Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 791 672 km-t sportoltatok

Pedometer VS Turistautak.hu

Létrehozta: Svalbard  |  2009-03-18 08:14:02-kor

Valamit nagyon nem értek.Összehasonlítottam pár útvonalat,ahol edzeni szoktam vagy versenyeztem már,és a pedometer valamint a turistautak.hu értékeit összevetve totál eltérő km mennyiségek jönnek ki.Ami pluszban érdekes,hogy a turistautak.hu-n hol irreálisan magas,hol irreálisan alacsony km-t dob ki.Pl.:BHM 9.7km-es távra még nyolc km-t sem számolt.Viszont a Tapolca körömre,amiről úgy tudom,hogy kb.6,5km,arra kidobott majdnem hetet!És még sorolhatnám...:)Most akkor kire hallgassak,a pedora vagy a turistautakra??:)Mert lassan már fogalmam sincs,hogy akkor hol,hány km-t futok valójában...:D

gyalogkakukk27 2010-02-16 10:07:57 | 10
gyalogkakukk27 képe

Engem s érdekelne a dolog, mert jelenleg a Google Maps útvonaltervezővel, meg a Gmaps Pedometerrel számolom a kilométereket és hát elég eltérő eredményeket dobnak ki.

Pl: Google Maps 4.8 km ugyanez Pedon 4.3 és hát 500m az 500m:D

Sipi 2009-08-07 11:57:51 | 9
Sipi képe
Tisztelettel érdeklődnék én is ,hol tart a projekt ?

Előzmény: sepi (1)  
futor 2009-04-22 13:10:19 | 8
futor képe

Hol jár az újítás?

Előzmény: sepi (6)  
oleandro 2009-03-18 12:06:17 | 7
oleandro képe
Nagggyon jól hangzik. Ha meg még tudná importálni is  korábban gmap-pedometerben készített úvonalakat, az pedig maga lenne a tökély!

Előzmény: sepi (6)  
sepi 2009-03-18 10:27:34 | 6
sepi képe

Nyilván hasonlítani fog a pedométrhez is meg a túristautakhoz is egy picit, mivel google alapú.
Utólag szerkeszteni természetesen lehet és lehet húzogatni a markereket is. A jelenlegi edzőhelyek lesz kibővítve és publikusabbá téve.

Minden markerhez (fordulóhoz) meg lehet adni egy leírást és képet is saját albumból.
Ebből aztán egy itiner szerűt is elő fog állítani, bár ezt lehet csak második fázisban.

Sepi

Sipi 2009-03-18 10:01:41 | 5
Sipi képe

Oleandro ! 

Azért fogadd el a GPS-t , ha adják...SmileSmile

Előzmény: oleandro (3)  
Sipi 2009-03-18 09:58:24 | 4
Sipi képe

Ez jó hír sepi , régóta probléma nekem a táv-mérés !    Igaz pár napja van GPS-em is...Undecided, de nem baj majd össze- hasonlítgatunk ! Wink 

Várjuk , olyasmi lesz mint a turistautak.hu -n ? ?

Előzmény: sepi (1)  
oleandro 2009-03-18 09:57:50 | 3
oleandro képe

Én is észrevettem a dolgot. Szerintem mindkettőnél előfordulhatnak torzítások, de szerintem a turistautak.hu-nál nagyobb  rá az esély. 

Sepi, ez fantasztikus, hogy itt is lesz saját útvonalszerkesztő program!  Én szívesen hangyagolnám a gmap-pedometert, mer azért elég nehézkes néha. Engem az bosszant leginkább, hogy nem lehet az útvonalat módosítani úgy, hogy beleszerkesztesz, hanem kénytelen vagy a változtatástól újrakijelölni az egészet. 

Amúgy a legfőbb hiányosság persze nem ez, hanem az, hogy nagyon sok helyen  nem használható, mert nincs elég részletes térkép (ezen persze nyilván majd az itteni progi sem tud segíteni) az adott környéékről. Ilyen esetben azért jól jöhet egy egyszerű, olcsó  lépésszámláló pedometer is. (Persze az igazi a GPS lenne. Lehet, h. a közeljövőben kapok egyet, és akkor majd azzal is leellenőrzőm a szokásos útjaim utak hosszát...)

Svalbard 2009-03-18 09:21:05 | 2
Svalbard képe
Itt is lehet majd mérni távokat?Az remek dolog,grazie,királyok vagytok!:)  
sepi 2009-03-18 08:55:26 | 1
sepi képe
Még pár nap és az Online Edzésnaplót is tesztelheted. Tutira jól mér már most is Cool