eszko futás

2011.03.06 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:28:04

Távolság

27.8 km

Tempó

05:20 p/km (11.27 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
168

Edzésleírás

Pécs-Harkány

Bővebben később...

 

Szóval:

Kora hajnalban indulás, persze jó társaságban az idő is szalad. 9-körül érkeztünk Pécsre. Lali barátunk intézte a nevezéseket. (kivéve Leviét, hm lehet hogy haragszik rá?) A nevezési díj 4500 Ft. (erre még később visszatérek) A rajtig a szokásos vacillálás az öltözetet illetően. Sütött a nap száz ágra, de erős szelet és hideg időt josóltak. (most nem én) Mivel edzésnek szántam ezt a versenyt, így inkább kicsit vastgabban öltöztem, mert hát a szírpárnáim hamar kihülnek. Rajt! Az első pár km-en szinte mindenki helyben hagyott. (a hazai csapatra gondoltam) " km körül Gabeccal "futottam össze" és onnantól 5 km együtt futottunk. Finomam egyenletes tempóban, sok szöveggel. (ja egy fontos dolgot majnem elfelejtettem, a 25 km-t 5 részre bontva és minden második 5 km-t tempósabban futni, ez volt a terv) Tehát 5 km-ig fékeztem Gabecot, mert helyenként 5p/km körüli időket produkált a Jókomám emelkedőnel felfelé. A második 5 km-en nagyon könnyedén ment 4:20-as km-ek alatt, de nagyon melegem volt. A szél, amit ígértek végig jelen volt, de hátszélként, ami van akinek jó, és van akinek nem. (nekem nem, lévén nincs hűtés) A harmadik 5 km szabályosan fékeznem kellet magam, mert a lábaim csak úgy pörögtek. Kb 12 km-nél már nagyon hiányoltam a folyadék utánpótlását. Kénytelen kelletlen bementem egy (talán Szalánka faluban) házikóba és a házinénitől kértem frissítőt. (nagyon köszönöm utólag is) A frissítést követően vissza indultam Gabec elé, hisz megbeszéltük (én mondtam) hogy 10 km körül megvárom. Azt látni kellet voltna mikor szembe találkoztunk. Vízzel a kezembe kocogtam a mezőnnyel szemben. (már nem volt szokatlan a tavaji Temesvár 10 km-e után) Gabec megjött, ivott és futi tovább. A negyedik 5 km-től már nem volt őszínte a vigyor az arcomom. (főleg ha tartani akartam a tervezett tempót) Ami igazán nem esett jól, hogy az 5 km-ben 3,5 km-től volt egy "csúnya" (nagyon szép hely volt) emelkedő. Ezen az emelkedőn komoly erőfeszítésembe került a 4:50-es km-t kihozni. Meg lett, de el is fáradtam. Az ötödik 5 km már nem tartogatott sok kalandot. Irány vissza Gabec elé. Utána együtt ostromoltuk a célig vezető km-eket. Pontosabban az uccsó km-en lemaradtam. Egy srác valami sérüléssel bajlódott és vagy háromszor próbálta felvenni a tempónkat. Lemaradtam hát hozzás és "behúztuk" egymást a célig.

Azért lett több a teljesített táv 25 km-nél mert időnként futottam visszafelé is.

Összeségében nagyon szép helyen megrendezett verseny, de (és most szeretném hangsúlyozni, hogy saját érzéseimet és véleményemet írom le, de egyszer legalább mindenkinek ki kellene próbálni) a nevezési díjért kaptunk egy (sima) pamut polót és két frissítést (12,8 km -nél és valamikor 18 km körül) kaptunk. Szerintem ennél több is beleférhetett volna ebbe az összegbe. Én ezen alkalommal háromszor voltam. (előszőr, utoljára, és talán soha többet)

 

Röviden ennyi, remélem senkit nem sértettem meg.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 25 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

bencsikp képe

bencsikp 4866 napja

:-( Pedig én is már hányszor el akartam menni! De ilyen sóher, pénzéhes szervezést...

Neked gratulálok, szép tempó ezen a dombos terepen.

levix képe

levix 4868 napja

Szép kis Story.Kérdezd meg Lalit mit vétettem ellene):

aviczian képe

aviczian 4868 napja

Köszönet a részletes leírásért! Micsoda furmányos terv! :-)  Szépen kivitelezted, csak nehogy a legközelebbi maratonodra fartlekedzéseket tervezz be :-))

ebihal.a képe

ebihal.a 4869 napja

Gratula Pisti! Kíváncsian várom a beszámolót!

feketearpi képe

feketearpi 4870 napja

Nem csak 25 kili volt?

aviczian képe

aviczian 4870 napja

Várom a híreket! :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!