bintamas futás

2011.08.26 Péntek, 17:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:55:00

Távolság

10 km Szint: 50 m

Tempó

05:30 p/km (10.91 km/h)

Edzésleírás

Ma elérkeztem teljesítőképességem határára. A világon semmi kedvem nem volt este edzeni, de a holnapi pihenőnapra tekintettel a Hooligans: Legyen valami  pezsgés című dalára kiléptem a lakásunk ajtaján. Az elején nem volt semmi gond: a két sebességmérő 12 km/órát jelzett, első izzadságcseppek csak a szokásos helyen, a 3 km táján jelentek meg. A 4.2-es fordulópontnál kezdtem érezni a visszafordulási vágyat (a rövid távom ez a 4.2 oda-vissza), de a szokásos eljárás alkalmazásával, Kányádi: Fától fáig című versével sikerült elűznöm: "Kínálkozó faágak / Hurkot lóbáló filozófusok / C'est la verite monsieur / Die letzte Lösung, mein Herr / Fél tizenkettő / Bolond mind a kettő / Tovább tovább fától fáig / Lopjad magad botladozva" és már 6 km-nél járok, innen már nincs visszaút, mert hosszabb lenne, mint végigmenni ... most jött jól a Hooligans dallama, magamban azt dúdolgatva kocogtam tovább, ám az ott békésen strandolók pillantásaiból kiderült számomra, hogy ez a dúdolás inkább hangos nótázássá fajult. Szegények azt hitték, a XIII. kerületi önkormányzat a népszigeti szabad strandra bevezette a strandrádiót. :) Már alig vonszoltam magam, a Meder utcai gyaloghíd lépcsője előtt kaptam erőre: már csak 2 km! A lépcsőkre így könnyedén felfutottam, ami, persze, efemer boldogság volt, mert nagyon kifogytam az erőtartalékokból. Szerencsére, a kerékpárúton kocogtomban egy eltévedt autós útbaigazítást kért, így volt alibim fél perc pihenőt tartani, amivel már ki is tartottam az Árpád híd lábánál lévő villamosmegállóig. Bármi történik is a NIKE félmaratonon, én a magam részéről az edzésmunkát elvégeztem, sokkalta többet, mint a mellékelt ábra mutatja, aligha tudtam volna teljesíteni - ugyanaz a kellemes érzés ez, mint amikor vizsga előtti este becsukom a tankönyvet: aki bújt, bújt, aki nem, nem, holnap jövök vizsgázni. :)

Egy nap pihenő, aztán a versenyig könnyed tempóban frissítő kocogások - napi 1. A versenyen már tőlem lehet akár 35 fok is.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:55:00 10 05:30 10.91 50 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

áki képe

áki 4677 napja

Az idén eddig lefutott több, mint 2000 km kemény meló volt, meg is lesz az eredménye. Nem tudom mi a célidőd, de ha nem lesz 23-25 foknál melegebb, borítékolom az 1:30 alatti félmaratont!

NoHa képe

NoHa 4677 napja

:D:D:D Végre a megszokott Tomi féle kisregény! Köszönjük!
Szerintem jobb lehetett téged hallgatni,mint a "Maise! , Kukorica! Lemon! " rikkancsokat :)

Valóban megtettél mindent, a számok is ezt mutatják! Mi még holnap azért mókázunk egyet, jövő hét szintén rövid gyors edzésekkel lesz tűzdelve. NIKE-n kánikula már nem lesz, de sanszos,hogy fázni sem fogunk!

Kellemes regenerálódás, feltöltődés! A mai 19-et meg egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!