Amikor a Kedves még nem fut.
Létrehozta: toygli | 2009-07-06 09:31:54-kor
Igazából az érdekelne, hogy ki milyen ötletekkel, praktikákkal tudja feleségét, férjét, barátnőjét, barátját a közös mozgásra rábírni. Hogyan mutassuk meg azt, hogy mekkora élmény, ha a másik el sem akar indulni. Fontos-e, hogy a másik is mozogjon (sportra gondolok) vagy sem? Na szóval ilyenek.
Nálunk spec ez úgy van, hogy a párom régen versenyszerűen futott középhosszúkat, de már nem szeret futni. Ettől függetlenül nagyon sportos alkat, rengeteget gyalogol, időnként bringával jár ide-oda, meg néha a kollegákkal kosarazik.
Egy darabig zavart, hogy nem akar velem futni jönni, de ha egyszer nincs kedve hozzá, ráadásul a tempónk is nagyon más, inkább nem erőltettem és most már úgy vagyok vele, hogy a futás az "én" idő, amikor nem a családon, gyereken, háztartáson kell járjon az eszem. Bár néha most is irigykedek az együtt sportoló párokra(például most az UB beszámolókat olvasva) ....
hehe, tök jogos, az öregnénik is ezt csinálják a dagályon, szoktam látni. Csapatokban úsznak az egyedülálló öregbácsik után, akik ugye sajnos kevesebben vannak, és a nyavalyáikról beszélve próbálják bevonni az áldozatot a csevegésbe, szinte tuti siker.
mindamellett én azért nem kritikával indítanék. A "szupináló" kifejezés alkalmazása előtt meg bizonyosodjunk meg róla, h szakkifejezésekben jártas nőt néztünk ki magunknak, mert különben hm... nem a legszerencsésebb szó :))
toygli: összekövte a két témát, hát úgy vedd rá a feleséged a mozgásra, h célozz rá, h micsoda formás ffi-fenekeket láthat futás közben :) elvégre nézelődni ugye szabad :)
Előzmény: ripetti (7)
Sziasztok,
Az én tapasztalatom: mindig és kizárólag a sérülésekről kell faggatózni. Arról mindenki imád beszélni, és mindenkinek minden baja van. Ez az igazi közös téma.
"Szia, nem szokott fájni a belső lábszárad? Kicsit mintha szupináló lenne a járásod...?"
Előzmény: felician (4)
:DDDDD
az tényleg nem semmi kihívás, h azalatt a pár mp alatt, amíg szembefuttok egymással, bebizonyítsd neki :)))
toygli, sztem is a jó példa az, ami segíteni tud és erőltetni nem szabad, mert csak az ellenkezőjét éred el. Az viszont nagyon nem mellékes, h mit csinál szabadidejében. Ha van vm olyan hobbija, amit imád és ami mellé a sport csak elvétve fér bele, az azért egész más szitu, mintha tévézéssel és vacsifőzéssel tölti az idejét.
és igen, sztem nagyon-nagyon fontos, h ő is szeressen sportolni, minél fontosabb neked a sport, annál lényegesebb, h ő is csinálja, mert egy idő után tuti nem fogja megérteni, h miért szánsz rá annyi időt. És egyébként együtt küzdeni vm lefutása, letekerése, megmászása, stb. mellett, az nagyon összekovácsolja a párost.
Előzmény: felician (4)
Fordítsuk meg a kérdést!
Már fut/biciklizik/stb., de még nem "kedves". Hogyan mutassuk meg azt, hogy mekkora élmény, ha nem csak szembefutva látjuk egymást?
És én néhány alkalom után már elkezdtem kérdezgetni, hogy akkor eddig ez mennyi kili is volt, és milyen gyorsan mentünk. Aztán kb 2 hónap múlva kértem egy kilométerórát a bringámra. És egy szép napon nekiindultam egyedül :o)
Előzmény: 4kézláb (1)
én elkezdtem csinálni és 4 hónap múlva látta a párom, hogy egyre jobban nézek ki. Izmosabb a testem, lement a hájam, jobb a testartásom, a paplan alatt is fickósabb vagyok. Nem mondtam, hogy csinálja viszont ezek láttán ő is belefogott. Ma már többet edz mint én. kétszer annyit hasaz és szívesebben is fut.
olvastam más fórunokon olyan ötleteket is, hogy kezdjük el cseszegetni a másikat miszerint milyen kövér vagy és jó lenne ha mozognál. Ennek van egy finomított változata is: nézd meg a másikat miylen jól nézki, mert sokat mozog.
én egyiket sem javaslom. nem sokkolni kell a párodat, hanem motiválni. a b--szogatás csak fusztrációt okoz. A példa - mármint, hogy te intenzíven mozogsz és ennek pozitív nyomai láthatók is - sokkal ösztökélőbb. Azért mert nem beszélsz róla, attól ugyan úgy eléri a hatását a tudatalattijában. Nálunk bejött!
Előzmény: Bozót (9)