Energiaital, iso ital futáshoz, tekeréshez
Létrehozta: bakozoli | 2010-01-23 12:33:12-kor
Ki mire esküszik?
Mit gondoltok a piacon kapható mesterséges anyagokkal teli italokról?
Vannak-e természetes eredetű italok?
hypofit, energofit, maltidextróz, kóla - futás közben
hypofit, energofit - futás előtt. A "fit"-ek és a malti a Kompavától:)
Alkoholmentes sör, energia gél és víz, Isostar,
vízzel hígított 100%-os almalé, béres vitalin vízben oldva, víz.
Edzés közben isostar(narancs, citrom). Víz nem mindig esik jól. Valamiért néha csak még szomjasabb leszek tőle.
Eftomihoz csatlakoznék: VÍZ, bár azt is lehet turbózni http://www.sportwellness.hu/index.php/piwater-oxigen-calcium-magnezium-sport-wellness.html
Előzmény: eftomi (8)
Melegebb időben nekem a Gatorade Lemon Ice jött be, hidegebb időben sió vitatigris gyümölcspüré.
Előzmény: Bozót (4)
Olvasmányok alapján a legtöbb népszerű lötyi aránytalanul sok (egyszerű)cukrot és ehhez képest túl kevés sót és más ásványi anyagot tartalmaz. Edzéshez, kizárólagos folyadékpótlásnak pedig túl tömények.
Nem mondtam, hogy nem pótolom az elvesztett sót és egyebeket, csak nem a folyadékból. Futóknak készült sótabletta tökéletesen bevált sima, egyszerű csapvízzel és hagyományos, hétköznapi kajával. Nekem. Másnak lehet, hogy más válik be.
Előzmény: bakozoli (3)
Azért is nyitottam ezt a topikot, mert bár valóban finomak a Gatorade és társai, valahogy túl sok nekem benne a mű, már elég a színét nézni...
Aztán futás közben meg valahogy úgyis gyors a munka odabent, félek, túl sok mérget is beviszek és az meg hosszátovn nem jó!
Szárnyasital és társairól meg ne is beszéljünk...
Ovossal is beszélgettem erről, ráadásul ő is sportol, ő a 100%-os gyümölcslevet és pár konkrét terméket javasolt, ami sportoláshoz lett fejlesztve. Pár hónapja váltottam, eddig jók a tapasztalatok!
Az izzadás során (márpedig izzadunk mozgás közben) ásványi anyagokat is ürítünk. Nem elég a csapvíz, nemcsak a vizet kell pótolni!
("Gyerekkoromban" nem voltak izotóniás italok, és hiába ittam literszámra vizet, valahogy mindig szomjas maradtam.)
A táplálék bevitellel is kompenzálni lehet az ásványi anyag hiányát.
Természetesem én is szoktam sima csapvizet inni, azért bizony időnként megiszok edzés közben, után egy kis sima vagy izesített ásványvizet, Gatorade-t. Ráadásul finomak is.
A "lágy" vizek mosásra, hajmosásra valók (sztem).
Aki csak sima vizet iszik edzés után, az másképp (pl: étkezéssel, nassolással) pótolja az ásványi anyag hiányt.
Lehet, hogy sósabban, fűszeresebben eszik. A szervezet megkívánja, követeli, ami kell neki.
Nekem ez a véleményem, lehet, hogy mások másképp látják, tapasztalták.
Részemről mézes tea vagy limonádé, de leginkább víz.(eseményen amit adnak)
Biztos vannak jó cuccok, de nem érdekel :)
Házicsoki:), és kókuszdióóóóó, frissen izibe, mire kettéfűrészelem, be is melegszem! Még a vádlifájdalmam is elmúlt! :)