Kérdés
Létrehozta: andras87 | 2008-12-03 20:55:57-kor
Nem teljesen futással kapcsolatos, de jobb híján itt teszem fel a kérdésem.
Kb. 4-5 hónap alatt szeretnék minél jobb eredményt elérni a következőkben:
Fekvőtámasz, felülés időre, 2 km futás, 4X10m ingafutás. Ebből a fekvőtámasz ami jól megy a többi már kevésbé.
Hogyan érdemes edzenem? Csináljak mindenből naponta annyit amennyit bírok, vagy váltakozva a futást, felülést? Tartsak pihenőnapot?
Kösz a tanácsokat. A hétfőn el is elkezdtem a futást 2,5 km, egész jól ment főleg ahhoz képest, hogy kb. 2 éve futottam utoljára. A felülést, fekvőtámaszt már kb. 2 hete csinálok minden nap 2x-3x 30-at, abból mostantól kicsit többet fogok. Akkor még annyit változtatok, hogy a fekvőtámaszt nem csinálom minden nap, csak a nem futós napokon.
Mégegyszer kösz a tanácsokat.Előzmény: pirgelman (1)
Felülést csinálhatsz heti 5 napon, felfejlődve napi 100-150-re 2-3 sorozatból. Eleinte fájni fog a hasad, de az elmúlik pár nap után. :) Csak a felülés borzasztó unalmas.
Egyszer nézegettem fekvőtámasz edzésterveket, ezek szerint általában heti 3-4 napon érdemes fekvőtámaszozni, naponta összesen 80-150 darabot, 4-5 sorozatban, ahogy az erőnléted engedi, folyamatosan emelve az adagot. Úgy vettem észre, hogy ennél konkrétabban nem érdemes előírni, mert ahány edzésterv, annyiféle variáció. Amikor fekvőtámaszra gyúrtam, akkor heti 3 napon csináltam, az utolsó sorozatok mindig szinte összeesésig voltak, de lehetett fejlődni.
Én a futást fokozatosan felépíteném heti 3 db 4-5km-es edzésre, eleinte ahogy megy, nem nagyon erőlködve, aztán 2-3 hónap után gyorsítóedzésekkel kísérleteznék. Futós edzéstervből van egy csomó itt az oldalon. Legfontosabb, hogy fokozatos legyél, mert 4-5 hónap felkészülési időbe nem fér bele 1-2 hónap sérülés miatti kihagyás.
Egyébként van a neten csomó ilyen alkalmasságira felékszítő program. Most rékerestem a tengerészgyalogos teszthez javasoltakra, szerintem én keresnék egy ilyen programot, az biztos jó lesz majdnem mindenhova :)
4-5 hónap alatt nagyon sokat lehet fejlődni, hajrá
pl 1 Preparation Guide for the Marine Corps Physical Fitness Test
pl 2 Max Out the USMC Physical Fitness Test
Előzmény: eDinka (3)