Gaben88 futás

2011.08.14 Vasárnap, 19:26:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:40:00

Távolság

6.38 km

Tempó

06:16 p/km (9.57 km/h)

Edzésleírás

Kesz lett a 2. het vasarnapi edzese szep naplemeteben, igaz a vegere mar besotetedett.

 

Kicsit feltem, hogy nem fog menni ugyan is du. toltunk egy laza focit ahol igaz nem faradtam el, de a nagy hoseg probara tett, de a masik ok ami miatt jobban aggodtam, azaz elozo csutortoki ezdes volt.

 

A 4*3 perc futas 4p gyaloglasnal elfaradtam foleg az utolso elottinel, es most 5*4perc futas 3p gyaloglas volt, ez 8 perccel tobb futas mindenkepp szerettem volna teljesiteni.

 

Ismet a 3. turnusnal ereztem a faradast, ezek szerint itt van nalam az elso holtpont, utana tettem meg egy kort es haza indultam a levezetni, neztem az orat szamolgattam, es valahogy nem jott ki a 35 perc ezdes ido, persze, hogy az utolso 5.-t elfeljettem. Elkezdtem felgyorsitani, es futottam meg 4p-t, aztan szepen haza gyalogoltam, pont 3p-re jott ki :D

Egy szo mint szaz, haza ertem es nem voltam faradt, nem gondoltam volna hogy ilyen konnyen fog menni, mar nagyon varom a keddet, hogy ismet edzzek.

 

Ha valaki esetleg olvassa lenne kerdesem.

400m-es koroket futok 2 perces idovel, az edzes terv olyan tempot diktal, ami mellett tudni kell beszelgetni. Ez nekem nem menne, de regen 4 evvel ezelott futottam rendszeresen, akkor joval gyosabb voltam mint most, ha jol emlekszem akkoriban ez a 2 percek korido volt a lassu futasom, viszont most a lassu az 3p-es korido, szerintetek jo ha igy csinalom, igazabol egobol nem akarom alabb adni a futo tempomet, mert igy erzem jonak, mas mit gondol errol?

 

Most mar nem akarom ujrairni az edzesrol amit irtam, ami nagyon meglepett, hogy erzesre ugyan olyan tempoban futottam ami 2p-es korre eleg viszont ez idoben 10 mp-vel kevesebb volt, szoval mar gyorsultam, es mindig lassitanom kellett, nem akartam kifutni magam, ez is nagyon meglepo volt szamomra es igen biztato! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:00 5.6 08:02 7.47 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

monique képe

monique 4706 napja

"Egy szo mint szaz, haza ertem es nem voltam faradt, nem gondoltam volna hogy ilyen konnyen fog menni, mar nagyon varom a keddet, hogy ismet edzzek." - ezt most látom. ez alapján szerintem oké amit csinálsz. :)

monique képe

monique 4706 napja

ez a beszélgetős tempó, ha tényleg úgy csinálná az ember, nos akkor nem is lenne szükség a gyaloglós szakaszokra. :)

 

ezért én a beszélgetős tempó ajánlását a tervben értelmetlennek találom. hacsak nem arra gondolnak, hogy ne totál sprintelve indulj. (lásd lejjebb ennek kifejtését.)

 

és persze ha esetleg valakinek a lába nem bírja gyorsabban, akkor annál lehet h van értelme ennek.

 

szóval ez egyéni.

 

és még valami: én amikor csináltam azt a tervet régen, úgy futottam hogy azt hittem az beszélgetős, mert direkt igyekeztem nem sprintelősen futni, hanem amit a lehető leglassabbnak képzeltem (ez volt olyan 5-6p közötti tempó. ennél lassabban nem ment).  de amikor vettem pulzusmérőt, abból kiderült hogy a maxpulzusnál alig 15-tel volt lejjebb a pulzus a futós szakaszok végére. :)

 

szóval az a tempó lehet h valamennyire beszélgetős volt, de csak mert nem volt túl hosszú a futós szakasz, így nem jutottam el oda h túl szenvedős legyen. :D (tehát, gyaloglós szakaszok nélkül nem lett volna beszélgetős tempó.)

 

nekem volt még egy vezérelvem (amíg nem volt pulzuskontrollos edzésem), az, hogy edzés végén úgy érezzem, hogy meg tudnám még egyszer csinálni az egészet nagy belehalás nélkül (persze ebben a gyaloglós szakaszok segítettek). ha ez megvan nálad, és a lábad se fáj, akkor valószínűleg nem hajtod túl magad és nem csinálod rosszul.

 

remélem segítettem. :)

 

hajrá!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!