zozo.m futás

2011.07.09 Szombat, 15:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:14:58

Távolság

21.1 km

Tempó

06:24 p/km (9.38 km/h)

Edzésleírás

8. E-on Délibáb Futás

Nagyon meleg volt. Tavaly 35fok volt árnyékban, most annál is melegebb... A rajtnál kicsit előrébb voltam az elején ezért kicsit lehagytak páran... de nem zavart. Zsófival indultam, majd úgy éreztem ennél egy kicsit gyorsabb  tempót is tudok menni. (Motiváló tényező volt Dávid maratoni társai, akik közül Enikő és Pista bá ment 21 km-t). Mindketten előttem voltam, de követtem őket. A táv beállt és úgy éreztem nem lesz gond.
Zavaró tényező volt, hogy óriási homok felhőt csináltak a futók, az első körben, így amint lehetőségem volt üresbe mozogtam. 6 km-nél lehagytam a hölgyet, aki cipőigazitásba kezdett. Az első kör 38-40 perc körülire sikeredett.

Előttem elindult közben a "csapat" többi tagjai, akik 14kilire jelentkeztek. Majd miután frissítettem, elindult Dávid. A 8 km után magam mögé tudtam őket. Nagyjából láttam, hogy egy 2-3 perces előnyöm van. És egész jól elvoltam. A második köröm kb: 42-44perc lett.

Ekkor kezdődött az örült menet. Az első frissítőpontig (16,06kmnél) minden rendben volt, de utána nagyon kidőltem. 17-18 nál megzuhantam - ketten is rosszul lettek már itt - éreztem frissíteni kell és pici séta. Ekkor megelőzött Dávid, aki meglepően jól mozgott, éreztem, hogy mennem kell, így erőt vettem magamon és követtem. Azonban ahogy elhagytuk a kamerást, egyből elkészült,ott végkép elhagytam. Ekkor már láttam a frissítő állomást. Fürdés, és nagy nehezen újraindultam. Nagyon nehezen ment, azonban tudtam, hogy már csak 2,5 van hátra. Ekkor egy légyvagy szúnyog végig a fülem mellett zümmögött, hogy feladásra kényszerítsen, de tovább kocogtam. Aztán jöttek az utolsó kanyarok. Ahol összefutottam Katával, aki szépen futott és kiegyensúlyozottan. Majd egy percen belül elment mellettünk Enikő, aki szintén szépen futott. Végül nehezen, utolsó métereket nem meghúzva, mint az utolsó versenyeimen általában, beértem. Majd nem sokkal később megérkezett Dávid is, aki végülis hozzám képest megtartotta a kezdeti különbséget.

 

Szép jó volt, de jövőre ilyen meleg esetén biztos nem futok 21-et, ... vagy igen?

 

Két kedvenc idézetem:
-"Milyen helyes futó!"- Monspart Sarolta a mellette álló hölgynek mondta és voltam az említett futó. Őszinte leszek dagadt a májam és kicsi erőt is adott. Köszönöm még egyszer!

- Az OMSZ hőségriadót rendelt el hétvégére, erre a sok idióta lejön a Hortobágyi pusztára... - édesanyám, aki szintén lent volt és szurkolt. Őszintén szólva nem tudom, kinek volt nehezebb a szurkolóknak, vagy a sportolóknak??,

 

Gratula mindenkinek, aki túlélte a tegnapi napot, bármit is csinált a pusztán.

ui: bár az időm nem volt olyan szép, azért nagyon büszke vagyok magamra hogy végig mentem és látva a perc/km mutatómat az bejött. Viszont eljött az idő hogy megállítsam ezt a gyenge félmaratoni szériát (1.45, 1.49, 2.05, 2.15). A Niken ott leszek!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:14:58 21.1 06:24 9.38 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Pippa képe

Pippa 4734 napja

Gratula az arab srácnak a  - szerintem - jó időhöz!

A 2012-es dubai-i maratonra hamarosan lehet regisztrálni, érdekel?;))

 

 

dilisuni képe

dilisuni 4734 napja

"Szép jó volt, de jövőre ilyen meleg esetén biztos nem futok 21-et, ... vagy igen?" Remélem fejben már Te is tudod a választ!

Itt nem egyéni legjobbra kellett törekedni, hanem a túlélésre. Nagyon szépet mentél, hatalmas gratula! :) És a családnak is... nekik se volt egyszerű.

Levicopter képe

Levicopter 4734 napja

Nagyon nagy gratuláció !!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!