Gida egyéb

2012.06.29 Péntek, 13:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:50:00

Edzésleírás

Magánrendelői LBT ortopédia szaküzletben (Bp. Dévai utca)

 

Csináltattam üvegszálas lúdtalpbetétet a cipőmbe mert már nagyon kellett.

Aki csinálta az nagyon jó fej volt és segítőkész. Elmondtam neki miket sportolgattam össze-vissza...mondta hogy biztos ettől lett eldeformálódott a lábfejem, főleg a jobb lábam :(

Bár én tudom hogy a futás miatt van. Úgy néz ki többet nem futok, mert csak rosszabbodna a helyzet. Derekam fáj, valami qrvára becsípődhetett a bal csípőm tájékán. Gyalogoni is nehézkes...ez a lúdtalp velejárója. Remélem jobb lesz azért a helyzet majd.

Ha nem múlik akkor vagy masszázs, vagy elmegyek egy speciális sport-csontkovácshoz.

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:50:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

monique képe

monique 4355 napja

ezt csak most nézem. igen, elég jó ez a 910, bár azért hidd el van pár bug is benne :D mindenesetre elégedett vagyok vele.

Gida képe

Gida 4368 napja

Móni! Maradjunk annyiban hogy amit most vettél órát, az magasan a legjobb. Gondolom beleraktak mindent. Garmin nagyon jó, SUUNTO is, (ezt a kettő márkát ajánlotta elsősorban a bolti tulajdonos "Zerge" ) Polar is jó, de csak a drágábbik modelljük.

monique képe

monique 4368 napja

egyébként a TE elvileg a firstbeat nevű cég találmánya, az oldaluk szerint mindegyik pulzusmérő gyártó tőlük licenszelte, viszont ahogy nézem a suunto egyelőre jobb benne a garrminnál, mert alaposabb analízist végeznek az óráik... a garminnak még van min dolgoznia ebben :)

monique képe

monique 4368 napja

köszi az infókat! futás... hát sajnálom, ezen semmilyen talpbetét nem segít?

Gida képe

Gida 4368 napja

Jó kis Garmint vettél az biztos ha ilyeneket is tud mint a TE (training effect) Csak azért is írom ezt mert a SUUNTO találta ki :)  Írja is a használatiban hogy: Az edzés eredmény (TE) funkció a SUUNTO órák egy olyan egyedi funkciója, amely az edzés fizikai állóképességre gyakorolt valódi hatását hivatott ábrázolni.

Nem használtam még edzéstervezéshez a TE-t. Magamtól futottam mindígDe voltak olyan edzéseim amikor nem a pulzust figyeltem hanem központban volt a kijelzőn a TE. Szóval ha most újra elkezdenék futni, akkor biztosan TE-re állítanám az órámat hogy ne terheljem meg magamat már a legelején. Én a legelején TE 3.0-ál magasabbra nem mennék egy hétíg...azaz szintentartás: szintentartja az aerob állóképességet. A SUUNTO.com oldalán vannak TE edzéstervek amúgy, regisztrálni kell stb.

Futásomról vagyis a lábamról: Futni fogok, megpróbálom újra de csak megamnak egészség megőrzésképpen. Eléggé topán futok és ezt megjegyezték egy páran is...hamarabb elfárad a láb. Hogy megértsd: Hanyintáskor amikor a cipőm talpa talajt ér, a jobb cipőm belső élére érkezem. Meg még attól is félek egy kicsit hogy a ballábfejem is megsüllyed úgy mint a jobb. Sajnos örököltem ezt a lúdtalpat apámtól, a lumbago-t anyámtól :((

Jó futásokat Móni!

 

 

 

monique képe

monique 4369 napja

azért a "többet nem futok" csak átmenetileg igaz ugye?=P gyors jobbulást!

 

a TE érték (edzésterhelés), amiket a futós edzéseidhez szoktál beírni, próbáltad használni pl. edzéstervezéshez? az új órám is mér ilyen TE-t, azért kérdezem.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!