farkass74 futás

2011.03.20 Vasárnap, 08:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:35:07

Távolság

51.89 km

Tempó

06:27 p/km (9.29 km/h)

Pulzus

Átlag
117
Minimum
82
Maximum
130

Edzésleírás

 

Hűvösnek és szelenek induló utolsó nap az idei Balaton Szupermaraton során. A tegnapi hidegborogatás/jegelés ellenére nem sokat lapadt a bal bokámon a duzzanat, de legalább nem nagyon fájt ha ráálltam a lábamra. Combjaimban és a vádlijaimban a már-már szokásos szintű izomláz volt jelen. Fizikai állapotom ezt leszámítva kitűnő volt, mentálisan pedig tökéletesen egyben voltam. Kicsit tehermentesíteni akartam az izületet, ezért futáshoz felvettem egy bokaszorítót, ami szerintem sokat használt. Rajt után éreztem, hogy feszít nagyon a bokám, ezért amennyire lehetett igyekeztem kímélni, és olyan iramban futni, amit (tekintve a táv hivatalos hosszát: 52,5K) még biztonságosnak gondoltam. Érdekes mód az emelkedőkkel nem is volt bajom, de a lejtőke nagyon nehezen vettem. Ettől függetlenül csak a frissítőhelyeknél sétáltam a frissítés idejéig, amit az előző napokhoz mérten is igyekeztem leszorítani időben. Sajnos menet közben utolért a természet visszautasíthatatlan hívó szava, aminek egy 4-5 csillagos Hotel mellett már nem tudtam ellenállni, így 5 perc kényszerpihenő közbeiktatásra került. (Ezért viszont hálás volt az addigra már igencsak fájó bokám.)
A panoráma, a még csak épp hogy nyíladozó természettel csodálatos volt, amit az időközben kisütő nap csak tovább szépített. Az utolsó 8 K elég emberpróbáló volt számomra, aminek a fájó bokámon kívül további okai is voltak: 1. Hosszú, már-már végeláthatatlan egyenes utca, 2. A kb. 3K hosszú, közvetlenül a vízparton való befutón, hiába hullámzott a Balaton, zéró levegőmozgás volt, így azonnal szakadni kezdett rólam a víz. 3. A 3K-ról jóllátható célkapú alig-alig akart közelebb kerülni. Olyan volt mintha valaki(k) folyamatosan vinnék kicsit távolabb. Sokat segített Kicsi Párom kerékpáros kísérete, ill. az elébem jövő csapattársaim (Pali az autómmal, Hani bringával és Zoli futva) biztatása. 
Azért egyszer csak elfogyott ez az etap is, és négy nap után ismét megérkezve, átfuthattam a célkapun. Ezzel sikerült teljesítenem az idei évre kitűzött egyik nagy kihivásomat és Balaton Kerülővé válhattam. Ebben nagyon sokat köszönhetek Kicsi Párom abszolút odaadó támogatásának és kerékpáros kísérésének, ill. csapattársaim drukkolásának, biztatásának. Köszönet Nekik, és azoknak is akik a futások során biztató szavaikkal bátorítottak, drukkoltak!
A célbaérést követően, tökéletesen hozzáértő masszőr kezek segítettek talpon maradni, támogatni a regeneráció beindulását. Hálás köszönet érete nekik is és a Rendezőknek, hogy erre is gondoltak!   

 

Balaton Szupermaraton negyedik nap:

4. nap: Balatonfüred - Siófok 52,2 km

  • 1. szakasz: Balatonfüred - Balatonalmádi 16,9 km
  • 2. szakasz: Balatonalmádi - Balatonakarattya 18,2 km
  • 3. szakasz: Balatonakarattya - Siófok 17,1 km

Hűvösnek és szelenek induló utolsó nap az idei Balaton Szupermaraton során. A tegnapi hidegborogatás/jegelés ellenére nem sokat lapadt a bal bokámon a duzzanat, de legalább nem nagyon fájt ha ráálltam a lábamra. Combjaimban és a vádlijaimban a már-már szokásos szintű izomláz volt jelen. Fizikai állapotom ezt leszámítva kitűnő volt, mentálisan pedig tökéletesen egyben voltam. Kicsit tehermentesíteni akartam az izületet, ezért futáshoz felvettem egy bokaszorítót, ami szerintem sokat használt. Rajt után éreztem, hogy feszít nagyon a bokám, ezért amennyire lehetett igyekeztem kímélni, és olyan iramban futni, amit (tekintve a táv hivatalos hosszát: 52,5K) még biztonságosnak gondoltam. Érdekes mód az emelkedőkkel nem is volt bajom, de a lejtőke nagyon nehezen vettem. Ettől függetlenül csak a frissítőhelyeknél sétáltam a frissítés idejéig, amit az előző napokhoz mérten is igyekeztem leszorítani időben. Sajnos menet közben utolért a természet visszautasíthatatlan hívó szava, aminek egy 4-5 csillagos Hotel mellett már nem tudtam ellenállni, így 5 perc kényszerpihenő közbeiktatásra került. (Ezért viszont hálás volt az addigra már igencsak fájó bokám.)A panoráma, a még csak épp hogy nyíladozó természettel csodálatos volt, amit az időközben kisütő nap csak tovább szépített. Az utolsó 8 K elég emberpróbáló volt számomra, aminek a fájó bokámon kívül további okai is voltak: 1. Hosszú, már-már végeláthatatlan egyenes utca, 2. A kb. 3K hosszú, közvetlenül a vízparton való befutón, hiába hullámzott a Balaton, zéró levegőmozgás volt, így azonnal szakadni kezdett rólam a víz. 3. A 3K-ról jóllátható célkapú alig-alig akart közelebb kerülni. Olyan volt mintha valaki(k) folyamatosan vinnék kicsit távolabb. Sokat segített Kicsi Párom kerékpáros kísérete, ill. az elébem jövő csapattársaim (Pali az autómmal, Hani bringával és Zoli futva) biztatása. Azért egyszer csak elfogyott ez az etap is, és négy nap után ismét megérkezve, átfuthattam a célkapun. Ezzel sikerült teljesítenem az idei évre kitűzött egyik nagy kihivásomat és Balaton Kerülővé válhattam. Ebben nagyon sokat köszönhetek Kicsi Párom abszolút odaadó támogatásának és kerékpáros kísérésének, ill. csapattársaim drukkolásának, biztatásának. Köszönet Nekik, és azoknak is akik a futások során biztató szavaikkal bátorítottak, drukkoltak!A célbaérést követően, tökéletesen hozzáértő masszőr kezek segítettek talpon maradni, támogatni a regeneráció beindulását. Hálás köszönet érete nekik is és a Rendezőknek, hogy erre is gondoltak!   

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:35:07 51.89 06:27 9.29 0 82 130 117
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

piri74 képe

piri74 4847 napja

Gartulálok! Szép volt!

veniko képe

veniko 4849 napja

Sanyi, Gratulálok!! Nagyon!!! Szép volt!

Remélem, azért nem szorulsz reumatológiai gondozásra. (-:

Mondjuk az lenne a csoda, ha nem "puffadt" volna fel a lábad ennyi betondöngölés után.

posztizoli képe

posztizoli 4851 napja

Az időjáráshoz neked is közöd volt, mert Sándor.....!!! Örütem a találkozásnak!!! Gratulálok a teljesítményedhez!!!

AAni képe

AAni 4852 napja

Gratulálok! Igazán élvezetes volt a beszámoló is. :) Hajrá tovább!!!!

szilviap képe

szilviap 4852 napja

Nagy-nagy gratula a teljesítéshez, és az eredményhez! Szép volt!!! MP!

margit13 képe

margit13 4852 napja

Te mindig ügyes vagy.  És persze remek a leírás.

feketearpi képe

feketearpi 4852 napja

Gratulálok Sanyi mind a 4 naphoz,remélem a bokád hamar rendbe jön!

solyomla képe

solyomla 4853 napja

bocs kitartásból

solyomla képe

solyomla 4853 napja

Sanyi! Gratulálok a teljesítményedhez, nagyszerű példát mutattál vele mindenkinek kiratásból, akaratból, és emberiességből.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!