Petya_hun futás

2012.06.23 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

06:00:00

Távolság

61.4 km

Tempó

05:52 p/km (10.23 km/h)

Edzésleírás

"Ha hiszel magadba, nagy korlátokat dönthetsz le"

Szombathelyen  került sor, hogy lefussam életem első 6 órás futását. Meg kell emlitenem hogy a 1 hete futottam maratont. De hétköznap nem tudtam edzeni. És sok volt a munka....de ezek nem kifogások. A Célom 65 km lett volna. De mindig nem sikerülhet minden.
Szombaton reggel, már éreztem a combjaimat, valami nem lesz rendben.És ez be is igazolodott. 10 kor elrajtoltunk. Az idö nagyon jó volt, mondhatom futóidő. Probáltam most is Mg, Ca, Na K ásványi anyagokkal frssiteni. Ami eddig úgy néáz ki jó lesz. Az első orában 12-13 km mentem, mondtam ha ez tudom tartani jó lesz. De azért 5 perces km a 4. óra után már nem okoz örömet a futásban. :) Tervem az volt hogy az első 5 órát szépen megyek, pulzusomat figyelem, és figyelem a testem jeleit, rezgéseit. Én a verseny folyamán nem akartam tudni hogy állok, mennyi km mentem, mert elkezdtem volna a számokkal gondolkodni.Amit nem szeretek. 5 óra futás után meg ami belefér, nem kell vigyázni "már semmire" menni, menni...Még a marathoni idömet se tudom. A talan azért elég sokat kivett azt hiszem. kavicsos parkban azért másabb futni, mint betonon. De ez se kifogás, hisztizés, mert mindenkinek ez a lehetösége volt. Másfél óránál már jött az első holt pont. Már akkor tudtam kemény csata lesz. Comb izmok nem akartak engedelmeskedni, éreztem fájt minden lépés. De hát ha "nem fájna" nem csinálnánk. Igazából végig kisért a verseny végéig, igyhát bele kellet törödnöm. Feléig jól ment minden. Norbi mondta utolag hogy 2.5 óránál 30 km megvolt, gondoltam az jó tempó akkor, csak igy tovább. 4. órában is jött a holpont. A focipályánál voltak lányok, és épp pizzát ettek, megkérdezték tőlem nem-e kérek....mondtam dehogynem. Egy szelet elhoztam, és futás közbe majszoltam be. Tudtam lassan kell enni, mert különben kifog köszönni.. Hihetetlen, de annyira helyre hozott, hogy 5 perces km 3  kört simán lenyomtam, Mindenki kérdezte mi volt abba a pizzába....:) Ha tele a has, minden oké:) Kezdek rádöbenni, erős a gyomrom. Ezeke a versenyek tapasztalat gyüjtésre,  kisérletzésre nagyon is jók.5 órában már nyujtanom is kellet kicsit. Igaz nagy görcsöm nem volt, hála a Mg nak. Folyamatosan szedtem.
Utolsó órában kezdödött az igazi küzdelem!
Ez az utolsó orát, lélekben Szőny Ferinek adtam át. Mert ugye azért Ö hol van, mit csinál, mekkorát küzd stb...(RAAM- 4850KM )
Hihetetlenül fájt az utolsó egy óra. Olyan fájdalmakat éltem át, olyan határokat léptem át, hogy itt, és most kevés vagyok én ezt mind leirni, mert nem tudom átadni. Ultra futás számomra amikor a test és lélek eggyé válik. Amikor fizikálisan, és mentálisan kimerül az emberi test, de tudja nincs még itt  a vég. Ilyenkor nem tudom honnan jön még az erő. Egyesek szerint szivből, akaratból, és a gondolatokból....Átlépni saját határaidat..egy teljesen más világ mutatkozik meg. Mert a fájdalom nem más mint, a gyengeség távozik a testből. 5 óra 30 perckor még 2.5 kört mentem. Tudtam ez az igazi harc-küzdelem. Én azt mondom akkor kell számolni a km-ket amikor már fáj. Mert csak ez számit, semmi más. Amikor már nem birod tovább....Mert csak igy "győzhetsz" (most nem az első helyekre gondoltam, saját magunknak kell bizonyitani)  De ezeket nagyon nehéz kibirni, elviselni, mert vagy megyek tovább, küzdök, fáj, tisztúl az ember lelke, vagy álasztom a könnyebik utat: Megállok, pihenek. A választás nem könnyű.....
Végül 59.5 km első lettem. Aminek nagyon örültem. Az utolsó körben megkönnyeztem, (sirtam)Mert nem hagytam magam, és legyőztem a távot, és Magamat.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:00:00 59.8 06:01 9.97 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Török Töce képe

Török Töce 4387 napja

szép volt Petya :)

Petya_hun képe

Petya_hun 4391 napja

Köszi a könyvet!

thedina képe

thedina 4391 napja

Szép volt Peti! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!