adurmi Úszás

2012.07.14 Szombat, 10:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:40:00

Távolság

6.5 km

Tempó

24:37 p/km (2.44 km/h)

Edzésleírás

Daróczy virtus-úszás, Paks és Kalocsa között.A távolság is kb., meg az idő is, elfelejtettem megállítani az órámat partra éréskor. Vízhőfok 23 C. V. Zsuzsával mentünk, útközben megtárgyaltuk a gonosz tekintetű halakat. Gyors nevezés után összekaptuk magunkat, és épp a csomagunkat adtuk le, amikor elindult az úszás, így nem csak a rajtról, hanem az eligazításról is lemaradtunk. Egy bácsi tájékoztatott, hogy ússzunk át a túlpartra, aztán a parttal párhuzamosan lefelé, mert mire vége a hajózárnak, a túloldalon kell lenni. Szót fogadtam, bár a többség nem a túlpart irányába úszott, én azt vettem célba, mivel úgy gondoltam, hogy a kísérőcsónakok és a part között kell úszni. így kb. 3/4 órán át olyan érzésem volt, hogy egyedül úszom a Dunában, mert sehol sem láttam senkit és "elvesztettem" Zsuzsát. Aztán valamikor beértem a rendes rajt mellúszóít, de miután elhagytam őket, megint alig találkoztam valakivel, egészen a cél előttig. Néha megálltam nézelődni, hátha látok mást is, vagy esetleg túlúsztam a célon. :)

23 fok nem az a fogcsikorgató hideg, de bizony az úszás elején, és a végén eléggé fáztam. Egy kisebb izomgörccsel a vádlimban megbúsztam, tíz perc alatt elmúlt szerencsére. Voltak hullámok is: hajók keltette, kedvesen ringató fajta, meg szemből pont arculcsapós típus is. Kevesebbet néztem előre, mint a Balcsin, a part vonalát így is jól lehetett követni, amikor oldalra néztem levegővételkor. A mellettünk elhaladó szép nagy uszályt azért megnéztem; sajátos élmény volt a vízből látni. Időnként nagyobb faágakat kellett kerülgetni.

Rövidebbre vettem az időt a rajt és az azt megelőző evés között, így végre nem fogyott el az erőm közben, és nem kaptam magamat azon, hogy mindenféle ételről fantáziálok. A végén még volt erőm rákapcsolni is, amikor pedig már látszódott a cél, különösen. :) A úszás útvonalát nagyon szépnek találtam; az egyedüllét-érzést pedig megnyugtatónak. Bőven volt lehetőség örömúszni!

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:40:00 6.5 24:37 2.44 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Huszárlány képe

Huszárlány 4298 napja

 Nagy élmény lehetett! Gratulálok!!!

zs.viczian képe

zs.viczian 4369 napja

Gratulálok Sporttársnő!

Ismét jót és jól úsztunk!

Javasolni kéne, hogy a vöröskeresztes csónakokban ne csak szőlőcukor legyen, hanem libazsíros kenyér is, a fázók számára! Na de szerencsére a gonosz tekintetű halak nem mertek minket megközelíteni, nem úgy, mint engem az az ádáz méhecske! :-))

Jó pihit!

Zs.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!