LTimi futás

2012.05.01 Kedd, 14:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:56:46

Távolság

21 km

Tempó

05:34 p/km (10.79 km/h)

Edzésleírás

3. Samsung Olimpiai fesztivál - Terepfélmaraton (avagy hogyan NE fussunk 30 fok felett)...

A meleggel, jobban mondva hőséggel már jónéhány versenyen meggyűlt a bajom, de úgy tűnik lassan tanulok...

Szóval a körülményekhez (tűző nap, terep - nem kis emelkedőkkel és 32 fok) kissé erősen kezdtünk, de érzékelve a dolgot én már a 2. km-től visszavettem 4,55-5 perc körüli km-ekre. A baj ott kezdődött, hogy az első frissítőnél (5 km magassága) már úgy voltam, hogy ha nem iszok, akkor kész ott vége is a futásnak. Fel is kaptam a vizet, ami jó meleg volt...Inni kellett, de nem volt más. Kár volt...

1 km után már éreztem, hogy nincs minden rendben - olyan hányingerem volt...azon hezitáltam, hogy kiállok. De nem akartam megint feladni egy versenyt, szóval nekimentem a 2. 7 km-es körnek.

A 2. kör nagy része szenvedés volt - emelkedők többsége gyalog, lejtőkön kocogás. Így az első 35 perces körre lett egy 45 perc körüli :(

De aztán a 3. körre magamhoz tértem, és elkezdtem visszaelőzgetni az embereket. Igazából fogalmam sem volt, hogy hányadik helyen állok...Olyan szarul ment és olyan gyalázatos lett az időm, hogy csak néztem, amikor közölték velem befutó után, hogy 3. lettem...

 

Igaz, hogy a győztes lány is 1:53-ra jött be, és a 2. meg a célban hajrázott le (bár hátulról indulhatott, így nettó idő alapján van egy perc köztünk), de ez nem sokat változtat a tényen, hogy ez ma nem volt jól felépítve.

Ezt Apu is tudatosította - Ő ma vagy 4 percet rámvert -, befutó után közölte is velem, hogy ha megyek Vele, amikor lehagyott, akkor most első lennék. Csak éppen akkor azon gondolkoztam, hogy melyik bokrot kéne meglátogatni...

Szóval Ő sem elégedett, én meg pláne, de van egy 'ajándék' 3. helyem.

 

Jó pap holtig tanul, magamat elnézve én még tovább is :p

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:56:46 21 05:34 10.79 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4390 napja

Hidd el, ez nagyon kemény verseny volt, és én is tök kikészültem az első kör után, de kicsit takarékra álltam be, és szépen végig is futottam. Aki itt a 21-et lenyomta, az egy nagy hős, így te is. :-)

toncsofia képe

toncsofia 4439 napja

A 3.hely az 3.hely!!! Gratulálok!!!!

LTimi képe

LTimi 4439 napja

Köszönöm! :)

Zitám, ez valóban és nem csak idézőjelesen ajándék helyezés volt. Ilyen időeredménnyel nemhogy dobogóra nem szoktak állni... Apum arckifejezését elnézve Ő még végig is kergetett volna még egy körön, hogy az Ő szavaival élve "már megint mit csináltam" :)))

Mira! A kenyai edzőtábor csábító, bár amint ez tegnap is kiderült, nem bírom a meleget, így valószínűleg inkább valami nagy kenyai bozótos tövéből néznélek Titeket! :)

Mira képe

Mira 4439 napja

Szerintem nagyon jól futottál Timi! Én megálltam a frissítéseknél, és hisztiztem a javából... És egyébként is, a többiekhez képest nagyon jót futottál ebben a kibirhatatlan melegben. Esetleg csinálhatnánk Kenyában egy edzőtábort. :-) Jó pihenést, és gratulálok a 3. helyhez!!!

runing képe

runing 4439 napja

Timi! Gratulálok mindenhez ami ebben az 1óra 56 percben történt Veled! no és a végén az az "ajándék" 3. hely!!!!

 

 

LTimi képe

LTimi 4439 napja

Köszönöm!A menet közbeni bíztatást is, nagyon sokat segített :)

 

Én is erősen gondolkoztam azon, hogy hagyon az egészet. Úgy voltam vele, hogy kimegyek a 2. körre, és ha nem lesz jobb, akkor azt legyalogolom, aztán kész. De a fordító után látványosan jobb lett a helyzet, és végre ismét normálisabb tempóra tudtam váltani.

Ja és a 2. körben már inkább a dombon osztott vizet választottam, mert az legalább egy fokkal jobb volt.

faband képe

faband 4439 napja

Gratulálok, Timi! Te legalább időben visszavettél a tempóból...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!