Mit ettél ma? Egészséges táplálkozás? Diéta?
Létrehozta: gylaca | 2009-01-08 11:50:10-kor
Egészségesen táplálkozol? Avagy mit esznek a sportolók? Ird le bátran mit ettél ma reggelire, ebédre , vacsorára.Mit ettél futás vagy uszás , bámilyen sport tevékenységed után? Mi vitte sikerre a diétádat?
hajnali: tejeskávé, babapiskóta....
reggeli: libazsíros kenyér, paradicsom
ebéd: paradicsomos káposzta, fasírt
Azért "ősszel", mertén spec igyekszem követni a természet évszakváltozását és azt enni elsősorban aminek szezonja van.
Előzmény: monique (154)
Jaj, kaviár! Anyám egy időben teljesen rá volt kattanva :P Erdélyben a rokonaink meg főtt búzadarával keverték, dúsították, na az valami durva cucc volt :)
Előzmény: monique (154)
ősszel? ugyanazt amit télen-tavasszal-nyáron :D
az "ugyanaz" sűrűn változik, mert azért elég változatosan étkezem :P különben megunnám a kaját...
most reggelihez kalács + vaj + "ikra" a menő nálam (vagy minek hívjam, szóval nem a drága fajta kaviár).
Előzmény: Bozót (153)
A reggelizős cikk kapcsán akár fel is éleszthetjük ezt a méltatlanul elfeledett topikot :)
Visszaolvastam pár hozzászólást és olyan de olyan éhes lettem
Igaz, ma még csak tejeskávé, pirítós, saját készítésű saláta volt. Ideje ebédelni! És ti, mit esztek így ősszel?
reggeli:kávé,pulykasonka tojással sütve 2 db,tejecske,kenyér
ebéd:életem első-és utolsó KFC-s kajája,csak egy szendvicset ettem,meg egy műanyag ízű sütit,nemértünk el az alső benzinkútig,máris beindúlt a perisztrarhika....
vacsora:saját kicsi kacsómmal készített gesztenye püré(rendesen gesztenyéből),és házitejszín,4-5 bögre csipkebogyótea-béka nőtt a hasamba!
Fhúúúúúú, most már látom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem a szokásos mennyiséget ette az utóbbi napokban. Az étkezések száma nálam is megnőtt (2-3-ról 4-5-re), a nasikról nem is beszélve!
Edzeni meg még nem tudok (köhögök, orrfolyok, stb). Talán hétfőn...
Reggeli: tejszínhabos kakaó, karácsonyi sütiválogatás (kókuszos csiga, beiglik).
Tízórai: karácsonyi narancssaláta.
Ebéd: tejszínes barackrémleves, rántott ponty, majonézes krumplisaláta, narancsos piskótatekercs.
Uzsonna: maradék narancsos piskótatekercs.
Úgy általában: szaloncukor, mandula, grapefruit.
Most épp gondolkodom a vacsorán, valószínűleg libazsíros kenyér a befutó.
:))
Én reggel ettem 5 tojásból kolbászos rántottát egy szelet kenyérrel és ittam hozzá egy fél liter tejet jó hidegen.:D
Ebédre ettem marhapörköltet krumplival 2 tányérral kenyér nélkül persze:D meg volt hozzá ilyen káposztasaláta.
Vacsora az meg mandarin meg banán volt.
Este hogy elégessem a nagyja kaját hasaztam meg fekvőtámaszoztam kb 1 órát vett igénybe.Most megvilágosodtam: most esszük meg a töltött káposztának azokat a káposztaleveleit, amit gyerekkorunkban a mi szüleink ettek meg helyettünk:-)
ezen kívül ettem még: rántott husit tésztasalátával, töltött husit, bejglit, volt egy kis maradék oroszkrémtorta, volt még pogácsa, a sörtésztában sült süllőt nem kívántam.. ittam egy kis törkölypálinkát, pár üveg bort, egy kis maradék sört a sörtésztából..meg bejglit, vagy azt már mondtam? Ja meg egy kis szaloncukoraz íze kedvéért. Na így áttekintvenem is ettem sokat!!
Előzmény: eftomi (142)
a reggeli kv után darázscsípés- calcium injekció
ebéd igazi tyúkhúsleves cérnametélttel, ja tízórai két kocka vargabéles, ebéd folyt: vaddisznó-gulyásleves, töltöttkáposzta,
uzsi három adag somlói,
vacsi calcium injekció 1 liter forralt borral ( valamelyik nem kellett volna, mert éjjel ollyan szívdobogásom lett, hogy majd meghaltam)
(előző este és másnap reggel sült hurka, hagymasalátával)
tök jól vagyok.
Reggeli: Tejbegríz
Ebéd: Karfiolleves +Tyúkpöri + noki + ubisali + fél lityi puding. :)
Vacsi: Mint az ebéd, puding nélkül. :(
tegnap:
1. étkezés barna kenyér sajttal, megpirítva
2. étkezés jalapeno, hal, rizs, tortaszelet (süteményt amúgy ritkán eszem, de most éppen volt). jól tele lettem a végére :))
(igen, csak 2 étkezés volt, elég gyakran így jön ki a lépés)
ma:
1. tonhalas szendvicsek
2. pending... (még nincs, előbb még elmegyek futni :) )
nem nekem ment a kérdés, de olyan elképzelhetetlen h valaki nemeszik vörös húst? én már évtizedek óta létezek nélküle :) (születésem óta)
szóval a megoldás az kell legyen, hogy nem tartalmaznak a vörös húsok olyan vitamint, amit máshonnan ne lehetne beszerezni :)
Előzmény: azazello (125)
húú, hát azért biztos, hogy nem vagy átlagember, ha 8 nap alatt 8 kilót tudtál hízni. szerintem normális esetben a mennyiségben van a trükk, nem a minőségben. bár egyébként nem eszem húst, csak halat, tejterméket és szénhidrátot többet. a súlyommal semmi gond, és amikor egy ideig nem tudtam annyit enni egyéb okokból kifolyólag (neem, nem anorexia :D ), akkor még azon túl is adtam le pár kilót, a végére már megjegyezték, hogy baromira vékony lettem. :) most pedig megint normál módon étkezhetek mennyiségügyileg, és rendben is van minden.szóval emiatt az azért érdekelne, hogy a túrós diétánál a "csomó túró" mennyi is lehet, ha ennyire nem fogytál...
azonban a másik oldalról is; régen pár évig én sem voltam átlagember a kajafeldolgozásban, mert bizonyos okokból (most nem fogok véres szájjal kirohanást intézni egyes mű édesítőszerek ellen, de annyi elég legyen, hogy mindenkit eltanácsolok tőlük, főleg hogy azóta még rákkeltő hatásuk is kiderült) könnyebben híztam ugyanannyi kaja mellett, és tényleg nagyon keveset kellett ennem, hogy rendben legyen a súlyom (bár csak néhány kg volt a problémás különbség). ez azóta helyreállt külső befolyásolással; szóval most megint átlagember vagyok metabolizmus szempontjából :) ezért el tudom képzelni, h nálad is másképp működik valami és ezért gratulálok hogy így is találtál egy jó diétát, amit még tartani is tudsz.
jah... még az nagyon érdekes, amit a vitaminokról írtál az egyik hozzászólásodban. ezt ki fogom próbálni én is!
Előzmény: áki (119)
Reggeli: (otthon) magyaros (hagymás, kolbászos) rántotta 4 tojásból, 1,5 zsemle, kávé, gyümölcstea
Ebéd: (étteremben) BBQ-s csirkeszárnyak, kéksajtos mártással, angolzellerrel, utána fél adag olaszos tortilla, fanta
Vacsora: szőlő és egy csokis keksz
Előzmény: futor (133)
Reggeli : kenőmájkrémes kenyér
Ebéd : kenőmájkrémes kenyér
Vacsi : kenőmájkrémes kenyér
Olcsó (400 ft) finom, és még maradt holnapra is.
Reggeli: 7 vaniliáskarika
Ebéd: Grillezett csirkemell, grill zöldségekkel + 1 tükörtojás, fél adag fahéjas tejbegríz (megkívántam:-)
Vacsora: up to pen...
Uram gatya!!!!Nagyevő vagyok,de ennyi kaja fiúk.......!
Már némelyikőtök reggelijénél azt montam elég!!!A tapasztalatom az,hogy általában az ilyen ember 40 koló vasággyal együtt-ilyen a sógorom is:a jó multkor tesóméknál főztünk egy nagy kondér birkapörköltet,mire térültünk-fordultunk,a Sógor betermelte a FELÉT!Nem semmi!
További jó étvágyat!!!!!
Most megyek reggelizni....mate,rántotta,zöldség!
Szia! Sokszor megkapom ezt a kérdést :) Abszolút nem okoz tartani ezt az étrendet, mert kitapasztaltam, hogyan ízlik legjobban a csirke. Kockára vágom, megszórom paprikaörleménnyel és vmilyen csirkéhez való fúszerkeverékkel, aztán kevés olajon megpárolom. Olyan lesz, mint a pörkölt. Imádom, napi 50-60 deka csúszik, de a dupláját is meg tudnám enni! A rizzsel szerencsém van, mindig is szerettem.
De visszakérdeznék. Nem személyednek szól, hanem általában. Szendvicset enni nem unalmas? Egy átlagember kb 70 évig eszi minden nap. Ez miért nem fura? Ja, hogy abba lehet tenni parizert, sonkát, szalonnát vagy szalámit? A csirkét/pulykát/marhát/halat is lehet sokféleképpen fúszerezni és elkészíteni. Én lusta vagyok variálni, mert annál finomabban még egy főszakács sem tud elkészíteni húsételt, mint ahogy én szoktam :)
Igaz, havi 1-2-szer lemegy egy doboz jégkrém meg egy nagyadag gulyás, de az még belefér!
Előzmény: eDinka (129)
Szia! Végigolvastam a kajálással kapcsolatos irományaidat. Hát, le a kalappal, hogy ezt így bírod! De mondd! Úgy őszintén. Boldog vagy ezzel az étrenddel? Nekem nagyon hiányozna a változatosság. Tudom van a csalónap, dehát.....
Előzmény: áki (127)
Déli reggeli: 8 tojásból gombás, sajtos rántotta, tejes kávé
Délutáni ebéd: 6 hortobágyi húsos palacsinta, két nagy tényér szőlős rizsfelfujt, vörös bor
Uzsonna: Megint rizsfelfújt, fagyi, dinnye
Vacsi 1: lecsó, puha fehér kenyérkével, sörike
Vacsi 2: Ismét rizsfelfújt, dinnye, csoki
Ma a futáshoz nélkülözhetetlen csabai kolbiból nem ettem, s nem is ment a futás. Úgy éreztem,hogy teli a pocakom, mert nem volt benne a lazítónak használt kolbi. Remélem nem tettem véglegesen tönkre az utóbbi hetek munkáját!
Előzmény: azazello (125)
Előzmény: lúgosító (122)
Na, minden bántó szándél nélkül játszom kicsit az ördög ügyvédjét, ha nem haragszol. Előrebocsátom, hogy szerencsés alkat vagyok (mondjuk nézőpont kérdése, én néha szeretnék hízni és nem megy, de a lényeg hogy sosem szorultam diétára - de a kiegyensúlyozott étrendre azért amenniyre lehet, figyelek, szemetet pedig nem eszem). Végtére is azért tetted fel, mert reakciót vártál. :)
Szóval nem gondolod, hogy rettentő egysikú? Nem csak az ízeket, hanem a tápanyagokat tekintve is. Addig oké, hogy az alap tápanyag-típusok (szh, feh, zsír (?)) beviszed, de mi van az ásványi anyagokkal, ilyen-olyan zsírokkal, vitaminokkal, miegymással? Bogyóval az ilyeneket nem tudod bevinni. Oké, ott a zöldség, de pl. sose eszel vörös húst, halat, tojást?
Másik gonoszkodó megjegyzésem az, hogy ha hetente egyszer csaló napot tartasz, akkor nem sok értelme marad a dolognak. Nem lenne jobb egy színesebb, kiegyensúlyozottabb étrend, full-akármit-eszek csalónap nélkül?
Amúgy abszolút csodálom az önkontrollodat, én kb. egy hétig bírnám, a zabpehely+víz kombót addig sem. :)
Előzmény: áki (121)
reggeli: 8 tojásból tükörtojás + puha kenyér + hideg tej
ebéd: Marhapöri kenyérrel, savanyúúúúság, sörike,
uzsi: dinnye, süti, gyüm.joghurt
vacsi 1: csabai vastag kolbi + házi sajt + puha fehér kenyérke + olajbogyó + borocska
vacsi 2: mézes kenyér + tej + gyüm.joghurt + pattogatott kukorica+ csoki
Ez tetszik! Szerintem is sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mit esznek! Nekem az igazi zöldek hiányoznak a leírásodból, bár én elkötelezett vagyok!
Reggeli: kávé, pirítós, camamber, paradicsom
Ebéd: tészta paradicsomszósszal és sajttal (nem a klasszikus értelemben vett spagetti), málnás joghurt
Uzsonna: sótlan földimogyoró
Vacsora: paradicsomos tészta
Reggeli: kávé, málnás péksüti
Ebéd: spenótos lazac leveles tésztában, citromos joghurt
Vacsora: ugyanezen lazac petrezselymes krumplival, egy pohár sangria
Reggeli: tojásrántotta 2 tojásból, 2 fél szelet piritóssal, 3dl tejjel.
Ebéd: Rakottkarfiol
Vacsi: Egy jénaira való vegyeszöldség sali az alábbiakból:
1db paradicsom, egy fél uborka, böszme nagy vöröshagyma fele, 1db pritaminpaprika, kis darab ementáli, kis darab csípős felvágott (csak az ízéért), 4 evőkanál tejföl, némi majonéz, olivaolaj (hidegensajtolt) jó sok :))), csipet oregánó,3 csipet só, kis marék kapor. A szilárd cuccok mind apróravágva. Amíg elfogy bambulom a netet :)
A hétvégéken nics kegyelem :)
Reggeli: 2 szelet piritós nagy adag baracklevárral. Ez indít be ;)
Ebéd: Valami marha pecsenye, gombával, sonkával megborítva, sajttal leöntve, rizs körettel, nagy tányér vegyes salival, őt oliva olajjal borítottam meg. Após sírna ha hallaná, valami két összetett mondat a tisztességes neve :)
Uzsi-vacsi: Nagy szelet görögdinnye, némi sárgabarack, pici őszibarack, valami gatyesz vizes jégkrém.
Most épp teázom.
9ó:tejes kávé cukorral,10ó:1 túrós palacsinta,11ó:1 zsemle,benne 2 szelet pulykasonka,11.45ó:1 fél sült felső csirkecomb bőre nélkül,lila hagyma,2 paradicsom 14ó:futás