Lábsúly
Létrehozta: tommyfighter | 2009-11-07 11:19:17-kor
Szóval arról lenne szó, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a lábsúlyal kapcsolatban? RemAti val tárgyaltuk az üzenőfalon, hogy szerinte nincs értelme de szerintem van. És még azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy honnan lehetne beszerezni profi lábsúlyt, nem ezt a tépőzárast mert ezzel állhatok megfelé 2 körönként megigazítani mert ledörzsöli a bokámat mikor lötyög. Edzőm mondta, hogy létezik valamilyen fém-lapokból álló lábsúly amit nem a bokára kell helyezni hanem a sípcsontra és mivel hajlékony a lábhoz lehet igazítani. tényleg létezik ilyen? és ha igen honnan lehet beszerezni? kinek milyen tapasztalata van vele? előre is kössz mindenkinek! :)
amúgy igazából nem is volt szó így edzésen a lábsúlyról...csak gondoltam körbe kérdezgetek már itt, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak vele mert, hogy ha hozza az eredményt akkor miért is ne. de hát így ezek után, hogy ilyeneket hallottam inkább maradok távol tőle. sokáig szeretnék én még futni életemben. minden bajomat az edzésben vezetem le.
köszönöm a tanácsokat RemAti! remélem majd egyszer futunk együtt! sok sikert neked minden téren (de legfőképp futás)!
Előzmény: RemAti (7)
Fel kell tenned a kérdést, hogy mennyi ideig akarsz futni. 1-2 évig, 5-10 évi, egész hátralevő életedben.
Ha hosszabb távra tervezel, akkor nem az extra terhelés a jó megoldás.
Előzmény: tommyfighter (3)
Nem javaslom, hogy lábsúlyt használj. Nem tesz jót a futó mozgásnak és tényleg tönkre teszi az izületeidet.
Egy ismerős aki 400m futó volt neki éppen a lábsúly használata miatt nem tudta folytatni. Én is sprinter voltam, de mi
csak autó gumiba tett súlygolyókat húztunk magunk után azt is 30-40m-ig viszont rengeteget emelkedő futás volt.
Javaslom inkább, hogy fuss emelkedőket, lépcsőzés. Keres olyan terepet, ahol rengeteg
emelkedő és lejtő van. Mivel fiatal vagy ráérsz súlyzózni is. Helyette rengeteg olyan gyakorlat
van ami megfogja hozni az eredményt. Amúgy furcsálom, hogy a torna tanárod v. edződ nem beszélt le róla.
Előzmény: tommyfighter (3)
Hátizsák, benne 2-3 palack víz. Aztán uzsgyí, míg a térded bírja ...
Előnye: Oltári nagy hősnek látszik benne az ember, pláne, ha a lelátón ül néhány csinosabb leányzó. Kb. ennyi. :)
Én nem tenném.
Előzmény: Mozg (8)