Futás a belvárosban - hol?
Létrehozta: yamahavale | 2009-02-06 17:10:03-kor
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, és szeretnék érdeklődni arról hogy Budapesten a belvárosban hol lehet nyugodtan, szmogmentes helyen futni? A 2-es villamos vonalát ajánlották nekem eddig, de érdekelnének más vélemények is!
Köszönöm
valahol azt olvastam, hogy a legrosszabb időpont az esti. ui. a széljárás általában a nap lenyugvásával megáll. az esti csúcsforgalom feltölti a levegőt szennyeződéssel. Ezért érdemesebb reggel futni, mert a gyér éjszakai forgalom szmogját a gyenge légmozgás úgy-ahogy kitisztítja 6-8 óra altt . Ezért én inkább este teremben vagyok (spinning, erősítés stb.) és reggel próbálok futni a szabadban. Persze ez nekem sem mindíg jön így össze.
Előzmény: KoBold72 (7)
Úgyhogy Belváros éjjel. Akár a hatos villamos sínjein...
Sajnos úgy tűnik, a városban mindegy, hogy hol futsz. Mindenhol kb. egyforma a levegő minősége. Én is megrémültem, amikor először láttam az alábbi linket - akkor éppen szmogriadó volt és légcsatorna ide-oda, a Margit sziget ugyanolyan tré volt, mint a Blaha.
http://www.idokep.hu/?oldal=legszenny
A belvárosban tényleg nem valami jó a levegő, akkor esetleg ha még olyan helyeket tudnátok mondani ami az Astoriától könnyen megközelíthető gyalog vagy tömegközlekedéssel!
Köszi mégegyszer aki segít
A Nemzetivel átellenben a Duna másik oldalán van az infopark, én ott szoktam néha futókat látni. Kevés az épület, kevés az autó.
(Bár őszintén szólva nem hiszem, hogy a belvárosban bárhol is szmogmentes lenne a levegő. Én hétköznap lehetőleg reggel 6 előtt szoktam útnak indulni, mert kb 7-ig még nincs olyan nagyon büdös).
Előzmény: ikeriker (3)
A Nemzeti Szinház mögött, a HÉV sÍneken túl van egy gyönyörű sétány, ami elmegy a Nehru parkig. Nem túl hosszú, de szép. Futottam már ott, és kellemes.Viszonylag jó volt a levegő is.
Bence
Előzmény: ikeriker (1)