ripetti futás

2012.05.06 Vasárnap, 12:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:58:44

Távolság

21.2 km Szint: 606 m

Tempó

05:36 p/km (10.71 km/h)

Edzésleírás

Borvidék félmaraton 3. menet.

Össze vissza variáltunk, hogy akkor hogyan is menjünk le, meg mi meg mú. Végül Éva vezetett, Bonórúd osztotta az észt jobb előlről, én pedig bal hátul olvastam a két koldusdiákot.

Lent voltunk már 10-re. Lehetett reggelizni, meg vécére menni, meg minden olyan dolgot, amit a futás előtt kényszeresen csinálni szoktak az emberek. Azt tudni kell, hogy Szexárdon nincsenk zárható mellékhelyiségek. Bárhol ülnél le, mindenhol a lábaddal, vagy a kezeddel közben tartanod kell az ajtót. Vagy beszorítanod a fejeddel. Nos, szerencsére a reggeliző-kávézónk melletti kávézó női wc-je kivétel volt. Kellemes környezet, halk zene, zárható ajtó.... ideális hely egy versenyre való bélszaki felkészülésre.

Maga a verseny a szokásosan k*rvanehéz volt, de idén is megvariálták kicsit az útvonalat. Most kimaradt a borospincén átfutás, meg a hozzá tartozó kb  4-5 kili, helyette hozzátettek az elejéhez ugyanennyi föl-le-föl-lét kis utcákban.

Mivel BonóTF deklaráltan arra készült, hogy tavalyi, felettem aratott, 2 perces gyalázatát megismételje, kénytelen voltam már az elején jelezni, hogy ki a DH, és ki nem az. Azonnal elszaladtam.

Még a széles városi úton, az elején volt egy negatív eset. A mezőny még nagyon egyben volt. Ilyenkor még elég nehéz dolga van annak, aki át akar kelni az úttesten gyalogosként. Nos egy idősebb cigányember babakocsit tolva egyszercsak kamikáze módon nekiindult. A magam részéről persze azonnal lefékeztem, mert azon felül, hogy futóként rendkívül toleráns vagyok a gyalogosokkal szemben, a babakocsi még plusz előzékenységet kíván. Volt azonban ott egy társaság, akik hangosan ráordítottak az emberre, hogy mit kézel és húzzon vissza a járdára, meg hasonlók. Aztán egymást túllicitálva mondak már ilyeneket, hogy irassa inkább iskolába a gyerekét, meg magát is, meg menjen dolgozni, meg hasonlók. Mindez pesze kb fél perc alatt zajlott, le, ami mondjuk 150 méter. Melléjük navigáltam és mondtam nekik, hogy ebben most nem volt igazuk, mert az ember babakocsival volt, és abban egy kisbaba volt, és lehet, hogy az éhes volt már, vagy valami baja volt, vagy bármi lehetett, de ha nem volt semmi baja, akkor is egy babakocsis embernek nem szólunk be, hanem átengedjük magunk előtt, függetlenül a bőrszínétől. Erre nagy hangon lehurrogtak, én meg legyintettem és "bunkókvagytok" köszönéssel távoztam. Persze előre.

Félreértés ne essék, ez most itt nem faji dolgokról szól. Alávaló és egyben szánalmas viselkedés volt, amit produkáltak. Én szégyeltem magam miattuk. Nade. Pár utcával arréb egy kerthelyiségben, vagy teraszon, közvetlenül az út mellett ott ült kb. 10-12 cigány fiatal. Nagy hangon röhögtek a futókon, meg beszólogatták a szokásos beszólásokat, amik ilyankor mindig mennek. .Tudjátok. Én a magam részéről vártam, hogy korábbi hőseink ismét vitézkedni fognak, s megmutatják bátorságukat, amelyet nem sokkal korábban már fitogtattak a babakocsis öreggel szemben. Csak vártam, csak vártam... És tudjátok, mi történt?

Igen. Jól gondoljátok. Valahogy nem szóltak egy szót sem. De, hogy miért...? Azt senki sem tudja. Vagy mégis?

 

Na de, lépjünk tovább. A sok hegyi futásnak hála, majdnem az összes emelkedőt meg tudtam futni, és magam iránti csodálattal vegyes ámulattal tapasztaltam, hogy ahol szinte mindenki sétál, én futok felfelé, mint egy gép. Ez különösen azért volt jó, mert a korábbi években szinte az öszes emelkedőbe belesétáltam. Mondjuk a legultrabrutálisabb harmadik emelkedő végét sétáltam én is, de ott nem is láttam futó embert egyáltalán.

Aztán még a kilátóhoz is felfutottam, ami megint nem pisipiskóta.

A végén már láttam, hogy meg lesz a két órán belüli idő, ami nekem itt egyéni csúcs, úgyhogy nagyon nyomtam. Végül meg is lett. A célon euforisztikus állaoptban futottam át. Azért ne feledjük, tavalyhoz képest 14 percet javítottam.

 

Verseny előtt és után nagyon sok régi barátommal találkoztam, nagyon jó volt a hangulat. Az egész nap jól sikerült.

Kösz mindenkinek...

 Borvidék 3.0 - Euforisztikus beérés
Euforisztikus célbaérkezés

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:58:44 21.2 05:36 10.71 606 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

running Laca képe

running Laca 4425 napja

Hatalmas Gratula! Nagyon örülök hogy találkoztunk!! Jó veled egy társaságban lenni!!! Most már legalább majd letudom helyesen írni hogy Szexárd!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

faxau képe

faxau 4429 napja

Ja csak közben dolgozom is. A babakocsis story sajnos egyre jellemzőbb.:(

faxau képe

faxau 4429 napja

Gratulálok! A végén majdnem megfogtál!:)

Nezumi képe

Nezumi 4429 napja

Olyan jó, hogy végül lementünk. Ennyi celebet egy halomba! És megismertük a várost, ahol minden egy téren van, a rajt, a cél, a versenyközpont, a templom, a kaja és a kávé. Te meg nagyon gyors voltál.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!