farkass74 futás

2011.05.28 Szombat, 10:37:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:47:38

Távolság

21.1 km

Tempó

05:06 p/km (11.76 km/h)

Pulzus

Átlag
141
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

1. Marosmenti Félmaraton - Makó:
Bringa1.: Hmvhely-Makó. Előzetes döntésünknek megfelelően áttekertünk a verseny színhelyére, Makóra. (Igazság szerint én autóval mentem volna, mivel a tegnapi időjárásjelentések szerint kiadós zuhéra és lehűlésre lehetett számítani. Kicsi Párom viszont kötötte az ebet a karóhoz, hogy Ő már pedig átteker. Mivel én sem akartam puding ember lenni, na meg egymagára sem kívántam hagyni, hát követtem. Utólag nagyon nem bántam meg!) Szinte végig szembeszél volt, ami olykor módosult rézsútos szembeszélre, így kellemes bemelegítés lett a kis túránkból. Makó előtt kicsivel beérte párosunkat az egyik "csapat autó" amiből a futótársak integetése/biztatása igencsak jól esett a lelkünknek.


Futás: Három kör egy 7K-s útnonalon, Makón belül. A rajt időpontja kicsit módosult az előzetes programhoz képest, mivel a korábbi számok (gyerek és családi futás, görkori, stb.) csúszott picit, de ez nem volt vészes. Nagyon örültem, hogy csapatunk SZINTE teljes létszámában jelen volt, csak egy-két ember maradt távol, de ők is "igazoltan". Számomra így kellemes, családias hangulata volt a rendezvénynek. A futástól kicsit tartottam, mivel vádli sérülésem még éreztette magát, így csak finoman kezdtem (nem mintha egyébként azonnal az élre álltam volna...). Az első kili után próbálgatni kezdtem a lépések szaporázását, nyújtását és mivel a "visszajelzés" mit sem változott (nem húzódott, nem fájt jobban) hát elkezdtem finoman növelni a tempót és utolérni a mezőny néhány tagját. A második kör legelején befogtam Kicsi Páromat, majd biztatásának köszönhetően szépen tovább is haladtam, fokozatosan javítva a sebességet. A rendezők és a város lakói előtt le a kalappal! Nagyon pontosan voltak kimérve a km-jelzések, és (számomra) jó helyen voltak a frissítések. Nagyobb múltú (és talán nagyobb tapasztalatú) versenyeket megszégyenítő firssítő kinálattal leptek meg bennünket, futókat, így igazán minden adott volt egy tökéletes versenyhez. A makói emberek pedig igazán kitettek magukért, ami a biztatást, bátorítást illette. Mivel már régen futottam ilyen hosszút, meglepett, hogy mennyire jól esett. Már régen élveztem ennyire egy félmaratoni futást/versenyt. Köszönet érte a rendezőknek és a csapattársaimnak is. Bocs, a verseny utáni gulyáslevest meg majd elfelejtettem! Pedig kár lett volna, mert igazán kitett magáért aki főzte! Már önmagáért ezért az egytál ételért és a hangulatért megérte volna átmenni...!
Az eredményekről: A férfi mezőny dobogósai (az első három helyezett) és az ötötdik is hódmezővásárhelyi lett, lány csapatunk pedig a második helyen végzett. Nagy gratuláció nekik e szép helyezésekért és az igencsak tisztes helytállásért! Szép volt lányok, fiúk!!!

Bringa2.: Makó-Hmvhely. A haza út nagyságrendileg könnyebb és gyorsabb volt, hisz verseny ide vagy oda, azért a hátszél éreztette hatását. Vásárhely előtt kb. 3-4 kilivel aztán bele gurultunk a hidegfrontba. Az addigi hátszél erős szembeszélbe fordult, érezhetően hidegebb hőmérséklettel. Félő volt, hogy ha nem haladunk, akkor még "áldást" is kapunk a nyakunkba... Ilyen motivációval és ekkora távról persze már hamar hazaértünk. (És megúsztuk eső nélkül.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:47:38 21.1 05:06 11.76 0 0 160 141
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

feketearpi képe

feketearpi 4873 napja

Gratulálok,esemyénydúsan telt a napotok!

AAni képe

AAni 4875 napja

Gratulálok a mai naphoz! Szép volt!

margit13 képe

margit13 4875 napja

Gratulálok a Szilvinek is.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!