zozo.m futás

2011.04.17 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:15:27

Távolság

42.2 km Szint: 123 m

Tempó

06:03 p/km (9.91 km/h)

Edzésleírás

28. Vienna City Marathon

Nagy várakozás előzte meg ezt a versenyt. Ez volt életem második maratonja. Cél elsődleges, próbáljuk hozni az előző eredményt (látva a múlt heti felest, aztán jó lenne 4:12-n beérni, és álomszerű lenne a 4 óra alatti idő.

Már a rajt sem úgy kezdődött, ahogy kellett volna, hiszen pár perccel előtte rám jött a könnyítés, így futottam kb 5 km-t, de amikor úgy éreztem nem tudok a futásra koncentrálni. Másik zavaró tényező elvesztettem a ritmus érzékemet (mp3) ezzel együtt az időérzékemet is. Így aztán szépen futottam, ahogy éreztem.

Az első félmaratoni távot simán vettem, bár meg kell jegyeznem voltak olyanok, akik lefutották az egész távot, míg én csak a felénél jártam... :) 2:15:xx Ezt láttam az autón. (utólag belátom hiba volt). Sajnos úgy gondoltam, hogy az első rész remekül ment és ha egy kicsit gyorsítok be is tudok jönni 4:12-n belülre. A részidőket látva egy rekord 5km-es táv jött, viszont ezt követően lelassultam. Bementünk a parkba ahol végetnemérő hosszúságokat futottam.... :(

Ki a rakpartra és szépen lassan számoltam vissza a kilométereket. Kicsivel 4 km-nél több lehetett, amikor jött a kocsi és rajta az idővel (3:58:xx) - ez kicsit megnyugtatott, mert ekkor rájöttem, annyira nem vészes, és próbáljuk tartani a jelenlegi sebességet.

Utolsó pár százas méteren, pedig ami nagyon jellemezte a futóversenyt két oldalról szurkolók, nagy tapssal és biztató szavakkal várták a maratoni hősöket. Fantasztikus volt befordulni parkba, ahol még több ember volt. Az idő amikor átértem 4:26:00-át mutatott (a chip szerint 4:28:00 - irány a szemészet. :) ), és egy nagyot kiabáltam, meg is ijedtek mellettem.

A gravírozás után láttam, hogy több mint 10 percet vártam az indulásra, ez nem semmi... :) Elégedett vagyok, mert 5 percet vertem az őszi énemre, és ha ... (és ennek nincs is tovább értelme).


Vélemény: fenomenális hangulat, kocsit messze, közel nem láttam, lakásból, az ebédlőből, vagy csak simán az utcán álltak és szurkoltak. Ki kell próbálni! Két dolgon kell javítaniuk, első: én futást szeretem, nem banánhámozásra jelentkeztem. A másik közel 2 órát vártam, hogy begravírozzák a nevemet a medálba. Fantasztikus szervezés, de csak 1 gravírozó.

1 lényeg Budapest után, Bécs is meghódítva! :) a többi pedig csak jobb lesz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:15:27 42.2 06:03 9.91 123 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

levytee képe

levytee 3866 napja

Javítottak a hibákból, 2013-ban a gravirozás ideje kb~ 20 secundum volt, vagy 8an gravíroztak. A banánra már nem emlékszem. :) 

dilisuni képe

dilisuni 4817 napja

Gratulálok! (nekem is gond szokott lenni a gyomrommal, de nálam nagyon bevált Yu ötlete, hogy verseny előtt vegyek be egy imodium kapszulát)

Budapest, Bécs meghódítva, jöhetnek az újabb kihívások. :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!