gabocz futás

2012.05.12 Szombat, 06:13:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:43:00

Távolság

25 km

Tempó

06:31 p/km (9.20 km/h)

Edzésleírás

Kiszombor-Szeged. Egész tűrhető volt, bár rosszul indult. Azzal kezdődött, hogy éjjel a szervezetem úgy döntött, hogy ilyen apróságokra, mint az alvás nem érdemes időt pazarolni. Hajnali kettőkor még színéber voltam. 11 óta percenként gondoltam meg magam: menjek vagy halasszam. Kialvatlan állapotban az agyam még az átlagosnál is hajlamosabb a pánikra és a parára, így tényleg nem tudtam, micsinájjak. Végül fél 3 felé sikerült elszundítanom, de 5-kor kipattant a szemem. Még pont elértem a makói buszt. Kiszombornál leszálltam és onnan vissza. Klárafalváig nincs bicikliút, úgyhogy az úttesten. Meglepően sok autós volt a korai óra ellenére, és a legtöbb úgy vezetett mintha nem egy kátyús másodrendű aszfaltúton, hanem intergalaktikus szupersztádán száguldozna hiperszónikus rakétával a feneke alatt. Élvezettel nyomogatták a dudát is. De vajon miért? Tudtommal azt akkor kell nyomni, ha balesetveszély van, de ilyen nem volt. Klárafalva alatt egy-két kilométerrel az úttest kellős közepe és a szántóföldek mellet t egyszer csak feltűnt egy bicikliút! Hihetetlen megörültem neki, mert nagyon féltem az úttesten. Kiderült, hogy innentől kezdve Szegedig (18-20 km) bicikliút van. (Ekkor még) vidáman trappoltam végig rajta és azon törtem a fejem, hogy ha már ennyi bicikliutat építettek, akkor miért nem futotta arra a max. 2 km-re, hogy Klárafalváig elérjen? A vizem szokás szerint kevés és nagyon meleg kezd lenni, árnyék sehol. Spártai szigorral beosztottam a fél literes palackot, de szenvedek. Deszkre beérve esküszöm, könnyek szöktek a szemembe, mert egészen addig nem hittem el, hogy végig tudom csinálni. Pedig még kemény 13 km várt rám. Az első benzinkútnál vettem egy liter vizet, a háromnegyedét megittam, a többit a fejemre locsoltam. A nap erősen tűzött, az aszfalt érezhetően sugározta a meleget, de innen már hazai pályán voltam, számtalanszor jártam már erre. Megismerkedem a saját huszas szabályommal: 20 km és 20 fok fölött ötször annyi vízre van szükségem, mint hidegben, 20 km alatt. Kétkilométerenként meg tudnék inni fél liter vizet. És éhes is kezdek lenni. Kaját persze nem hoztam. Végsőkig lemerült elemekkel kocogok be Szegedre. Szomjas vagyok, de nem akarok megállni. Már csak az átkozott hidat kell megmászni, onnan 1.5 km sétagalopp.Ekkorra nagyon belassultam. Korábban 6.15, 6.20-as kilométereket mentem, most 7 perceseket, de tudom, hogy csak az a lényeg, hogy nem szabad megállni. Nem is állok meg, pedig innentől besűrűsödnek a piros lámpák. A talpam ég, a bokáim sajognak. Jó jelnek tekintem, hogy ezek a nyavalyák egyre később jelentkeznek újabban. Mikor  elérek a házunkig, alig hiszem el, hogy 25 km-t tettem meg, de nem érzem, hogy még bennem lenne az a 17 km, ami még a maratonhoz hiányzik. Mindenesetre még van annyi energiám, hogy lépcsőn menjek föl a másodikra.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:43:00 25 06:31 9.20 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

gabocz képe

gabocz 4428 napja

Tomcsi, hirtelen nem tudom, mire gondolsz: a cipőre vagy a km-re? amúgy tervezek egy 30-asat egy-két héten belül. Sok helyen írják, hallom, hogy ha megvan a 30, akkor már a 42 is. Kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsoltaban. Amilyen önértékelési zavaraim vannak, én tutira túlbiztosítom magam, és elmegyek sztem úgy 37-ig. Onnan már (talán) el fogom hinni, hogy a 42 is meglesz.

tomcsi képe

tomcsi 4428 napja

lehet megkéne próbálnod egy nagyobbat...esetleg egy 37-est? :-P :-)))

Szép futás, le a kalappal!!!

gabocz képe

gabocz 4429 napja

Szia alouette, köszönöm szépen!!!épp a blogodat olvastam és készültem kommentálni. :) Persze csupa nagyon hasznos és építő jellegű megjegyzéssel :))).

Cipő: nem tudom. Jelenleg egy 20-as Adidas response cushion-öm van. Több modellt próbáltam már, nike-t, asics-et, és nekem mind közül ez volt a legpárnázottabb, de lehet, hogy van jobb is. Csak a futócipőárak nem engedik, hogy túl gyakran cserélegessem a modelleket... :( 

alouette képe

alouette 4429 napja

nagy grat, nagyon szépen haladsz a célod felé! Kérdés, ha ég a talpad nem lehet, hogy a cipellőd nem az igazi ?

gabocz képe

gabocz 4429 napja

Szia Norbi! Köszönöm. :) Igazából nekem az egész élettel kapcsolatban ez az egyik jelmondatom.

Norbiie képe

Norbiie 4429 napja

Szép teljesítmény nagyon :).Egyet ne felejts el soha ha hosszú távot futsz,ez csak egy biztató igaz mondás :)."Ami nem öl meg az erőssé tesz"

Én ebből a mondásból veszem a plusz energiát :)

gabocz képe

gabocz 4429 napja

Köszönöm, Szabi és én is gratulálok a gyulai félmaratonhoz! A közös hosszúkat pedig nagyon várom, biztos sokat fogok tanulni.

TSzabi képe

TSzabi 4429 napja

Ez egy jó kis tapasztalatszerző futás volt. De inkább így mint versenyen.

Fogunk mi még együtt hosszút futni. A frissítést nagyon meg kell oldani, és a meleget is le kell győzni.

Összességében gratulálok, ez egy igen kemény és embertpróbáló futás volt.

gabocz képe

gabocz 4430 napja

Pest

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4430 napja

Október még nagyon messze van!

Akkor hüvösebb is lesz!

Hol lesz ez a verseny?

gabocz képe

gabocz 4430 napja

Reméljük, hogy versenyen úgy lesz, ahogy mondod, mert egyelőre ezek után a "hosszúk" után nem érzem, hogy még le tudnám futni a hiányzó tizenvalahány kilométert. Mondjuk, októberig még sok idő van, sok edzés...

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4431 napja

Nagyon szép leírás, szép küzdelmes volt. Gratulálok. Látod képes voltál rá. Egy versenyen némileg más, ott a tobbiek is húznak valamennyire. 

gabocz képe

gabocz 4431 napja

Ja, igen. És most már kényelmesen pihengetve nézem a füredi ultramaraton-közvetítést. Ez a fajta állóképesség és kitartás felfoghatatlan számomra, de nagyon szurkolok pecsenyének, bár nem is ismerem. Jó melegük van :)

gabocz képe

gabocz 4431 napja

Bevált, mondogattam sokat :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4431 napja

Gratulálok. Nagyon szép hosszú futás volt. Jól csináltad. Mint látom bevált a jelmondat... milyen volt?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!