Mit ettél ma? Egészséges táplálkozás? Diéta?
Létrehozta: gylaca | 2009-01-08 11:50:10-kor
Egészségesen táplálkozol? Avagy mit esznek a sportolók? Ird le bátran mit ettél ma reggelire, ebédre , vacsorára.Mit ettél futás vagy uszás , bámilyen sport tevékenységed után? Mi vitte sikerre a diétádat?
Jó topik!
Reggeli: egy kiwi, két szilva. (nem volt más otthon, nem kell gratulálni :)
Tízórai: müzli+joghurt, egy kis banán, fél mézes zsömle
Ebéd: pizza (Phelps után)
Uzsonna: joghurt, banán, tea (úszás után)
Vacsora: durumtészta olívaolajjal (lesz).
Ha valamiben még sokat kéne javulnom, az a táplálkozás.. De azért néha sikerül egy-egy egészséges ételt az asztalra tenni.
Tegnap pl. töltött paradicsomot készítettem, könnyű és gyors kaja. A lekalapozott és kiskanállal kivájt paradicsomokat (fejenként 3-4 db) megtöltöttem az apróra vágott és kevés olivaolajon megpárolt gomba-fokhagyma-újhagyma-paradicsombél keverékével. Fűszerek a töltelékbe: petrezselyem, majoranna, só, bors. Ha túl híg a töltelék, két evőkanál zsemlemorzsát is szórok bele. A megtöltött paradicsomok tetejére pici reszelt parmezán, majd beteszem őket a mikróba 4-6 percre.
Miután mindet megettük, sepi megkérdezte, mit lesz az igazi vacsora :o)
Sok sikert kívánok,hogy sikerüljenek a terveid és gyorsulni tudj majd!A tegnapom úgy nézett ki,hogy 3 étkezés:reggelire sütemény,ebédre bableves+2 szelet kenyér,vacsoráre fasírt+2 kenyér.Bár a tegnapi pihenőnap volt,de ha edzés van,akkor is kb.ez a menü.Hogy ez mennyire lehet egészséges vagy nem,azt sajnos nem tudom.:)
Csak a vacsira emlékszem: Kolbász, pörkölt husi, a zsírosabbja amit a nejem meghagy mert ő nem szereti, barackbefőtt cukrozott, fehérkenyér. Majd nasi: Csokis goffri tejszínhabbal, majd tejszínhab tejszínhabbal, mézivás, szaloncukor.
Nem tudom mennyire egészséges, de fincsi volt.