Dorajna futás

2011.10.23 Vasárnap, 14:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:00

Távolság

11.5 km Szint: 10 m

Tempó

05:13 p/km (11.50 km/h)

Edzésleírás

A mai futástól kissé tarottam: féltem, nem fogom tudni teljesíteni az előre kitűzött távot (8 kör, azaz kb 9,2 km), ugyanis már több, mint egy hete nem volt alkalmam futni. Ilyenkor általában rosszabbul bírom a terhelést, bár szerencsére könnyen visszarázódom.
Már az elinduláskor majdnem feladtam, mert nagyon lógott az eső lába, de végül nem hagytam, hogy az időjárás kifogjon rajtam. Rétegesen felöltöztem, felhúztam a rég nem látott cipőm, és elindultam. Az első méterek után éreztem, ez az, ami már annyira hiányzott. Egyszerre felszabadultnak éreztem magam, és még fél kört sem futottam le, amikor tudtam, hogy nem fogok ma megállni a 8 kör végén. Igaz, azért az elmúlt héten is jelen volt az életemben a sport, elég sokat bicikliztem (munka miatt), és kétszer tornásztam is Rubint Rékával (utána két napig alig bírtam menni az izomláztól), tehát az izmaim nem voltak teljesen elszokva a mozgástól.
Bár nem adtam bele apait- anyait, inkább kényelmesen kocogtam, mégis 1 óra alatt teljesítettem a 11,5 km-es távot. Ez is mutatja, hogy bár lassan, de azért fejlődök. Áprilisban a Vivicitát szintén 1 óra alatt futottam le, de utána alig maradt energiám, most meg lazán futottam volna tovább is, de nem akartam hirtelen megterhelni a lábaimat.
Futás alatt eldöntöttem, hogy nevezek a novemberi félmaratonra, mert úgy érzem, megvan már hozzá a kellő kondícióm, és ha jövőre le akarom futni a maratont, épp itt az ideje, hogy teszteljem állóképességemet a félmaratonon.
Most elsődleges célom felkészülni a novemberi versenyre, remélhetőleg nem fog benne akadályozni semmi. :) Bár azt már most látom, hogy itt az ideje beszereznem egy futós esődzsekit, mert nem mindig lesz olyan szerencsmém, mint ma...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 11.5 05:13 11.50 10 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!