LTimi futás

2012.04.15 Vasárnap, 08:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:22:15

Távolság

42.2 km

Tempó

04:48 p/km (12.52 km/h)

Edzésleírás

Párizs maraton - PB :))) 

 

1. félmaraton: 1:41:09

2. félmaraton: 1:41:06

 

Végre sikerült végig egyenletes tempóban futni, tartani a 23,45-24,05 perces 5 km-eket :) és 11 percet javítani az eddigi maratoni időmön :)

Hihetetlenül jó verseny volt, szurkolók mindenhol és a hangulat az leírhatatlan :)

Mondjuk nem indult izgalom-mentesen a dolog, mert rajt még elmentem volna dolgomat intézni, és mire visszamentem oda, ahol elváltam Anyuméktól, addigra sehol senki, ellenben egyre több ember özönlött be a rajtzónába, és szinte sodortak magukkal. Ez még akkor nem lett volna akkora baj, ha nem felöltözve, kabátban álltam volna ott...Szóval átverekedtem magam a tömegem, ki a rajtzónából majd bejártam az egész környéket, hátha megtalálom őket, de semmi...Kezdtem aggódni, pláne, hogy csak úgy 4-5 perc volt a rajtig! Megbarátkoztam a gondolattal, hogy az annyira szeretett saucony melegítő és kabát valahol az utca szélén fogja végezni a többi, mások által eldobált holmival, és elindultam vissza a rajtba. Ekkor viszont meghallottam Apu ordítását, és kb. az utolsó utáni pillanatban lekaptam magamról a felesleges cuccokat, és lepasszoltam Anyunak, majd megindultunk Apummal be a tömegbe (35-36 ezer induló volt).

 

Szerencsémre az a félelmem, hogy a tavalyi bécsi tömegrajt megismétlődik, amikor is mindenki egyszerre indult, és konkrétan az életemért futottam az első pár km-en, kerülgetve, egyfolytában lassítgatva, na az itt nem valósult meg. A rajtzónát hosszában két felé osztották, és egyszerre csak egyik oldalon indítottak olyan 100-200 embert, amivel kicsit széthúzták a mezőnyt. Így már az elején rá tudtam állni egy kényelmesnek és tarthatónak tűnő tempóra és hát sikerült is tartani :)

10 és 20 km között ugyan úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy menni fog végig az addigi tempó, de aztán 20 km környékén ezt mintha elvágták volna, és 35 km-ig meglepően jól ment! Onnantól nem mondom, hogy nem volt küzdelem, de már tudtam, hogy ebből jó idő lehet :)

Annyira jó volt futni a már-már önkívületi állapotban lévő szurkolók között, akik ismeretlenül is úgy biztattak, hogy szégyelltem volna lassítani :) A verseny végefelé hiába fáradtam, mégis szinte sajnáltam, hogy mindjárt vége...

 

A vége így a 138. hely lett a 6354 női teljesítő közül, korcsoportban (1973.1989) a 74. helyre jöttem be a 2935 leányzó közül.

 

És akkor még az 5 km-ek sorban

23,39 (0-5 km)

24,09 (5-10 km)

24,18 (10-15 km)

23,45 (15-20 km)

23,53 (20-25 km)

23,55 (25-30 km)

24,00 (30-35 km)

24,02 (35-40 km)

10,35 (40-42,195 km)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:22:15 42.2 04:48 12.52 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

LTimi képe

LTimi 4447 napja

Mira! Az öröm kölcsönös! :))) Remélem hamarosan most már eljutok egy közös edzésetekre is, mert tervben van!!!

Mira képe

Mira 4447 napja

Fantasztikus teljesítmény Timi!!! Nagyon örülök, hogy ismerhetlek. :-))) Így tovább!!!!

toncsofia képe

toncsofia 4453 napja

Elsö fele második fele = ... ez magáert beszél!!! Gratulálok!!!!

LTimi képe

LTimi 4453 napja

Merci beaucoup Andi! :)

 

Drága Zita!

Nagyon nagy baj lenne, ha pont Neked nem hinnék!

Hát ezt nevezem :)))))

Ismét beigazolódott, hogy kiváló futó és emberismerő vagy! Hogy az elmúlt hónapok futkorászásábó, munkájából, örömeiből és szenvedéseiből ilyen jó képet tudsz alkotni, le a kalappal!!! :)))

Idén lesz még egy maraton biztosan (az őszi Budapest maraton), ahol valószínűleg nem tudok majd ilyen látványos javulást mutatni, de azért mindenképpen azon leszek, hogy legyen 3óra 20-as, majd azon belüli maratonom is! És persze illenék már félmaratonon is átlépni a bűvös 1 óra 30-as határt.

Szóval célok vannak, a munka előttem, úgyhogy az óra újraindult :)

A korábban leírtak pedig nem alaptalanok - ha még nincs is konkrét cél előttünk, akkor is újabb és újabb csatákat nyerünk önmagunkkal szemben a napi munka során, és ez az, amiben Te már sokkal, de sokkal előttem jársz (sok minden más mellett természetesen)!!!

faband képe

faband 4454 napja

M A G N I F I Q U E...:)))

runing képe

runing 4454 napja

Timi! Szeretném , ha ezt amit most írok, ugyan úgy elhinnéd ahogy eddig: a borítékot kinyitottam amiben -őszintén, de tényleg-

            - 3óra  23 perc ....beleszámolva , hogy az elején túl kell verekedni Magad pár emberen  . Abban biztos voltam, hogy ennél csak is jobb lehet, nagyon bíztam Benned( az elvégzett munkádban)  és most azt mondom a 3óra 20 ott van Benned, ezt Te is tudod, érzed szerintem ( persze jövő héttől már ez nem aktuális, akkor már még jobb leszel:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Köszönöm a kedves szavakat, igaz most elég "alatalannak " " tünnek számomra!  

LTimi képe

LTimi 4454 napja

Zitám, nagyon köszönöm a kedves szavakat, mondatokat a biztatást és a támogatást végig a felkészülés és a verseny alatt is (fejben ott voltak velem a bátorító gondolataid, amelyek nem egyszer nagyon jól jöttek)! :)

Szerintem-legalábbis én így látom-egyazon 'dimenziót' próbáljuk meghódítani: önmagunk legyőzését, csak én kicsit messzebbről vágtam neki, talán ezért feltűnőbb a javulás! De Tőled, a számomra még elképzelhetetlen teljesítményedtől még azért fényévekre vagyok!

 

Anno a Balaton Szupermaraton után megelőlegeztél nekem egy maratoni célidőt. Elárulod, hogy Te mire számítottál részemről, mert már akkor rendkívül kíváncsivá tett a dolog!

runing képe

runing 4454 napja

Drága Timi! ...- nagyon vártam, hogy " halljak Felőled" :-)))   a szavak nehezen jönnek, még akkor is, ha nagyon is érezhető volt , hogy ez a Maratonod remek lesz...sőt! PB!!!!

( ...azért , látod jól választottál, hogy nem fizikálisan jártál a csúcs hegyen,( bár jó lett volna találkozni) hanem egy másik cél mellett döntöttél: CSÚCS MARATONT FUTOTTÁL!   Azt hiszem , ha így döngeted a csúcsokat , azokon a kevés helyeken is ritkán találkozunk, TE már más dimenzió kapuit döngeted!   Gratulálok !

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!