Gida bringázás

2012.05.31 Csütörtök, 08:56:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:42:46

Távolság

74.2 km Szint: 700 m

Tempó

02:12 p/km (27.35 km/h)

Pulzus

Átlag
136
Minimum
0
Maximum
186

Edzésleírás

Dk-megyeri híd-Budakalász-Pomáz-Pilisszentlászló-Dobogókő,  és vissza haza...

 

Na ilyen még nem volt ami ma volt...

Elindultam de nem határoztam el véglegesen hogy merre mert kelet felé bevolt borulva, utána meg nyugat felé (mostanában ez van érdekes egy időjárás?) Fő út új híd felé vettem az irányt olyan lightos tempó 130 bpm alatt. Na akkor legyen egy Dobi, bár régen ültem bringán hosszabb távra főleg hogy hegyi is lesz az etapban. Csobánka mellett elkapott 2 Csonti-Car egyesületi bringás, persze egyböl megelőztek...na mondom akkor utánuk eredek lesz ami lesz...jönnek az emelkedők 150 bpm 32es sebi áhh ez nem fog menni. Akkor visszavonulok leszakadok róluk de mentem azért rendesn. Mondom magamban menjenek profik láttam is hogy nagy fogaskeréksorral mentek szóval hegyi edzés volt nekik. Kanyaroknál látom hogy az egyik leszakad az én bpm-em ekkor 160 feletti, nem mehetnek annyira gyorsan mert azért én is toltam a hegynek :) Pilisszentlászlónál befogom az egyiket ekkor a pulzusom 170 és 20-al mentem fel pofaszélbe. Magam mögött láttam hogy kiállva nyomja hátha utolér de egyre távolodott. Nyomom tovább ülve ami kifér, ekkor már a training effectem 4-es ami magas. 17-22-vel robogok fölfele 180-as a pulzus semmi lihegés savasodás?? Na ez jó csak érjek haza is :-)) A nagy kanyarban Esztergom felé táblánál várta a társa...én mentem tovább Dobira. Fent ivás a kútvízből utána rongyolás le, de közben látom hogy a Pinarellos Csabi barétom meg tolja fel magát, én visszafordultam és utánamentem mert régen találkoztam vele. Befogtam könnyen látom messziről hogy elöl 53-ba tekeri azt a Campa record hajtókart :) Én meg 39-23ba. Szótváltottunk de aztán mondta h kuss mert most megtekeri a bringát dobogókői táblától...oks jóvanna banyek 40-el mentünk egészen a nagy parkolóig? Savasodásnak még mindíg nem éreztem hatását pedíg tegnap futottam egy tempósat. Na ekkor értem el a 186-os pulzust. beszélgettünk elmesélte hogy milyen volt Ausztriában az az egy hét bringatúra én meg csak halgattam. 10perc pihi után elindulunk én elől vezettem 60-70 el nyomjuk kónuszban enyhe oldalhátszelekkel aztán jött az elgyengülés...

Na ilyet már régen éreztm át ami ma volt...haverom előre ment azt hittem mögötte majd el leszek de nem :( Pomáznál már teljesen KO voltam. Csináltam egy nagy marhaságot: nem vittem gélt, se müzli féleséget, semmi szilárdat, de még pénzt sem csak mobilt meg pótbelsőt szerszámokkal????!!!!!! Na meglett az eredménye, új hídnál már 20-al mentem le is állt a motor... szédülés. Egyébként csak izót vittem meg vizet de akkorra az is elfogyott. Ha látok egy gyümölcsfát leeszem :) Már az járt a fejemben hogy megeszem a fának a levelét. Fő útnál is megálltam (székesdűlő) mert annyira leesett a vércukrom. Utána Shell benzinkút dunakeszi. Ott bevánszorogtam jó napot kívántam...megakartam kérni a kasszásokat hogy adjanak valami cukorkát vagy csokit, de nem volt pofám hozzá, aztán a bejáratnál ráfeküdtem gondolom halál sápadtan a fagyishűtőládára. Total KO. Gondolom csak valaki megsajnál de senki nem jött segíteni pedíg látták hogy nem vagyok jól. Ekkor hívtam anyámat a benzínkúttól 500 m-re dolgozik a városházán. Mondom neki: anyu van valami elemózsiád mert nagyon szarul vagyok. Van! Feltekertem nagy nehezen még az a szerencse hogy qrva könnyű ez a bringa :)) jött is egy kindertejszelettel meg kóla zéróval. Mondom ez nem lesz elég! Elment a boltba aztán pár perc és toltam be a szilárd kaját: sajtos rúd, sport szelet+rendes cukros kóla. Igazából csak a csoki után lettem jobban :) Anyám megmentette az életemet örök hála neki. Elköszöntem puszi-puszi utána újra megjött az erőm és haladtam 30-al haza mintha mi sem történt volna.

Nos qrva nagyot tanultam ebből....SOHA nem indulok el pénz, és müzlik vagy valamilyen szilárd kaja nélkül !!!!

Egyébként jól esett de az a kb utolsó 10 km az maga a pokol volt számomra.

Max sebi: 71km/h

TE: 3.9

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:42:46 74.2 02:12 27.35 700 0 0 186 136
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Gida képe

Gida 4409 napja

Danny! Adhattál volna 1 csillagot is megérdemlem :))

nedus! Direkt? Na azt legközelebb biztos hogy nem :)

Fari! Igen, de ha többet bringáznék elkelt volna hátúl a felülröl a 3 ik is...a fogszámokat/beosztásokat most így nem tudom pontosan.

 

Nos az volt hogy lett volna nálam egy Powerbar gél, csak azt kidobtam mert 2010-ben lejárt. Igen ám csak hogy helyette nem raktam be semmit a hülye lökött. De jól jött volna az. Az biztos hogy többet nem indulok el pénz nélkül. Rendben lettem volna  hazáíg ha nem taposom a pedált a hegynek 160as pulzuson....de így utólag már mindegy.

Sipi képe

Sipi 4409 napja

Jó kis edzés lehetett volna...., de pénzt mindig vinni kell edzésre! Nem semmi lehetett bakker....!

Versenyen már jártam így, legutóbb a Cube maratonon....:(( 

 

faxau képe

faxau 4410 napja

kemény!

Fari képe

Fari 4410 napja

jóvolt olvasni..amíg be nem estél a kardodba...ott volt a pótbelső,azt rágcsálhattad volna.Jó erős bicajos vagy(lennél)ha tudnál rendesen edzeni.de hát scultúrával könnyű jónak lenni...39-23 hol kell a pilisbe??

nedus képe

nedus 4410 napja

Üdvözöllek az eléhezés hímes mezején !! :)

Jó kis érzés . Az ember elgyengűlve , elanyátlanodva ( Jó , Te nem !! )  kóvályog , és nézi az út szélét , lát-e valahol egy eldobott kenyérhéjat-almacsutkát-csikket-bármi ! Egyébként néha-néha érdemes direkt csinállni ilyet ( persze , életmentő cuccukkal a zsebben ! ) és kitapasztalni , hogy milyen gyorsan lehet kijönni belölle és mi a legjobb " gyógyszer" ! 

Egyébként grat ! Jó kis edzsé lehetett !!

Danny képe

Danny 4410 napja

az eleje tényleg bitang, de a crash már velem is megtörtént párszor, annyira szar dolog eléhezni, hogy el se felejtem egy jóidőre. és valóban. pénz vagy sok üdítő csoki szendvics akármi. még rövidebb távra is viszek magammal. a kóla a legjobb gyógyszer szerintem! legközelen figyelj oa nehogy bajod legyen ebből (egészségileg). apropó azt figyeltem meg, hogy nálam a legnagyobb cukorölő, és a legnagyobb energiabevitelt igénylő sport a bringa.

Hajrá! Viszont nem adok 5 csillagot most csak 3-mat! :D

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!