Futóruha ősztől tavaszig
Létrehozta: korte | 2009-10-16 10:22:47-kor
Hölgyek, Urak!
Elsősorban egy felsőt szeretnék vásárolni a téli futásokhoz. Valami olyan kombinációt képzelek el hogy aláöztözet és egy jó hosszúújjú felső. Fontos hogy legyen szélálló(ez a legfontosabb), de egyben jól szellőzön, és nem utolsó sorban egy aláöltözettel elég legyen 0,-5 fokig. Nem árt még ha kellően magas nyakú, így nem kell mellé sálat hordani.
A kérdésem tulajdonképpen arra vonatkozik, hogy mire érdemes még figyelni egy ilyen ruhadarab vásárlásakor, illetve vannak-e bevált márkák, típusok? Bevált szaküzlet?
Szerintem teljesen szél és páratartalom függő. A hőmérőn látott értékeket arányosítani nem érdemes. A nedves -5 hidegebbnek hathat, mint a száraz -15.....ugyanez szélben, brutál
Előzmény: monique (10)
Az a thermo ruha szélálló is?
Nekem a legnagyobb bajom az, ha aláöltözet + polár + széldzseki témát választom, akkor nagyon kimelegszem, mert a széldzseki nem engedi át rendesen a párát. Ha a széldzseki kimarad, a poláron (ami egyébként futós), átfúj a szél és befagy a seggem.
Előzmény: Gubiklacko (9)
na, azért, a -20 valszeg úgy aránylik a -10-hez, mint a -10 a 0-hoz. kb. :)))
bár nekem a rekord eddig csak -13... viszont jelentősen hidegebb, mint a -7, pl. az a fránya pár celsius mennyit tud számítani.. :D
nekem 1 plusz réteg megy fel -10-en túli hidegben, azaz összesen 4... így tökéletes abban a hidegben. bár lehet pulzuskontroll a hibás ;)
Előzmény: Gubiklacko (9)
Szia!
Hidd el, van! 5 fok alatt thermo futóruhát használok. -20-ban még nem próbáltam, de a -10 már megvolt. Thermo futóharisnya, technikai póló, rajta pedig thermo felső. Ehhez futózokni, kesztyű és sapka, standard cipővel.
Ha elkezdesz futni, a tested termel elegendő hőt ahhoz, hogy ne fázz! A kivétel talán a mostanában elkezdett pulzus kontrollos futás, ami könnyű ugyan, de ilyen szempontból nem túl komfortos.
Gubiklackó
Előzmény: futor (1)
Ma este tévedésből hazaküldtem a szennyessel a munkahelyről a pulcsimat. Így két rövidujjuban futhattam haza.
Gyorsultam is egy percet.
Malacka pedig nem szerencsétlen, ráadásul nagyon jó a memóriája, így minden őt érintő megjegyzést örökre megjegyez :o)
Ezt Malacka nevében kikérem magamnak! Nem azt mondom, hogy ha ránézek, akkor nem jut eszembe néha egy nagy tál ropogós malacksült, de hogy szerencsétlen lenne, az kizárt!
Öltözet témája: én egy alap, egyrétegű asics széldzsekit meg egy saucony termofelsőt viselek télen, öt fok alatt a kettő közé húzok egy pamutpólót, vagy valami más vékony réteget. Így -5-10 fokig nincs gondom, az eső és hó sem nagyon zavar, a nyaka is elég magas ahhoz, hogy sál ne kelljen. Majd tíz évesek a ruhák, úgyhogy aktuális szaküzletet nem tudok mondani.
Lábra a saucony termofelső alsó párját hordom, -5 alatt húzok alá még egy vékony őszi legginget.
Előzmény: Bense Kriszti (5)
Előzmény: futor (1)
Csak óvatosan! Én kinéztem magamnak a futós polárjukat valami 4490-ért, ami a túrázósnál egy ezressel drágább, illetve jóval könnyebb és vékonyabb. Gyanítom (futó tempónál) a túrázós dunsztol, és csak 1 réteg!
Viszont egy nacival én is gazdagabban tértem haza, ég és föld a difi a pamut melegítőalsómhoz (a súlyáról nem is beszélve) képest!
Ezzel a tempóval tavaszra felöltözök :)))
Előzmény: Házisárkány (2)
Én most újítok a Decathlonban futócuccot télire,szerintem elég pénztárcakímélő kirándulás lesz....nézz be Te is biztos találsz valamit...
Nekem a polár túrapulcsijuk,nagyon megfelelt olyan 1,0 fokig,alá téli aláöltözet pólóval....
Szia,
Sajnos a thermo ruha nem szélálló. A hideg sokkal vészesebb szélben. Gondolom nagyon fontos az egyéni hőérzet. Én tavasztól őszig csak két réteget hordok. Esőben, nagy szélben pedig inkább nem futok.
Az az ideám, hogy a futásnak jól kell esni - ebbe azért egy-két dolog nem fér bele. :-)
Előzmény: korte (11)