt embere válogatja.

-egyéb2: nyújtás!!! szerintem az egyik legfontosabb dolog triatlonistáknál. laza izomzattal sztem a bringa-futás váltása is hatékonyabban működik, ráadásul annak az esélye is kisebb, hogy begörcsöljön a lábad.(bár ez még sok más tényezőtől is függ)

 

bocs, ha esetleg egészen triviális dolgokat írtam helyenként, de remélem azért használ vmit!

 
potther 2010-03-31 16:06:58 | 2
potther képe

Hello!
Köszi a tanácsot, amennyire belefér az időmbe növelem a mennyiségeket. Viszont engem jobban aggaszt az úszás. Nem vagyok benne biztos, hogy 1 órán belül le tudom úszni a 2 kilit...

Szab

 
sgerry 2010-03-31 12:22:38 | 1
sgerry képe

Hello!

 

A legfontosabb amit hozzáfűznék az edzésnaplódat nézegetve, hogy többet kéne futnod.... és sokkal többet kéne bringáznod:). Kevés a km a lábaidban, ha nem akarsz végén szenvedni növeld az edzésen megtett kiliket.

Gerry