Mike01 futás

2010.10.10 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:53:41

Távolság

10 km

Tempó

05:22 p/km (11.18 km/h)

Pulzus

Átlag
185
Minimum
0
Maximum
192

Edzésleírás

BUDAROL-PESTRE FUTOVESZTIVAL

Mivel elso rajtszamos futoversenyem, ezert irok egy kis beszamolot.

Szombat este az edzes utan szepen megtakaritottam a cipot, meg a talpat is, bepakoltam a hatizsakba a mezeket, es kezdtem izgulni, vegig a verseny jart az eszemben. De jol aludtam.

Vasarnap reggel 7-kor keles, kis turot ettem es egy muzlit, az izgalom miatt nem is tudtam volna tobbet enni. 8:13-kor indult a vonat, mely a Nyugatiban tett le, onnan busszal ertem el a verseny helyszinere. Gyonyoru volt az idojaras ma. Idoben erkeztem, 2 ember allt elottem a nevezesi satornal. Megkaptam a rajtszamot, adminisztracio, meg kaptam egy emlekpolot. Ezutan atoltoztem, es bemelegitettem. Nagyon sok idom volt a rajtig, majdnem lelanyhultam, de futottam is 1-200m-t, meg nezelodtem. Mi rajtoltunk utoljara, /elobb a rovidtavuak indultak/. Kb. a 10. sorban alltam, szerintem olyan 2-300an lehettunk /ebbol nem tudom mennyi az egyeni 10K-s/

11:01 - RAJT. Nagyon lassan kezdtem, a pulzus az izgalomtol mar allohelyzetben is 120 korul volt, az elso km utan 175 korul volt, de nekem ez meg siman beszelgetos szivveres, ezert kicsit gyorsitottam. Kesobb, a 2. km utan a pulzus felment 185-189koze, es vegig az utolso elotti km-ig abban is jarattam magam, sebesseg annyi akarmennyi. Vegig egyenletes tempoban futottam. Sajnos a pulzusmerore hagyatkoztam, mert SEHOL nem volt kiirva, hogy eppen hol jarunk, hanyadik km. Legalabb a felenel irhattak volna. Ugy terveztem, hogy az elso 5km-t lazabban (175-185 pulzus), mig a masodik fele vegefele erosebben futok, de sajnos nem tudtam hol a kozepe, ahogy senki mas sem, sem versenyzo, sem palyabiztositok.

.

Hozzateszem, ha tudom, hol jarok, akkor hamarabb robbantok, de 50:00 ala akkor sem valoszinu, hogy bementem volna.

.

Az utolso km-nel mar jobban megnyomtam, de nagyon faradt is voltam, kulonosen a vadlim es az Achilles volt gorcs-kozeli allapotban. Tudoben, testileg, fejben mind-mind meg birtam. Aztan ott volt a CEL-iv, na kilottem egy majdnem full sprintet, megeloztem meg 2-3 embert, errefel meg mindenki futott tovabb, en meg ugye setaltam mar... NEM AZ VOLT AZ.

Neztem tovabb a dupla kanyar utan, na ott volt az igazi cel (ami ugyanugy nezett ki, mint ez, csak tobb ember volt ott). Na akkor kicsit szentsegeltem magamban, aztan kilottem egy nagyon eros sprintet, nagyon jol esett. Korabban kellett volna...

.

Verseny utan meg nezelodtem kicsit, aztan atoltoztem, ettem-ittam, beszelgettem versenyzokkel, majd irany a Nyugati PU. - immar gyalog.

Összegezve: Bar a terv nem sikerult (45perc alatt, de minimum 48/49perc), azonban orulok, hogy elmentem, mert egyreszt ismeretlen volt ez a tav versenyszempontbol szamomra, tehat tapasztalatot szereztem, masreszt van 10km PB /Personal best/, harmadreszt pedig a versenyen valo hangulat teljesen mas, mint egyedul futni.

Sokszor volt, hogy raaltam valakire, maskor enram alltak ram, nem bantam, sot, meg egy srac biztatasara is volt erom. :)

Amiket sajnalok, hogy a resztavok nem voltak jelolve, es, hogy a tervezett idon tul teljesitettem, no es hogy monerd2-vel nem talalkoztam, pedig megdumaltuk, hogy valahol szurkol... :)

Mindezen majd legkozelebb javitunk, elore a Puffin lekvarert. :)

TERKEPEM ITT: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:53:41 10 05:22 11.18 0 0 192 185
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 5011 napja

Neztem, szinte kirazott a hideg, pedig ott sem voltam eloben.

Andrásx2s képe

Andrásx2s 5012 napja

http://www.youtube.com/watch?v=A7jW6pdp0zc

Akkor ezt nézd meg és várd meg a végét!!!

Mike01 képe

Mike01 5012 napja

Szia Andras, kossz szepen.  Legkozelebb egy felmaratoni versenyre szeretnek eljutni, ami remelem meg most oktoberben lesz /szetnezek milyen versenyek vannak/. Jovo kora tavasszal meg egy Sprint-tavu triatlon versenyen szeretnek reszt venni, nyaron pedig egy kozeptavun. ez a "tavolabbi" cel. /Hogy hol, azt meg nem tudom, mert ugy nez ki koltozok megint.....,de hogy indulni akarok, az semmi ketseg :) /

Nezegettem videokat most a Kona-i hetvege kapcsan, amiket versenyzok toltottek fel a mostani versenyrol a Youtube-ra, es nezegettem regebbieket is utana. Es egy regebbi video fogott meg nagyon. Gondolom mar te mar biztos lattad, de hatha megsem:

VIDEO

Hat szoval kemeny dolog ez, hosszu az ut, de RALEPTEM. :)

Neked meg addig szurkolok a 9oraert, amig meg nem lesz.

Andrásx2s képe

Andrásx2s 5012 napja

Szia! Nagy Gratula:) Jó érzés olvasni a beszámolód, hogy mennyire boldog vagy ettől a versenytől. Nagyatádon (IM-en) szokott elhangozni az a mondat, hogy "megfertőzött a ironman vírus". Téged is elkapott ez a csúnya sport betegség:) Van egy rossz hírem, nincs rá gyógyszer:)

Csak így tovább a Mike úton.

 

monique képe

monique 5012 napja

aha, köszi, így már minden világos! :D

Mike01 képe

Mike01 5013 napja

Monerd2: koszi szepen. Ra is tapintottal a lenyegre: nem vittem az iPhone-t, hanem utolag manualisan rajzoltam meg a tavot, es beritam az adatokat. Ilyenkor /manualisan/ nem ir km-spliteket, mivel azt nem lehet megadni, hanem csak berajzolom a tavot, beirom az idot, meg az atlagpulzust. A terkep amugy a googleterkep, az van beagyazva a runkeeper-be. Mostanaban azert nem kapcsolom be a programot futas kozben, mert ugyis tudom, mi merre hany meter. :)) De Fartlek-re azert bekapcsolom, ha jo ido van...

Az iPhone-t leginkabb zenehallgatasra hasznalom, es versenyre nem gondoltam zenet, tavot meg azt gondoltam, hogy ugyis majd leolvasom a palya szelen, hogy eppen hol jarok....

Meg egyszer koszi.

monique képe

monique 5013 napja

ja és remekül beosztottad erőd, nem futottad el az elejét, ez tök jó. a gps-en nem néztél tempót közben? bár fogalmam sincs h hol van az iphone-od, mennyire látod menet közben. :)

a runkeeperről van 1 kérdésem, mitől függ h kiírja a km-spliteket? mert pl. a mai futásodnál nincs de láttam vmelyiknél volt.

monique képe

monique 5013 napja

gratula! :) én pont kb. ilyen 5:10-et tippeltem neked (ez ki is jön lásd lejjebb :) ). de majd lesz 45p is, de akár 40 is, idővel. :)

bocs, nem tudtam elmenni a végén, sajnálom is!

ha a 175 beszélgetős pulzus, akkor az a 175-185 az első felére túl konzervatív terv lett volna. :) (nekem is kb. ilyen a pulzusom, amúgy.) a 120 miatt meg ne aggódj, nekem 130-asokban van rajtnál... :D

a távról: gps nem száz százalékos belvárosban házak között... én gmapen megnéztem a múltkor a távot, amikor még gondolkoztam h esetleg elmennék (de a coca-cola nyert részemről... :P ), akkor az 10-nél valóban több volt néhányszáz méterrel, bár nem 10,57, de ahhoz közelebb mint 10-hez! és néztem is h ki mennyit futott (a jobb futók) a korábbi években, aszerint is több volt kicsit 10-nél sztem

Mike01 képe

Mike01 5013 napja

Cole81: Koszi, max pulzus kozeleben azert nem volt, mert az utolos 300m-t sprinteltem, az meg rovid tav azert hozza, foleg hogy elotte besetaltam a teves Cel miatt, ezert lement elotte.

Muscle: kossz szepen. Hat igen, ez tobb, mint fel km. Node odase neki. Grat neked is meg 1x.

áki képe

áki 5013 napja

Na ez durva, hogy 570 m-rel volt hosszabb. Gartulálok a futáshoz, csak így tovább!

cole81 képe

cole81 5013 napja

Szép volt ez, és mivel van még benned így lehet döntögetni a PB-t! ;) A sprintnél hogy-hogy nem ment a max közelébe se a pulzusod? :O

Mike01 képe

Mike01 5013 napja

Koszi. /beraktam a terkepet is mostmar./

picikata képe

picikata 5013 napja

Mike,lám meg volt az első Versenyed... :)

Jót mentél, más nem számit!

Az viszont valóban nagy hiányosság volt a rendezés szempontjából,hogy nem jelezték a km-reket.

Tavalyi SPAR futásomon igy októberben....bizony ki voltak jelölve a km-rek és igy szépen be lehetett osztani az erőt.

GRATULÁLOK!!! :)




Fari képe

Fari 5013 napja

elvégre csak a Puffin ad erőt,és mindent lebiró akaratot!!!gratula,jo voltál!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!