24 órás Soproni Úszónap - Edzésonline csapat
Létrehozta: eftomi | 2009-11-23 21:01:07-kor
A verseny célja: Barátságos tömegsport rendezvény, az egészséges életmód népszerűsítése.
A verseny helye, ideje: Sopron, Csik Ferenc Lővér Uszoda (az időpont kijelölésére 2010. január második hetén kerül sor) szombat 12 órától - vasárnap 12 óráig.
A verseny résztvevői: 16 csapat
A részvétel feltételei:
- a részvételi szándék leadásának határidejéig beérkezett csapatnévsor
- szabályos nevezések leadása esetén beérkezési sorrend alapján
- legalább 24 főből álló csapatlétszám
- minimum és maximum korhatár nincs
Versenyszámok: A csapatok 24 órán keresztül folyamatosan úsznak, bármilyen úszásnemben, 33m-es úszómedencében.
Helyezések eldöntése: Az első helyezést a 24 óra alatt legtöbb hosszt úszó csapat szerzi meg.
Díjazás: Emlékserleg, oklevél
Költségek: A rendezvény költségeit a rendező vállalja (uszodabérlet, orvos, emlékpóló, egyszeri étkezés, fellépők).
Részvételi díj: (nevezési díj megállapítása 2010. január második hetében történik)
Egyéb: Az uszodai öltözők, zuhanyozók használata és a programokon való részvétel
ingyenes.
Honlap: www.uszonap.hu
A 24 órás Soproni Úszónap fotópályázatának képeire szavazhattok: itt.
szerintem meg a 135. vagy a 223. :)
és nagyon szívesen. örülök, hogy tetszenek. én is nagyon szeretem nézegetni, pedig már elég sokszor láttam.
Előzmény: Daniloo (269)
Köszön(jük)öm Juditka!
Jók a képek!
Én szavaznék a 184 -es képre! Legyen ez a kép, legyen ez az ember az EOLine arca!
......szerintem
Előzmény: lajhára (268)
Köszönjük a finom energiabomba recepteket. Ízük még a számban vannak! :-)
Csatlakozom az előttem szólóhoz! köszönöm mindenkinek az élményt, remélem hamarosan ismét úszunk együtt!
hogy addig is kibírjátok vhogy, én is megosztom a süti receptemet veletek, hátha legközelebb már dupla/tripla adag ellátmányunk lesz
Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg cukor + 1(2)csomag vaniliás is
4 felvert tojás
10 dkg liszt (raktam bele 1/3 zacsi sütőport, de eredetileg anélkül van)
20 dkg étcsokoládé ( van aki a Bocira esküszik, de az csak kb.50%-os, én vegyesen szoktam beletenni 50-80% között:-))
Egy 20x20 tepsit vagy sütőformát (vagy vmi hasonló méretűt)kibélelünk sütőpapírral.
A vajat és a csokoládét egy hőálló edénybe helyezzük és egy forró vízzel teli lábas fölé tartjuk, míg összeolvad, óvatosan megkeverhetjük. (én simán ráteszem a tűzhelyre, nem vacakolok forró vízfürdővel és vadul keverem végig, semmi baja nem lesz:) ) A tojást és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet majd összedolgozzuk a csokoládés vajjal. A kapott masszát a sütőformába öntjük.
170 fokos sütőben 30 percig sütjük. ( előmelegített sütőben)
meg kell várni, míg kihűl,amíg meleg,nem érdemes próbálkozni, mert nem fog menni:)
Kedves Úszótársaim!
Remélem, az izomlázat kidolgoztátok magatokból, az alvást mindenki pótolta buszon, monitor előtt bóbiskolva stb., s új lendülettel jöhet a húsvéti süti-sütés! Ehhez küldöm az érdeklődőknek a "Töltött mézes" receptjét.
Örülök, hogy Veletek úszhattam megint :-)
Köszönöm a szervezést Tominak és minden kedves segítőjének!
Sziasztok: Marika
Íme a Töltött mézeskalács
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
2 evők. méz
1 tojás
3 dkg vaj
2 evők. tej
1 evők. rum (v. eszencia)
½ sütőpor
Fűszerek: 1 kávésk. fahéj, (csipetnyi szegfűszeg, ánizs, szagosbors), citromhéjreszelék
(Lehet kapni „Mézessütemény fűszerkeveréket”! J)
Töltelék:
5 evők. savanykás lekvár
1 kávésk. citromhéj
8 kanál dió – darabos!
(ha van, 4 kiskanál vagdalt datolya v. füge, mazsola)
Elkészítés:
Megmelegítjük (nagyobb tálban) a mézet, tejet, cukrot és jól összedolgozzuk.
Amikor már csak langyos, hozzákeverjük a vajat, a rumot, a tojást, majd a fenti száraz hozzávalókat is.
Meglehetősen kemény tésztát gyúrunk, ha híg lenne, még egy kis lisztet adunk hozzá.
A tésztából 4 db egyenként 5 cm széles csíkot nyújtunk.
A tölteléket hosszant a csíkra rakjuk, és ráhelyezzük a diódarabokat, esetleg mazsolafélét is (mindezt összekeverve is lehet).
A csíkok hosszanti oldalát egymásra hajtjuk, jól összenyomjuk és sütőpapírral
kibélelt tepsire tesszük.
Tetejét tojással megkenjük és megsütjük: előmelegített sütőben 5 perc közepes hőfokon + 10 perc takaréklángon.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Jó étvágyat!
– méhektől tisztes távolságban:-)
Valami módosító indítványt kell eszközölni a szervezők felé, hogy egyértelmű legyen a ráutalás az úszósapka viselés mikéntjére. :-)
Előzmény: lajhára (248)
Naná. Keményeknek az uszoda körül a füvön. Hálózsákot vihetsz, ha 20sec alatt úszod a 33 métert.
Előzmény: lajhára (251)
Állitólag a szökéknek és a jogászoknak még az alvás is csak úszósapkában engedélyezett.:))
Előzmény: lajhára (248)
Végre megkaptuk a dress code-ot és a viselkedési szabályokat is tartalmazó levelet!!!! Köszönjük :) Már majdnem aggódni kezdtem. Ugyanitt érdeklődnék, hogy az a mondat, miszerint "A rendezők határozata alapján, a rendezvényen az úszósapka használata kötelező!" vajon csak az úszásra vonatkozik-e. Előre is köszönöm.
Kedves Csapattagok! Kardos Dani barátom és sporttársam ajánlotta figyelmembe ezt a 24 órás rendezvényt, ami egyből elnyerte tetszésemet. Megemlítettem neki, hogy szeretnék csatlakozni a csapathoz. Szerencsére Tamásnak éppen volt egy megüresedése, így már jeleztem is a szándékomat a részvételre. Köszönet Neki és Nektek is, hogy csapattag lehettem! Üdv. Zeibig A.
Kedves Mindenki!
Egy napig úgy volt, hogy talán mégis ott lehetek Veletek Sopronban. A szállás és a fuvar is hamar összejött.... de még sem tudok menni.
Nem véletlenül nem volt betervezve nekem ez a verseny. Az, hogy bringáznom kell, az csak az egyik dolog. Mint sokan tudjátok, könyvelek és rohamosan közeleg a beszámolási időszak vége. Régen csak a saját könyvelő cégemben dolgoztam, de most főállású dolgozó vagyok, a régi cégeim pedig megmaradtak . Csak hétvégeken tudok velük foglakozni. Bármennyire is belelkesedtem, ezt a tényezőt figyelmen kívül hagytam, mert annnyira fellekesített az a sok-sok pozitív visszajelzés, amit Tőletek kaptam. Ez annyira jó érzés, amit nem is lehet szóba önteni, köszönöm Nektek! A munka, amiért persze fizetnek, kötelezettséggel jár, és ez az első! 2,5 napot nem tudok most ellógni, bár mennyire is szeretném. Remélem megértitek és elfogadjátok. Az őszi idényben pedig ismét szívesen csatlakoznék a csapathoz, persze, addig remélem a futásokon is találkozni fogunk.
Nyaff, aki lélekben Veletek ott lesz
Hajrá Edzésonline-Arena csapat!
33m-es sprintek lesznek. Úgyanaz a taktika, mint Dunaújvárosban volt. Annyi a különbség, hogy a vízbe csak a medence egyik végén lehet bemenni.
Előzmény: wintreka (242)
Elvileg nem, csak fejest nem lehet a számlálók oldalán ugrani. De tavaly egy idő után ez nem sokakat izgatott, ha jól emlékszem...
Előzmény: wintreka (242)
"Az úszók váltása kötelezően a rendezőasztallal szemközti oldalon
történhet." - ez azt jelenti, hogy akkor most 66 méterenként lesz a váltás? Bocsi a hülye kérdésért..
Friss információkat tettek fel a szervezők az Úszónap honlapjára. A pályabeosztás szerint ugyanazt a sávot kaptuk idén, mint tavaly. Ösztönzésként a tavalyi 3. helyezett csapat lesz a sávtársunk. :-)
Szerintem várjatok még ezzel! Ha mögöttetek végeznek, én nem javaslom a kizárást!
Előzmény: Daniloo (239)
Zolo, ittnincs 15 m-es szabály, szerintem nyugodtan végigúszhatod a víz alatt. a lényeg, ahogy Tomi is mondta, gyors legyél,mint a villám :) de Neked menni fog!
Előzmény: Zolo (236)
Tomi, itt a lényeg az, hogy kizárjanak? Ugyanis ha 15 méter után nem jön fel a víz alól a versenyző, akkor kizárják. :D
Minimális elvárás van veled szemben. Megmutatom mire gondoltam. Alulról a kettes pályát figyeld!
http://www.youtube.com/watch?v=eNb6yxFU9hk
Előzmény: Zolo (234)
Hú, kicsit kezdek rápörögni a versenyre, pedig még eléggé messze van. HUAAAA!!! ság vaaaan!
A 20. Soproni Úszónapon résztvevő csapatok névsora:
1. Bármit megúszók
2. Cormoran
3. Edzésonline ÚVCS
4. Etil-alakulat
5. Fröccs
6. Gumikacsák
7. Hullámzó Kamatlábak
8. Kapálózó Gépek
9. Kedvenc Klub
10. Noe Bárkája
11. Nyme Fókák
12. Postás Szivacsok
13. Trambulin
14. Varjú-Fiókák
15. Vizek Szabadjai
16. Zabolátlan Hosszzabálok
17. ZMNE és Debrecen Elvetemültjei
Az Edzésonline Úszómaraton Váltó Csapat tagjai a 20. Soproni Úszónapon:
pirgelman - rendben
lajhára - rendben
Zolo - rendben
Daniloo - rendben
teadrop
G.Ildi - rendben
zakka - rendben
wintreka - rendben
cseha - rendben
zsóti - rendben
Tamika - rendben
edM
Charlye - rendben
ijontichy - rendben
adurmi - rendben
zs.viczian - rendben
bulls23 - rendben
kardosdr - rendben
Gézu
OJ - rendben
Lallo
Boti
aRchi
smarcsu - rendben
Gál Zsolti - rendben
Gálné Országh Mária - rendben
kisnagymisi - rendben
eftomi - rendben
Az Edzésonline Úszómaraton Váltó Csapat tagjai a 20. Soproni Úszónapon:
pirgelman - rendben
lajhára - rendben
Zolo - rendben
Daniloo - rendben
teadrop
G.Ildi - rendben
zakka - rendben
wintreka - rendben
cseha - rendben
zsóti - rendben
Tamika - rendben
edM
Charlye - rendben
ijontichy
adurmi - rendben
zs.viczian - rendben
bulls23 - rendben
kardosdr - rendben
Gézu
OJ - rendben
Lallo
Boti
aRchi
smarcsu - rendben
Gál Zsolti - rendben
Gálné Országh Mária - rendben
kisnagymisi - rendben
eftomi - rendben
CsK, lenne egy tiszteletteljes kérdésem?!
Úszósapi, amit Kistarcsán megbeszéltünk, lesz Sopronra?
Előzmény: eftomi (223)
Az Edzésonline Úszómaraton Váltó Csapat tagjai a 21. Soproni Úszónapon:
adurmi - rendben
pirgelman - rendben
eftomi - rendben