Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 479 414 km-t sportoltatok

Sérülések és kezelésük

Létrehozta: Odemas  |  2007-01-22 22:37:06-kor

Csak mert ilyen téma még nincs. Na meg azért, mert október óta küszködök a csonthártyagyulladással.

b_akos 2011-08-15 13:59:43 | 583
b_akos képe

Sziasztok!

Az edzésnaplóm szerint az utolsó futásom június 2-án volt, amikor már elviselhetetlenül fájt a térdem. Korábban is volt már  ilyen problémám, akkor a porcerősítő kúra (condrosulf) segített, másfél évig semmi gond nem volt a térdemmel. Ezért június végétől ismét elkezdtem szedni a condrosulfot, de az állapotom továbbra sem javult. Jelenleg 800-1000 méternél nem tudok többet futni. Három hete ortopédus javaslatára abbahagytam a condrosulf szedését, és az ő ajánlására Synotabs nevü porcerősítőre váltottam. Akkor azt javasolta, hogy két hét után elkezdhetek futni, de ne sokat, max 3-4km-t. Múlt hét közepén kb. 1 km után ismét erős fájdalmat éreztem, ezért rögötn abba is hagytam az edzést. A kérdésem az lenne, hogy maradjak türelmes  vagy keressem fel újból a doktor úrat? Mik tapasztalataitok, kb. mennyi idő szükséges a rehabilitációhoz?

 
Bicky 2011-08-11 22:43:40 | 582
Bicky képe

Hát jó, akkor tényleg elmegyek a Spuriba. Már kicsit kezdem unni, hogy folyamatosan fáj valamelyik része a lábamnak ...



Előzmény: Virago (581)  
Virago 2011-08-11 10:55:56 | 581
Virago képe

Mintha a saját esetemet olvasnám. A boltban engem is ráállítottak arra a lapra, az alapján javasolták a belső támaszos cipőt. Másfél év szenvedés után (amikor még fogalmam sem volt, hogy a cipő lehet az ok) a talpbetétes is ráállított egy üveglapra és a számítógép elemezte ki a lábaimat. Azt mondták, hogy kifelé dől a lábam(!) az elrugaszkodás nem az 1-2. lábujjaknál, hanem a 3-4. lábujjaknál történik (mindezt a statikus vizsgálat alapján). Ehhez készült ott egy olyan talpbetét, ami befelé dönti a lábat. Ugye a cipőm belső támaszos volt, ami kifelé döntötte. Erre készül egy betét, ami ezt ellensúlyozandó, befelé dönti a lábamat. Plusz egy jó nagy (diónyi) pukli, hogy a boltozatot tartsa. Az, hogy baromi kényelmetlen, igen enyhe kifejezés. A fájdalmat ki kell pihenni, nincs mese. NEkem ez három hetemet vette el. Pont ez idő alatt volt a Spurinál az A.Footscan vizsgálat, ahol nem állni kellett, hanem mezítláb futni! Tehát mozgás közben elemezték a lábamat. És minden OK. talajfogás, gördítés és elrugaszkodás (1-2 lábujjaknál!). Vettem egy neutrális cipőt, és miután kipihentem a korábbi fájdalmakat, már ebben kezdtem el újra edzeni.

Azért az furcsa, hogy mindenki a másikra keni a felelősséget.

Nem értem, hogy egy cipőbolt miért nem ad cipőt! Nekik nem mindegy, ha mindjárt tizet veszel?

Nem értem, hogy egy talpbetétes miért nem tud nagy cipőbe talpbetétet csinálni. És azt sem, hogy ha egy szakorvos szerint nem jó a talpbetét, akkor a talpbetétes miért mondja, hogy jó. Én mindenesetre jobban bízom egy szakorvos véleményében. Kettőjük végzettségében, tárgyi ismeretében és lehet, hogy tapasztalatában is óriási különbség van. A szakorvos javára. De ez csak egy vélemény és lehet, hogy téves.

Az viszont igaz, hogy ha nem pihened ki magad, ha nem múlik el teljesen a fájdalom, és utána nem fokozatosan térsz vissza az előző terhelésre (ugyan annyi idő alatt, mint amennyit kihagytál), akkor tényleg nagy a valószínűsége, hogy az sem fog segíteni, ami segíthetne. Tudom, hogy nagyon rossz kihagyni heteket, de ha nem teszed, akkor csak rosszabb lesz.



Előzmény: Bicky (580)  
Bicky 2011-08-11 10:01:23 | 580
Bicky képe

Szia Virago!

Sajnos nem tudom, hogy bejött-e a talpbetét. :-(
Bár őszintén szólva kezdem én is azt gondolni, hogy valami nincs rendben vele.... A leveled végképp elgondolkodtatott.

Én úgy mentem el a dokimhoz közel 2 hónapja, hogy akkor már nagyon fájt a lábszáram. Na, ez azóta sem változott.
Az akkor ajánlott futótalpbetétet sajnos nem tudták megcsinálni, mert a talpbetétes szerint nagy a futócipőm, ja és ráadásul lefutott. Visszamentem a Nyúlcipő boltba, ahol azt mondták, hogy nem adnak új futócipőt, mert ez még bőven jó. Így csak sima sporttalpbetétet tudtak adni. Ahogy mondták szép fokozatosan kezdtem el benne mozogni. A fájdalom nem szűnt, de állítólag pihentetés nélkül ne is várjak semmit.

Közben elkezdett fájni a lábszáram külső része is. Újra orvos, aki szerint rossz a talpbetétem. Megint talpbetétes, aki szerint semmi probléma nincs.

Én még a következőket tervezem a problémám megoldására:

1. A gyógytornászom azt mondta, hogy szerinte nézessem meg a lábamat egy manuálterapeutával. Lehet, hogy valahol el vagyok deformálódva. Jól hangzik, nem?

2. Elmegyek a Spuri  futóboltba és őket is kikérdezem a cipőmmel kapcsolatban. Bár már 6 éve pronációs cipőben futok. Csak feltűnt volna, ha valami nem jó.

3. A talpbetétesnél azt mondták, hogy lehet csináltatni digitális tesztet is. Gondolom át kell futnom valami érzékelőn. Ez alapján tudnak a lábamra öntött talpbetétet csinálni, miután gipsszel mintát vettek.

Valamit sürgősen kellene csinálnom, mert októberben maratont tervezek és ilyen lábbal nem birom ki...



Előzmény: Virago (577)  
pirgelman 2011-08-10 20:23:10 | 579
pirgelman képe

Szia Zsuzsa!

Nekem attól zsibbadtak az ujjaim, hogy túlságosan rátámaszkodtam a kézfejemre bringázás közben.

Rövidtávú (fél-)megoldás: jól párnázott bicajoskesztyű viselése.

Valódi megoldás: úgy kell biciklizni, hogy ne terheld a csuklódat és a kézfejedet a szükségesnél jobban. Vigyor

  • A baj oka lehet: a csuklódat megtörve tartod. Úgy érdemes fogni a kormányt, hogy az alkarod nagyjából egyenes folytatása legyen a kézfejed háta. Ha rosszul van berögzülve, akkor eltarthat egy ideig, mire megszokod az új kéztartást.
  • Ha a hátad kicsit hozzáedződik a hosszabb bringázásokhoz, akkor azzal is csökken a csuklódra nehezedő terhelés, mert stabilabban tudod tartani a felsőtestedet. -> sokat kell biciklizni. Király
  • Esetleg baj lehet még, hogy nem jó a nyeregmagasság és/vagy a kormány beállítása. Ha túlságosan előre/mélyre kell hajolnod, hogy elérd a kormányt, akkor nem tudod elég jól tartani a felsőtestedet, ezért annak súlya a csuklódra nehezedik -> el fog zsibbadni. Hogy pontosan mit kell a beállításokon változtatni, azt nem nagyon lehet távgyógyászatilag megmondani, a kormány felemelése, illetve a kormány és a nyereg távolságának csökkentése jöhet szóba.

p.

 

 



Előzmény: hegyi zsuzsa (578)  
hegyi zsuzsa 2011-08-10 20:00:26 | 578
hegyi zsuzsa képe

Segítségeteket kérem. Közel a 60-hoz is szívesen mozgok, de 2 héttel ezelőtt a Fertő tó körüli bicajozásom eredménye, hogy jobb kezem gyűrűs és kisújja érzéketlenné vált. Mit tegyek ennek megszüntetése érdekében és balatotoni túra után nem szeretnék hasonló élményt.

 
Virago 2011-08-10 15:52:22 | 577
Virago képe

Bicky!

Neked bejött a talpbetét?

Nekem is készült egy, kifejezetten futáshoz, a (pronáló lábra való, belső támaszos) futócipőmbe. Másba bele sem megy. Érdekessége, hogy befelé dönti a lábat!! Tehát a belső támaszos cipőbe csináltak egy külső támaszos betétet. Gratula! De így sem jött be. -10.000,- Ft.

A neutrális cipőben viszont minden panaszom elmúlt. Ja! Korábban ortopéd orvosnál én is jártam, mert még lépni is alig bírtam. Sarkantyúm volt, plusz harántsüllyedést és enyhe lúdtalpat is diagnosztizált.

Én akkor gondolkoztam el, amikor egyik sporttárs írta, hogy a futásnak NEM természetes velejárója a fájdalom. Igaza volt. Ehhez nem krém, gyógyszer, fásli, jég, talpbetét, stb. kellett, hanem egy semleges cipő. Mivel sajnáltam kidobni a régi cipőmet, úgy döntöttem, hogy hétköznapi használatra még jó lesz. Nyaraláson két napot bírtam benne, és megint éreztem, hogy baj lesz. Kezdett megfájdulni a lában, pedig 1 m-t nem futottam, csak sétáltam, járkáltam.

Az elmúlt két hétben így is kinyírtam a lábamat, a vasárnapi futás nem is ment, de ehhez már semmi köze nincs a lábtartásnak. És tegnap (két nap pihenés után) már ismét fájdalom nélkül tudtam futni és ma is megyek.

A fájdalom valami bajt jelent. Ebbe szerintem nem belenyugodni kell, hanem a baj forrássát megkeresni és megszüntetni. Ha a kezelések eddig nem jártak sikerrel, akkor nincs meg a baj forrása.

Mindenesetre kívánom Neked, hogy végleg múljon el a fájdalmad és örömmel tudj futni!



Előzmény: Bicky (576)  
Bicky 2011-08-10 14:53:16 | 576
Bicky képe

Szia Petrus!

Én is pronáló futó vagyok és nekem is fáj az alsó lábszáram. Ortopéd orvosnál is jártam és megállapította, hogy harántboltozatsüllyedésem van. Pár hete kaptam speciális futótalpbetétet a futócipőmbe. Lehet, hogy neked is megérné felkeresni valamelyik dr. orto üzletet ezzel kapcsolatban. Remélem segíteni fog hosszú távon.

Én amúgy folyamatosan csonthártyagyulladással küzdök. A pihentetés sem segített, így inkább küzdök a fájdalommal...

Rendszeresen járok gyógytornára, ahol a gyógytornászom masszírozni szokta a problémás területet. De ez sajnos csak pár órán keresztül segít elkerülni a fájdalmat, utána visszatér.  Én ún. dynair-en csinálok rengeteg gyakorlatot. Ez a levegővel teli valami elég komolyan megdolgoztatja a lábszár izmait, ami a későbbi sérülések ellen segít. Bár nem tudom, hogy ez csonthártyagyulladás ellen jó-e. Arra inkább a pihentetést javasolják.

Én már minden krémet, kínai tapaszt, thai masszázst, stb. kipróbáltam, de sajnos sikertelenül. Elárulod nekem, hogy mi ez a "boltban nem kapható gyógynövényes mélymelegítő krém"?

Bicky



Előzmény: petrus (573)  
petrus 2011-08-06 17:11:54 | 575
petrus képe

Az én lábamról már ránézésre is megmondták, h pronáló, de a cipőim is ezt mutatják. az utcai is és a futó is. mikor nézem futás közben akkor is eléggé látszik, hogy bedől.

most kihagytam 2 hetet, csak bringáztam, aztán jövő héten kipróbálom az új sauconyt. ha abban is fáj, hát, akkor megyek újabb tesztekre.

Az erősítést köszi, elkezdem csinálni, hátha:)



Előzmény: Virago (574)  
Virago 2011-08-02 15:49:44 | 574
Virago képe

Biztos, hogy pronáló futó vagy? Ki mondta és milyen vizsgálat alapján? Azért kérdezem, mert nekem is azt mondták a ráállós, hőérzékelős felület alapján. Vettem is egy erre való belső támaszos Saucony-t. Egész 2010-et ebben futottam, sőt még idén a Vivicittát is, illetve az az utáni hétig. Állandóan fájt a lábam térdtől lefelé. Legtöbbször ott, ahol neked, a sípcsont mellett alul, belül. De sokszor máshol is. Mindent kipróbáltam, semmi sem segített, Algoflex-et meg Cataflam-ot szedtem futás előtt, hogy el tudjam viselni a fájdalmat.

Azután idén az átfutós teszt után azt mondták, hogy neutrális cipő kell. Csodálkoztam. Mivel semmi nem segített (még talpbetétesnél is voltam) megvettem. Három hetet kihagytam, pihentem. A második héttől csináltam lépcsőn vádligyakorlatokat, sokat nyújtottam. A sípcsont melletti elülső izomra (gázló izom, ha jól tudom) meg olyat, hogy a lábfejemre akasztottam egy 2,5 kg-os tárcsát és hátrafeszítettem a lábfejem (pipálásba). Ezt lábanként 4-5X40-50 ismétléssel, heti 3-4-szer. A három hét után lassan, fokozatosan tértem vissza a rendes terheléshez. Azóta nem fájnak a lábaim "bármennyit" is futok. Nem kell semmilyen kenőcs. ELőfordul, hogy feszülnek, fáradtak kicsit. Ilyenkor egyszerű Richtofit sportkrémet használok.

Tehát alapvető kérdés, hogy jó-e, megbízható-e a diagnózis? Nekem nem volt az.



Előzmény: petrus (573)  
petrus 2011-08-02 12:41:27 | 573
petrus képe

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen erősítő gyakorlatokat leeht csinálni csonthártyagyulladás ellen.Pronáló futó vagyok, erre megfelelő Saucony cipőben futok. 5-6 km-t felett viszont már ebben a cipőben is fájdalmaim lesznek másnapra. Tegnap vettem egy magas komfortfokozató Saucony Progrid Phoenix 5 típusú cipőt, ezt sajnos még nem tudtam kipróbálni a jelenlegi sérülés miatt. Ettől függetlenül szeretném valahogy megerősíteni a sípcsontom melletti berendezésem, hisz hosszú távon ez lenne a probléma megoldása.

Amikor begyullad, terheléskor a belső rész fáj, alul, a sípcsontom oldalán. Krémezni szoktam folyamatosan, egy boltban nem kapható gyógynövényes mélymelegítő krémmel, általában pár nap alatt elmúlik, azonban futás után újra fáj. 10 km feletti táv után 1 hétig biztosan nem tudok újra menni. Így a folyamatos edzés elmarad, ami egyrészt hiányzik, másrészt zavar, hogy nem tudok rendesen fejlődni, edzéstervet követni.

Előre is köszi mindenkinek!!

 
oleandro 2011-07-18 17:26:00 | 572
oleandro képe

Sziasztok. Ma bringázástól megin elkezdetek fájni a porcos térIlyen esetben a porcerő kúra szokott segíteni, demost csak nemrég fejezm be az előzőt. Ha kb most elkezdeném, az őszi maratonra piont mewg is lennék egy újabbal. De lehet ezt ilyen rűn? Vagy van gyáltalán valami értelme?

 
kkoos 2011-07-12 10:20:25 | 571
kkoos képe

Sziasztok, az elulso terdszalaggal (Patelle tendon) mar honapok ota kinlodok. Valamikor aprilisban kezdett egyre erzekenyebb lenni, eloszor azt gondoltam hogy a terd porccal van gond. Probaltam sok mindent, ha kellett pihentettem, ugy tunik elmult a fajdalom es a duzzanat, aztan egy kovetkezo futas utan ujra elojott. Nyujtom, masszirozom, kenegetem de ugy tunik hogy ezek csak tuneti kezelesek, mert ugyan segit hogy elmuljon a fajdalom, de aztan ujra elojon. 

Tulajdonkeppen egyre jobb a helyzet mert mar egy nap piheno is eleg hogy elmuljon a fajdalom, de aztan futas utan ujra faj a szalag es duzzadt a terd kalacs alatt a terdem. Ami kicsit kiakasztott, hogy UB utan volt egy het kenyszerpihenom, de semmit nem segitett.

Gondoltam elmegyek az Orthopediara, de legkozelebbi idopont szeptemberben lesz. Most orvos ismeroson keresztul probalok utat talalni egy orthopedushoz.

Ami zavaro az, hogy 20-25 kilometer utan mar nagyon kellemetlen igy futni pedig birnam, de csak ez az egy dolog ami visszatart. Felek hogy ha nem mulik el a Spar Marathonig akkor nem fogom birni vegig futni. Mondjuk ez megoldhato fajdalom csillapitoval, de nem ezt az utat szeretnem kovetni. Es nehany egyeb info: pronalok, futas kozben nem erkezek a sulypontom elott a foldre, nem erkezek a sarkamra. 

Idaig minden futas problemam megoldodott es kiderult hogy csak meg kellett erosodnie annak a resznek. Nagyon remelem, hogy ezuttal is csak errol van szo.

 
stojesz 2011-07-12 09:13:39 | 570
stojesz képe

Egyszer volt vele csak vízhólyagom, amúgy semmi problémám vele. 6-700 km-t már biztos futottam vele minden gond nélkül.

Mivel a sima talpbetét ki van véve, ez meg talán nem is vastagabb, mint a sima, ezért szerintem nem is nagyon kerül magasabbra a súlypontom. Ez különben talán nem is igazi lúdtalptetét, csak harántemelő. Egy kis bumszli van a lábam első harmadánál. Nem tudom pontosan ezt hogy hívják. Csak elmentem készítőhöz, ráálltam valami bürrögő gépre, aztán kidobta, hogy milyen kell :))



Előzmény: toygli (568)  
arpi_s 2011-07-12 08:54:31 | 569
arpi_s képe

Köszi, szerintem valami más lesz. Lúdtalpam nincs az biztos ezt már nézte doki.



Előzmény: stojesz (566)  
toygli 2011-07-12 08:19:19 | 568
toygli képe

Igen, nekem is sokat kattog. Nem tudom mitől, pedig vizsgálták már többször is a térdem. Egyenlőre nem zavar. Amit kérdeznék, a lúdtalpbetéttel tudsz futni? Nem inog meg ilyenek, amiatt hogy magasabbra kerül a láb, nekem is felírta a doki. Régebben is volt, de abban egy jó résztáv edzésen a kanyarban egyensúlyozni kellett, útáltam+tiszta vízhólyag. Kösz.



Előzmény: stojesz (567)  
stojesz 2011-07-11 13:27:45 | 567
stojesz képe

Ha már itt vagyok, én is kérdezek: lépcsőmászáskor kattog a jobb térdem. Nem fáj, csak kattog. Tapasztalt már valamelyikőtök ilyet?

 
stojesz 2011-07-11 13:26:48 | 566
stojesz képe

Bocs, rosszul fogalmaztam, nem volt egyértelmű!

 

Az volt a gond, hogy a novemberi jótifuti után marhára fájt nekem is - az egyik lábfejemen - egy ilyen belső csont féle. Nem tudtam futni. Azt gondoltam talán elroppant valami a lábfejemben. Pár nap után aztán, mikor nem akart javulni, elmentem dokihoz, aki annyit mondott, hogy lúdtalpam van. Ami egyébként szerintem nem igaz, viszont a lábboltozatom valóban alacsonyabb, mint amilyennek kéne lennie.

 

Szóval szerintem menj el először dokihoz, mondd el a problémádat, nézesd meg és ha kell, csináltass lúdtalpbetétet és próbáld úgy.



Előzmény: arpi_s (565)  
arpi_s 2011-07-11 13:01:06 | 565
arpi_s képe

Szia !

És azt, hogyan derítem ki, hogy szabályos - e ? 



Előzmény: stojesz (564)  
stojesz 2011-07-11 10:51:21 | 564
stojesz képe

Szia,

 

Nekem volt ilyen. Kiderült, hogy a lábboltozatom nem szabályos. Egyedi lúdtalpbetét a futócipőben megoldotta a problémát.



Előzmény: arpi_s (563)  
arpi_s 2011-07-11 09:58:12 | 563
arpi_s képe

Sziasztok. Hosszabb futások után mindkét lábfejemben fájnak belül a csontok. Be szoktam kenni reuma ellenes kencével, a nevét most nem tudom fejből, másnap reggelre általában elmúlik. Van valakinek ötlete mi lehet ez. Megerőltetem?  

 
toygli 2011-07-04 18:24:39 | 562
toygli képe

Sziasztok, mivel a problémám továbbra sem oldódott meg, újra segítségeteket kérném. Tudtok ajánlani egy jó orvost, lábspecialistát, bevált sportdokit Budapesten vagy a környékén. Lassan 2 éve rendszeresen sérülésekkel küszködöm, örülnék ha valaki mondana át vagy bét. Gyulladási góckeresésen is túl vagyok. Fáraszt, hogy nem vagyok képes rendszeresen edzésterv alapján futni. Szóval várom a jobbnál jobb dokikat, az sem gond ha magán. Leghíresebb futódoktornőhöz nem kívánok menni. Köszönettel: Nándi bácsi aki má nagyon futna.



Előzmény: toygli (560)  
RunKa 2011-06-30 09:41:44 | 561
RunKa képe

Volt nekem hasonló, hogy megreccsent hasonló helyen, rtg detto semmi, játszott minden elképzelhető és elképzelhetetklen kenőcs, salon, stb. Eleinte kevesebbet futottam, de 5 hónap mlva mondhattam azt, hogy semmit nem érzek, rendbe jött. A flector gélre semmi, megevett vagy 2 tubust, talán az activon jött be leginkább és salonból a tapasz. De..sok-sok pihi. Én futottam vele óvatosan.



Előzmény: toygli (560)  
toygli 2011-06-30 07:59:45 | 560
toygli képe

Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni! A jobb lábfejem elülső része fáj, a lábközépcsontok környékén. Lassan 2 hete pihentetem. Orvosnál voltam, a röntgen semmit nem talált. Mintha a csonthártya lenne begyulladva. Jegelem, illetve Salonpas tapaszt használok. Sanda gyanúm, hogy a vádli erősítése miatti ugráló kötelezés tett be neki. Ha valakinek van tapasztalata vagy ismerete a problémával kapcsolatban kérem írjon. Legnevesebb futódoktornőhöz nem kívánok menni! Köszönettel, Nándi bácsi.

 
stojesz 2011-05-31 08:35:22 | 559
stojesz képe

Sziasztok,

 

A reggeli futásom után akartam csinálni repülőket, de már az elsőnél fájdalom villant be a bal térdembe gyors tempónál.

 

Tapasztalt-e már bárki ilyet, ha igen, mi rá a gyógyír? :)

 

Előre is köszi,

Balázs

 
zz1zolika 2011-05-26 07:23:52 | 558
zz1zolika képe

Szia.

A videó végén semmire se akartam ráközelíteni, a háziorvos adott beutalót az ortopédiára, ahova egy hónapos!!! előjegyzés van...



Előzmény: monique (555)  
b_akos 2011-05-25 22:04:36 | 557
b_akos képe

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne, hogy Szerintetek miért van az, hogy pár perc futás úgy érzem, hogy "beáll" a bal vádlim. Idén tavasszal kezdtem újra futni, télen annyira nem erőltettem a dolgot, de ősszel kb kétszer annyit futottam, mint most és mégse tapasztaltam ilyen problémát. Egyelőre még nem nagyon zavar, de azért ez mégse normális... Amikor aszfalton futok jóval hamarabb jelentkezik ez a fura érzés. A legérdkesebb az, hogy a bal lábam jóval erősebb, ennek ellenére (szerencsére) a jobb lábamnak soha semmilyen baja nem volt. Tavaly nyáron a bal sípcsontomon begyulladt a csonthártya, de nem hiszem, hogy a két dolognak köze lenne egymáshoz.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

 

Ákos 

 
Gabesz79 2011-05-25 19:40:55 | 556
Gabesz79 képe

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Gábor vagyok 32 éves. Körülbelül 3 hete kezdtem komolyabban konditerembe járni. Az első héten csak kis súlyokkal és keveset emeltem. Majd a 2. héten kissé belehúztam. A bicepszemen kívül minden izmom teljesen jól "működik". A 3-4 edzés után éreztem,hogy kissé túlerőltettem magam aminek a vége az volt, hogy kb. 4-5 napig alig bírtam a karomat kiegyenesíteni. A bicepszem napokig be volt durranva, a könyököm belső része pedig irdatlanul fájt. Kentem izomlazító krémmel valamint mindig óvatosan ameddig bírtam próbáltam a karjaimat kiegyenesíteni. Mostanra semmi fájdalmat nem érzek, de az edzéseknél a 4kg-os súly is nehézséget jelent. Olyan érzés mintha semmi erő nem lenne bennem. Fájdalmat nem érzek, de képtelen vagyok rendes súlyokkal dolgozni. Jelenleg a bicepszem se nem durran be se "nem csinál semmit". Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Az interneten nem találtam semmi erre utaló bejegyzést. Vagy ebben az esetben inkább sportorvoshoz menjek?

Várom válaszotokat. További kellemes napot kívánok!

Üdv: Gábor

 
monique 2011-05-25 17:15:47 | 555
monique képe

hát ne házi orvoshoz menj vele, hanem ortopéd orvoshoz. az ITB szalagot amúgy a rossz bicikliző stílus is tudja terhelni! szóval lehet akár az is. pár hozzászólással lejjebb volt téma az ITB.

a videóban a végén számomra olvashatatlan az izé amire ráközelítettél.



Előzmény: zz1zolika (554)  
zz1zolika 2011-05-25 15:07:09 | 554
zz1zolika képe

Sziasztok.

Valami nem stimmel a térdemmel, februárba 4 hónap után ültem bringára, szép fokozatosan 3 hét alatt próbáltam magam formába hozni, de az egyre intenzívebb tekeréstől megfájdúlt a térdem külső része, de annyira, hogy járni is alig tudtam, 3 hét pihenő, gyulladáscsökkentő, majd szép fokozatosan megint elkezdtem tekerni, péntek óta minden előzmény nélkül elkezdett ugrálni a térdem 4-5 percenként, tegnap vettem magnéziumot, házi orvos nem tudott semmit se mondani rá.

http://www.youtube.com/watch?v=z-X8aflPXqA

Valakinek volt már ilyen problémája? Sorry a silány minőségért, de ezt tudja a telefonom.

Köszi.

Z.

 
stirma 2011-05-09 10:12:56 | 553
stirma képe

Köszi szépen. Mától nyugton leszek.



Előzmény: Bozót (543)  
kkoos 2011-05-09 08:12:24 | 552
kkoos képe

Van egy cikk errol itt az edzesonline-on: 

https://edzesonline.hu/cikk/2098/kulso_terdfajdalom_avagy_iliotibialis_szalag_dorzsolodes_itbfs

nekem azok a nyujtasok jobban bejottek es kevesbe macerasak mint amiket eddig irtatok, persze ez szubjektiv tudom...



Előzmény: stirma (533)  
Bozót 2011-05-08 22:18:36 | 551
Bozót képe

Ha nem akar futni rajta, inkább hagyd békén amíg felszívódik. A kiszúrás arra való, hogy ne nyomjon-fájjon-sérüljön tovább ha menni kell rajta, pl versenyen vagy túrán.



Előzmény: RunKa (544)  
RunKa 2011-05-08 09:20:05 | 550
RunKa képe

de !! tuti. tudod ő nem futó. nincs igazi futócipője. de hátha futó lesz :)



Előzmény: oroby (549)  
oroby 2011-05-08 09:16:31 | 549
oroby képe

Nem kicsi a cipője amiben futott?



Előzmény: RunKa (547)  
RunKa 2011-05-08 09:04:46 | 548
RunKa képe

... te egy fanafakír vagy Kacsintás



Előzmény: mjoci (546)  
RunKa 2011-05-08 09:04:17 | 547
RunKa képe

Köszi !! Beneveztem a cocára a fiam barátnőjét, tegnap futottak és  vérhólyag lett a nagyujján. Ok. akkor ébrednek és lekezelem :)))

 
mjoci 2011-05-08 09:01:11 | 546
mjoci képe

Én a sajátomat simán kiszúrom, kivágok egy darabot belöle, leragasztom és simán futok tovább.



Előzmény: RunKa (544)  
oroby 2011-05-08 08:37:42 | 545
oroby képe

Szúrni...jól kinyomni.



Előzmény: RunKa (544)  
RunKa 2011-05-08 07:06:25 | 544
RunKa képe

vérhólyaggal mit kell csinálni ?? (nem az enyém, kop-kop-kop)

szúrni, nem szúrni?

 
Bozót 2011-05-06 14:29:26 | 543
Bozót képe

Sajnálom :( De megéri nyugton maradni és kivárni a gyógyulást



Előzmény: stirma (542)  
stirma 2011-05-05 10:47:43 | 542
stirma képe

Na, hát van egy beszakadás a vádlimban, a valamelyikbármelyikakármelyik izomban. Úgyhogy min. 2hét nemfutás. De inkább 4-6 hét. Csak úszás, amit utálok. Vagy bringázás, amit ugyan nem utálok, de inkább futnék. Ez a balsorsSírósSírós. Pedig tegnap olyan jól ment a futkosásSírós



Előzmény: Bozót (535)  
vsanya 2011-05-05 09:16:44 | 541
vsanya képe

Köszönöm szépen a segítségeteket!

 
monique 2011-05-04 22:59:16 | 540
monique képe

jaja csak azt akartam hozzáfűzni h eltérő okokból lehet itb probléma. én annak idején egy percet sem nyújtottam az itb-t, csak erősítettem a hozzá kapcsolódó izmokat:) + stílusjavítás. ja meg a combfeszítőt lazítgattam de azt sem klasszikus nyújtógyakorlatokkal



Előzmény: stirma (539)  
stirma 2011-05-04 22:32:42 | 539
stirma képe

Hát, nekem tényleg jó volt a nyújtás, mondjuk dokinál is voltam és végül ő segített, DE nyújtani is kellett!!! A doki felírt nyújtógyakorlatokat, pontosabban egyet, amit napi 3x kellett csinálni. Ezt: http://www.rice.edu/~jenky/sports/itband_str.html (sztem már 1x belinkeltem). Azóta is csinálom, minden nap. Viszont azt határozottan NEM javasolta, hogy bokasúllyal csináljam a nyújtást.



Előzmény: monique (538)  
monique 2011-05-04 21:36:23 | 538
monique képe

jah, szerintem is valszeg ITB a probléma.. erre van akinek a nyújtás jön be, ahhoz adtak jó linkeket az előbb :) meg van akinek az erősítés jön be (középső farizom).



Előzmény: vsanya (532)  
stirma 2011-05-04 20:35:15 | 537
stirma képe

Mélyen vagy bőrfelszín közelében? Hát, nem is tudom, inkább azt mondanám, hogy nem túl mélyen. 



Előzmény: Bozót (534)  
stirma 2011-05-04 20:31:07 | 536
stirma képe

Nyúztam:) Mindenesetre köszi. Kíváncsi vagyok, mit mond holnap a doki.



Előzmény: Bozót (535)  
Bozót 2011-05-04 15:53:04 | 535
Bozót képe

Ja, és ha csak egy kis túlerőltetés annak már javulnia illene (feltéve, hogy nem nyúztad nagyon azóta)



Előzmény: Bozót (534)  
Bozót 2011-05-04 15:51:27 | 534
Bozót képe

Mélyen vagy a bőrfelszín közelében? :) Csak mert többrétegű a vádlitáj izomzata. De nem vagyok ám doki, így sok okosat nem tudok mondani. Ha combba terjed az alátámasztaná a túl feszes izom elméletet, de minden mindennel összefügg, így egy bokasüllyedés vagy akármi is lehet elsődleges oka az izomfájdalomnak. Remélem a doki mond valami megnyugtatót.



Előzmény: stirma (531)