idő?
Létrehozta: Virág | 2009-11-15 09:03:30-kor
Sziasztok!
Heti négy napon táncolok délutánonként, csak a hétfő délutánom szabad... de az is úgy ahogy. A korán reggeli futással az a bajom, hogy nem tudok normálisan felkelni, plusz most a közeledő tél miatt még sötét is van, ami igen hangulat romboló. A célom, hogy 1órát tudjak folyamatosan futni.. kisebb-nagyobb sikerrel 20-25perc megy, de ahhoz hogy sikerüljön a cél és szinten is tartsam magam, folyamatos gyakorlásra lenne szükségem.. ti hogyan osztjátok be az időtöket? Segítsetek, mikor menjek futni, és milyen gyakran?
mentális síkon elemezendő az alvásigény nagysága? hmmm kifejted mire gondolsz?=) egyébként én is "voltam fiatal", de konkrétan 20-21 évesen már kórosan sokat aludtam, és sose tudtam megoldani ezt a problémát évekig.
Előzmény: MungDaal (15)
Előzmény: monique (10)
kimaradt: miért nem sikerül 6-nál többet? jól értem, hogy külső tényezők? (nekem - sajnos vagy nem sajnos - mindig is megvolt a lehetőségem a 10 óra alvásra és így is tettem)
Előzmény: MungDaal (11)
na. akkor ez egyénfüggő lehet.
nekem speciel NAGYON jól jött ez a mellékhatás, mert pont olyan voltam, mint te. és már komolyan zavart időnként.
tehát, íme kis extra reklám miért hasznos még a futás :o)
Előzmény: MungDaal (11)
Előzmény: monique (10)
ez érdekes valóban; nekem is csökkent az alvásigényem újabban, és nem volt más változás az életemben a futás elkezdésén kívül, úgyhogy arra fogom! :)
ez heti 4 edzés mellett talán... el sem tudom képzelni mi lenne ha napi 2x edzenék.. :))
Előzmény: áki (8)
Köszönöm a sok jó tanácsot, a cikket meg kifejezetten!
Ma megpróbáltam felkelni, de nem sikerült..:DD Azonban úgy érzem a tanácsok hatására sikerült megfelelően belelkesülnöm! Holnap indul a reggeli edzés!
http://www.edzesonline.hu/cikk/311/reggeli_futasok_%E2%80%93_kovesd_rutint
Egyébként pedig nagyon motiváló a reggeli edzés el-nem-lustálkodásához, ha legalább heti egyszer tudsz magadnak szervezni egy futópartnert!
Virág: mi sem egyszerűbb ennél! :) gondolj arra, hogy futni mész! :) (már ha eljutottál már oda, hogy várod a következő edzést, szóval nem poénkodok, nekem is bejött már ez.)
Előzmény: Virág (4)
valószínű, hogy kora reggeli futást fogok alkalmazni... muszáj lesz! ha valaki tud valami jó tanácsot, amitől nagyobb lendülettel és kitartással tudok reggel felkelni, akkor azt örömmel olvasnám!
Így télen ritkán látom a napot futva szinte mindig sötét van mikor futok.
Három munka mellett mesélhetnék az időbeosztásról...
ja nem, azt írod h csak a hétfő du. szabad.. akkor felejtsd el amit mondtam :)
egyébként állítólag egyénfüggő h melyik napszak a legjobb sportolni. lehet h neked este sokkal jobban menne, csak találj kivilágított helyet
így kezdőként heti 3 is elég neked, tehát azok a délutánok amikor nem táncolsz :)
később meg már nem lesz tél :)
Ma délelőtt láttam egy idősödő (50 körüli) férfit, egy teli bevásárló szatyorral a kezében a park mellett, és futott! Láthatóan sportruházatban volt, futócipőben. Ő nyilván így osztja be az idejét. Gondolom, volt 30 perce, az asszony leküldte vásárolni, de Ő futni szeretett volna. MEGOLDOTTA!
Régebben egyszer írtam már, hogy két gyermekes családanyaként, teljes állásban, munka mellett nelkem minden nap jut időm legalább 30 perc mozgásra. Időbeosztás, akarat kérdése.
Minden jót nektek!
Zsófi