judit61 futás

2008.07.23 Szerda, 18:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:03:31

Távolság

12 km

Tempó

05:18 p/km (11.34 km/h)

Edzésleírás

Reggel nem volt kedvem felkelni ebben a zuhogó esőben és sötétben, inkább tovább aludtam. Most egészen jólesett a futás. Szeretném tartani a kondíciómat, és felkészülni életem első maratonjára ( bár ettől most még félek, nem tudom mikor jön az a fal, amit én még soha nem értem el ).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:03:31 12 05:18 11.34 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

judit61 képe

judit61 5815 napja

Akkor az 1 héttel a Nike félmaraton után lesz. Ha nem sérülök le, akkor én is indulok!
mjoci képe

mjoci 5815 napja

A Szigeti 30-as szeptember 14.-én lesz.Ha nem jön közbe semmi indulok rajta.
judit61 képe

judit61 5815 napja

Köszönöm a jó tanácsokat! Mindenképpen tervezem a 30 km lefutását augusztus vége, szeptember eleje táján. A Szigeti 30-nak majd utánanézek. Jó ötlet! A terepcipőn még gondolkozom, de azt hiszem az nem nekem való.
mjoci képe

mjoci 5815 napja

A terepcipök nehezebbek erösebb a felépitésük.Nekem Saucony-m van, lefutottam benne a Halál50-t és a Kinizsi40-t, szombaton pedig a 8Buckán bizonyithat.Terepen nagyon jól bevállt,de aszfalton sokat nem futnák benne.
Bár elég régen olvastam maratoni edzéstervet,úgy rémlik mintha úgy másfél hónappal elötte lenne 30kilis futás, de nem akarok hülyeségeket beszélni,javaslom,hogy nézzél át néhány edzéstervet,az elsö elött hasznos lehet. A másodikra már fejböl is fel lehet készülni. 

Sipi képe

Sipi 5815 napja

Judit !    Marathon előtt legalább 1x fussál egy 30 vagy 35 km -t ( optimális kb. 3 héttel előtte ) , ez majdhogynem kötelező ! ! Ha unalmas egyedúl indulj el versenyen ( edzésként fogd fel ) , szokott lenni pár héttel előtte a Zöldgömbnek  a Szigeti 30-as nevű rendezvénye ( Margitszigeten)

judit61 képe

judit61 5815 napja

Akkor ott milyen cipőben érdemes futni ?  Én ugyan nem akarok futni a 8 buckán, de érdekel, ha esetleg mégis valamilyen terepre merészkednék. A 30. kilométerről én is olvastam, de 28 km-nél többet egyhuzamban még nem futottam. Az időm is elfogyott, meg egyedül futni azért hosszú ideig kissé unalmas. Abban bízom, hogy a tömegnek azért van húzó hatása, kitartásra buzdít. Nekem a katasztrófa csak az lenne, ha feladnám. Nem akarok időt kitűzni, valahol 4 óra fölött szeretnék célba érni ( mindegy, hogy milyen idővel ). A kardiológusom nem igazán ért egyet a futásaimmal, csak laza kocogást javasol.
mjoci képe

mjoci 5815 napja

Nekem van terepcipöm,de szombaton mindenféle útra számithatok sziklás köves-töl a sáros erdei útig.A Budapest maratonon ott leszek kicsit tartok töle,idén már futottam hármat de igazából egyikkel sem voltam elégedett,az elsö még elment,a második rosszul sikerült,a harmadik katasztrofális lett.Valahol olvastam,hogy a maraton a 30.kilivel kezdödik.
judit61 képe

judit61 5815 napja

Én majdnem mindig aszfalton futok, így a Hortobágyon nagyon koncentrálnom kellett, hogy hova lépek. De ehhez valószínüleg terepcipő is kellett volna. Nekem csak sima Adidas edzőcipőim vannak. Egyébként az októberi Budapest Maratonra készülök, ha sikerül felkészülni.
mjoci képe

mjoci 5815 napja

Aszfalton szivesen száguldozok,de terepfutáson visszafogott vagyok nem mindegy hová lép az ember.Melyik maratonra készülsz?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!