zozo.m futás

2012.04.01 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:33:16

Távolság

21.1 km

Tempó

04:25 p/km (13.57 km/h)

Edzésleírás

Mai feladat: "GYORSAN KELL FUTNI! :)" ! Utolsó félmaratonom - pb: 11.11.20. 1:39:57.

Terv egyértelműen PB. Illetve idei cél 1:30 alá menni akár egy másodperccel, valahogy ahogy tavaly évvégén. :)

A verseny előtt találkoztam az Élményfutárokkal. Egy közös csapatkép, majd egy kis bemelegítő kocogás a toi-toi-ig. (igazából kihasználtam a természetet).
Felvettem a szükséges dolgokat, mint szemüveg, fejpánt,és a rajtszám. Kicsit alul öltözött voltam. Így kipróbáltam az új maratoni pólómat. Bécsben biztos ebben futok. (hátha a sok hop-hop helyet Bravo Zozot is mondanak). Irány a zóna. A 2-es volt a nyerő, azaz a ZÖLD.

Jöhet a visszaszámlálás! És RAJT, óvatósan kezdtem. Egészen amíg le nem értünk a budai oldal sík aszfaltjára. Itt megkaptam az első hajrámat - Julcsitól. (köszönöm!). A Bem tér után leelőztem egy lányt, akitől kaptam a reggeli feladatot. (1. mondat). De sajnos nem ismertem fel, amikor lehagytam, hiszen nem tudtam, hogy indul... Rámszólt. Örültem. :)
Érdekes: itt oldal szél volt, ezzel nem számoltam. :)

Aztán egy óbudai srác is lehagyott, Kupica, remélem egyszer nem csak futás közben látom, hanem előtte is, hogy bemutassam a Főnöknek! Majd egyszercsak két triatlonista előzött meg. Velük hajnalban szoktam találkozni az uszodában. Tibi megkérdezte mi a cél. 1:35, vagy 1:40? Válaszolva: "inkább az előbbi". Pár szóváltás után elléptek. Azt tudom, hogy Ők lazán 1:30-ra mentek. Ekkor még nem akartam elfutni az elejét. Itt nagyon sokan voltak mellettem. Nem sokkal később Bejcsit is leelőztem. Ezt kicsit durvának éreztem. Nagyon jól fut a lány, és ahhoz hogy utólérjem, tempó kell. Itt egy picit megijedtem, de mentem tovább. Bírom... Jött egy kanyar a Vár körül, majd át Pestre.

Roosvelt tér, ... Egy kanyar és egy Élményfutár - Norbi - szúrt ki és drukkolt nekem. Valahol a Parlament előtt frissítettem először (2. fpont). nem voltam szomjas, de úgy éreztem ez kelleni fog. A Margit hídhoz érve Toncsival találkoztam, aki szintén szurkolt és mikor megmutattam neki a pólómat, csak annyit mondott: YES! Nagyon tetszett. Ezt követően kettévált a mezőny, futottam a rakpartra, ahol először kis szembeszél majd hátszél kezdett fújni. Ekkor megfogadtam Norbi tanácsát hátszélbe nagyot kell lépni egy kicsit elrúgaszkodva. A Lánchídnál tudtam meg először időben hol is vagyok (11km) 45 perc (az első srác ekkor jött velünk szembe). Azta paszta (őszi 10-esem: 44:34). "Hoppácska!!!" A híd után először Szabolcs, majd Hajrá Bajnokként üdvözöltem Lacát.

Szépen jött az élmezőny. Majd Gábor, ... és nagy meglepetésemre Gyuri, aki mégiscsak a 21-es távon maradt. Fordító és újra barátként fogadott a szél. Elég keményen, de valahogy átverekedtem rajta magam. Ekkor arra gondoltam, beállok valaki mögé. Sajnos a többiek nagyon visszavettek, így előzni kellett. Ekkor megláttam az új motivációt. Twighlight Bogi személyében. "Be kell fogni!" Közben szembe jönnek az ismerősök, mindenkinek szurkolunk!

Erzsébet hídat elhagyva jött az amit leírni nem nehéz, és átélni is fantasztikus volt!
Norbi állt a hajóknál, meglátott pár métert futott velem, miközben megkérdezte: WHO I AM?
- I AM A CHAMPION! - válaszoltam
- WHO I AM? - kérdezte mégegyszer
- I AM A CHAMPION! - még hangosabban. A szembefutók mind minket bámultak. Mondott még 1-2 biztató szót Norbi és engedett tovább. Egy ÉLMÉNY volt ez is. Csak ezért már megérte kikelni az ágyból! Köszönöm!

Sajnos továbbra se tudtam szélárnyékot találni, így futottam tovább. Jött a következő frissítőpont, a Lánchídnál, pár korty, miközben felvettem a földről egy teli álló poharat / pont erről beszéltek, hogy fel kellene venni. Meg is köszönték a lányok. Írány tovább energiával feltöltve. Elég monoton volt az ezt követő szakasz. A Parlamentnél sikerült befogni Bogit is. A Margit híd után Balázst is. Aztán láttam újra Gyurit, aki először az órájára mutatott. Nem értettem, nincs órám. Majd mondja, időben vagyok, meglesz. Jól hangzik, de nem foglalkoztam vele. Nem sokkal a fordító előtt találkoztam Andrással.


Fordulás. Első mondatom, végre hátszél. Furcsa volt végig futni a szembeszéllel, de nem csak a szél miatt, eddig soha nem voltam ennyire elől, így a tömeg még csak utánam volt, ahol korábban erősítettem a csapatot. :) Lehet meg kell szoknom. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Szóval rakpartról fel újabb szembeszél. Bármerre megyek mindig szembe üdvözöl, tudom hogy nehéz elszakadni a másiktól, de ez már ... olyan igazi egyoldalú szerelem. :)
Ekkor egy újabb meglepetés ért, Gábort kezdtem magam előtt meglátni. "Mi történt vele? Olyan jól ment!" A hídra vezető úton le is hagytam. :(
A hídon is szeles idő volt, ekkor azonban már éreztem, hogy jó lenne egy kicsit pihenni. Jött a lejtő ahol a tempóból visszavettem ugyan, de egy másfajta technikával jöttem le. így a sebesség kb maradt. A frissítőpont előtt András mellett is elmentem. Nem akartam frissíteni, mert úgy voltam vele, pár kili és lesz sok sok víz. Inkább próbáltam még egy kicsit rápakolni, ha már Gyuri azt mondta amit, nehogy már az utolsó egy kilinél kapcsoljak vissza... .p

Közben a vivicitta végét is utólértük. Ez is meglepett, nem gondoltam volna erre. Majd egy kis jobb kanyar és megláttam a cél. Sprintelni nem akartam, egy utolsó kép rólam, majd írány a célzóna. Megláttam az órát 1:33:xx így a tempón nem változtatva befutottam, ahol végrevalahára ismét hallottam a nevemet. :)

És most a pontos idő hiányában. PB! legalább 6 perccel jobb lett. Elégedett vagyok. Nagyon jól bírtam, nem feltételeztem, de bíztam magamban nagyon. Köszönöm szépen! Hálás vagyok, hogy egészséges vagyok és mindenkinek ezt kívánom, mert a többi csak másodlagos. Fantasztikus élményeket éltem át. Régen látott ismerősökkel találkoztam. Egy szóval: YES! vagy latinul: ÁMEN!

Pontos idő: PB! 1:33:16 (126.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

Andikölök képe

Andikölök 4467 napja

Gratulálok a PB-hez, nagyon szépen futottál! Csak így tovább!

dizs007 képe

dizs007 4468 napja

Szép futás, sőt ultra király futás. Nyomulni fogok utánad, szóval nincs lazsálás :-)

galagyuri képe

galagyuri 4468 napja

Gratula Zozo!! Nagyszeru idot mentel, hihetetlen jol mukodik az edzesterv amit csinalsz! Ez mar komoly eredmeny, de meg mindig sok tartalek van Benned! Kulon gratula az okos versenyzeshez!!

dilisuni képe

dilisuni 4468 napja

Hihetetlen vagy és még nagyon messze a vége... most következhet egy új PB... egy maratoni ;) nagyon szurkolok neked.

retisonic képe

retisonic 4468 napja

Gratula! Nagyon király idő!

Julcs képe

Julcs 4468 napja

Örülök hogy adott erőt az első pár km után az a Nagy Hajrá! :) Fantasztikusat mentél, gratulálok!!

áki képe

áki 4468 napja

Zozo gratulálok, hamarosan 1:30 alatt találod magad!

Macula képe

Macula 4468 napja

Szuper! Jól mozogtál!  ;)Gratulálok!!!! Nem tudom mi az a PB, de ahhoz is...

pátyalso képe

pátyalso 4468 napja

Gratulálok a futásodhoz és a PB-hez!

bejcsi képe

bejcsi 4468 napja

Gratulálok micsoda PB! Csak így tovább, nagyon szép volt! :)

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 4468 napja

Gratulálok!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4468 napja

Gratulálok, egy élmény volt a futásod :-))

szuszu képe

szuszu 4468 napja

Megérdemelted ezt a szép eredményt! Gratulálok, Zozó!

NoHa képe

NoHa 4468 napja

Azt a kis uncsi szakaszt leszámítva, nagyon mozgalmas kis "túrád" volt! Örülök, hogy az élményeidhez adhattam egy picit. :)
Jó futó vagy, és még jobb is leszel! Átérzem az új PB feelingjét, nekem is hasonló nagyságút ugrott hirtelen tavalya vivin! Nagyon okosan, szépen csináltad végig, ezért külön gratula! SZÉP VOLT ZOZÓ!

jovovich87 képe

jovovich87 4468 napja

Gratulálok Zozo, gyönyörű eredményt mentél ebben az időben!!! :) én sajnos behaltam, besavasodtam és szédültem! amikor lehagytál a margit hídon, már nem igazán észleltem a külvilágot...ez nem az én versenyem volt sajnos, de tanultam belőle :) Jó pihenést!

rodriguez képe

rodriguez 4468 napja

Gratulálok a PB-hez Zozo! Elégedett is lehetsz:-)

Felszerelések

Nike Air Pegasus 27