Mit hallgatsz futás közben?
Létrehozta: KoBold72 | 2007-02-04 20:22:55-kor
Zeneválasztás futáshoz:
- Hallgatsz zenét futás közben?
- Mi vált be neked eddig?
Előzmény: zorin (43)
Josh Groban-t szoktam hallgatni (félig klaszikus félig könnyűzene) ,a gyorsabb (pl: rock) zene egy idő után - szó szerint - idegesítővé válik (számomra persze).
Észrevettem, ha zenét hallgatok akkor nem nagyon szoktam érezni a fáradságot és valahogy gyorsabban telika táv is....
én mostanában a petőfi rádióra szoktam rá, modern-alter-rock zenéket játszanak, mióta kivágták az öreg rádiókabarésokat. reggel mikor én futok csak zene van, nagyon jól tud jönni (ld blogbejegyzéseim).
ma először futottam egy óránál többet, így hallgathattam a 6:00-os híreket, az nem teszett, balesetekről volt szó, h reggel mindeki tudja merre ne menjen. :/
Tegnap az "Óz, a csodák csodája" meselemez (óh, gyermekkor!) mp3 feldolgozását hallgattam.
Ollyan jó volt! Toto rulez! :-)
Rádiót akartam, hallgatni, de a dombol között ingadozott a vétel, a rádióval kellett mindig foglalkozni.
A híreknél fölment a pulzusom...nem jött be.
TATu-ra szeretek futni, elég eszelős zene:-)) Meg volt egy film, a Yamakasi, annak is imádom a zenéjét...
De zene nélkül is szeretek futni, pláne kutyával , neki is meg van a ritmusa...
Van egy régi Hipp-hopp boy's, vannak rajta nagyon szép dalok. Valahogy van, hogy a fáradtságtól nagyon komolyan veszem a szövegeket, és szomorú leszek:-))
Előzmény: evita (37)
Az alábbi linken az OSZK-ban ingyenesen letölthető hangoskönyvek találhatók:
http://vmek.oszk.hu/html/vgi/vkereses/keresesuj2.phtml?tip=format&minta=mp3&offset=100
Van Rejtő Jenő is. Csak ciki futás közben röhögni
Előzmény: nyaff (35)
Bocs, lenni nagyon tudatlan! Mi az a hangoskönyv? Bár gondolom, valaki valami irodalmi alkotást felolvas vagy?
Húú, kicsinek imádtam a rádiójátékokat hallagtni. Esténként a jó meleg ágyikóban esti mese helyett, nagyon király volt!
Előzmény: buszosbill (32)
Mostanaban Transformers-t... http://youtube.com/watch?v=H-pnbMsosl4 :)
Ne nevessetek ki, de én lassú zenéket hallgatok. Minnél líraibb (és csöpögősebb), annál jobb. És lazán tudok rá gyorsan futni, sőt, mondhatni jobban működik, mint egy-két zúzós zene.
Persze Skót válogatását sem vetem meg, :-) , sőt, azt is imádom, cserélgetni szoktam Őket
Nekem a telcsimen van MP3 és rádió is (nem véletlenül ezt vettem meg), ráfér néhány órányi zene. Nekem futáshoz Tiesto, FatBoySlim, Sonique és hasonló klubzenék jönnek be. Adja a ritmust, néha a mélypont helyett teljesen el tudok szállni. :)
Szerencsére felénk elég jó a közbiztonság, így támadóktól nem kell tartanom, max néhány túlbuzgó kutyától.
Előzmény: szentedani (24)
hiperkarma: dob meg basszus
oasis: cigarettes and alcohol :))
oasis: masterplan
oasis: supersonic
oasis: live forever
oasis: champagne supernova
vagy oasis bármelyik:)
colorstar: air traffic
colorstar: rollerskate
Én nem annyira szeretem az r&b-t devan egy naon jó szám:Fortminor-Rememberthe name
a szövegére érdemesodafigyelni (a sportról szól)Ha gondoljátok halgassátok meg , a klippje fenn van a Youtube-n
Bonnie Tyler - Hero
Pink Floyd - Learning to Fly
Right Said Fred - Stand up for the champions
etc.
:-)
Előzmény: sepi (18)
Ma egyedül fogok futni és van egy szám, amit hallgatni fogok az tuti: Safri Duo - Played A Live.
Nem lehet rá lassan futni.. Valamilyen jéégkrém reklám zenéje is volt régebben.
Előzmény: adolf (17)
Ez nagyon jó!
Hasonló klasszikus a Sipos & Knézy kommentátor párostól kerékpárverseny közben: "Nem hallom a sistergéstöl a recsegést."
Előzmény: vérnyúl (9)
Futásnál általában mindenevő vagyok. Operasláger átdolgozástól kezdve, a DJ, mix zenéken át a goa zenékig, trance, rock and roll, rock minden. Rockand rollt rövidebb távokra, nagyszerű ritmust ad a lépéseknek.
Végül is bringára is ilyeneket, bár jellemzően inkább a mixeket.
Két eset. Az első sárvári 12 órás futásomra vittem Andrea Boccellit. Olyan 55 kili tájékán következett. Addig olyan 6:00-6:10-es ezreket mentem. Elkezdett a fejembe énekelni, én meg ahogy hallgattam vagy 5 körre felgyorsultam 5:10 körüli időre. Kb félidőben jártam még csak, ezért nem győztem lassítani.
Voltunk egy 180-as bringa túrán. Deep Purple-t vittem. 120 tájékán széllel szemben elkezdtem élvezni a zenét. Jól is voltam, észre se vettem,h a boly elején felgyorsultam, 34-35-re, és csak mentem-mentem. A kolléga nagyon utált érte:-)))) Végül is ketten maradtunk egy 10kili után, a többiek nem jöttek:-))))
...szóval Adams meg Queen. De néha idegesít a zene, nem tudom, megfájdul tőle a fejem, aztán féltávnál kikapcsolom.
Előzmény: KoBold72 (1)
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Ha egyedül futok, szeretek közben elgondolkodni. Ha társakkal, akkor beszélgetni. Amikor pedig végre igazán jön a tavasz, és kimegyünk a városból csodás dolog hallani a madarakat!! (amúgy megpróbáltam hétvégén a srácoknak előadni a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, de aszonták, inkább prózában. Úgyhogy ők azért nem hallgatnak zenét, mert nincs szépérzékük :-)
Ui. Csajok. Olvastam valahol, hogy magányos, főleg esti futások alkalmával kifejezetten veszélyes zenét hallgatni futás közben, ti. ha neadjisten meg akarnának támadni, akkor esélyed sincs védekezni, mert nem is hallod a veszély forrását. Szóval télleg jó hallani magunk körül a hangokat!
Kaptam karácsonyra egy MP3 lejátszót. Próbálgatom a zenéket.
Egyelőre elég vegyes a dolog. Eddig annyit szűrtem le belőle, hogy a holtpontos időszakban a Ramstein sokat segít a fogak hatékony összeszorításában, máskor a Pink Panther techno feldolgozása jó ritmust ad, az olyan játékos zenék meg, mint Quincy Jones vagy Matt Bianco feldobják a hangulatomat.
Hosszú, lassú futásokhoz gondoltam már hangoskönyv (próza) kipróbálására is. Ezt majd csak akkor fogom kipróbálni, amikor melegebb lesz, és futok hosszabbakat...
Előzmény: Milanthis (44)