vinibike bringázás

2010.10.02 Szombat, 13:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:00:00

Távolság

15 km

Tempó

04:00 p/km (15.00 km/h)

Edzésleírás

3X2S Terepduatlon verseny Piliscsaba. Adataim nem pontosak.

3 MTB, és egy váltóval képviseltük a ViniBike csapatot. Szabó Tomi 3X2S és Életfa program vezetője és meghívta a csapatot a versenyre, amit ezúton is köszönünk neki!
MTB indult korábban ahol Nándi, Rambó és Marci indult. Sorrendjük 4. 6. 7. Ügyesek voltak. Nem ismertem, ismertük a pályát, csak láttam, hogy Nándi lendületesebben szokott menni. Gondoltam nincs formában. De mikor én is kimentem a pályára akkor már tudtam miért volt "lassú". Mtb-be nehéz lett volna a dobogót megcsípni, Fenyvesi és egy pár komoly montis árnyékában, és mint kiderült a pálya technikás részei igen komoly tudást igényeltek.


Egy kör 9 kili 370 m szinttel, ez épp nem is lenne vészes, viszont egy kör volt kb 36-38 perc az elejének, ekkor már sejtettem, hogy nem könnyű a pálya. Ezen dolgok tudatában gratulálok nekik. Jött a váltó rajta 13:00 kor. Cyco társam kezdte a futást, nem sokkal előtte értek be a fiatalok, mivel Nándi MTB-vel akartam indulni, így gyorba bemelegítés meg készülődés.

Megjöttek Rambó és Marci. Jobb ha nem mégy ki a pályára, kezdte véleményét Rambó:) Marci csak helyeselte:) Mondom magamban ez aztán a biztatás:) Viszont nem tudom Nándi hogyan ment végig mert elég gyenge volt a féke, az is igaz, hogy kicsit könnyebb mint én, így inkább Marci Cube ösztelós MTB-vel mentem. Fék Baba volt rajta, és nekem ez fontos.
4. helyen váltottunk Cyco első futása után, gondoltam ez még jó is lehet, persze már ekkor nagyok voltak a különbségek a váltók között, de vertem neki izomból, hátha. Első kör! Ekkor tudatosult bennem, hogy miért 38 perc egy kör. Nem voltam tipp topp, kevés alvás, korán kelés, hosszú út. Persze ezek mind nem nagy tényezők, mivel nem fél percen múlott a harmadik helyünk.

 

Főleg nem mivel nyaltam egy nagyot. Lefelé második kör 1.3-nál csúszós poros út, nem tudom pontosan mit néztem el, csak az rémlik hogy sodródott az eleje és megakartam fogni. Ez most nem jött össze! Nagy repülés levegőben, közben átgondoltam pár dolgot, volt rá idő, mivel egy sas is megirigyelhetett volna a bukórepülés nagyságában. A talajfogás persze nem sikerült hattyú módjára:) Püff hátamra. Éreztem, hogy ez nem lesz csak úgy felülök és verem tovább, viszont nem hallottam reccset, ennek örültem. Gyors felpattanás, idő számít gyerünk tovább. Nos ez nem ment sokáig. hamar kiderült, hogy nem megy a levegővétel, szúrt a mellkas hátul ahol ráestem.
Gondoltam minimum repedés, de lehet törés. Maradt a tolás. Nem lehet levágni mondotta a rendező. Mondom frankó akkor cumi lesz tolni. Mondom lefelé majd gurulok, az úgy haladós, de ez sem ment, fájt nagyon. Mindenki megkérdezte van-e valami gond. Mondom magamnak milyen rendesek, megállni senki nem állt meg, de nem baj mivel nekik is ment az idő. Szóltam egy srácnak mondja be 104-es váltó ne várjon, azt mondta ok. Ez nem történt meg, nem értem miért, 104 mentők száma, könnyű megjegyezni. És tudtam a többiek aggódtak. Következő kereszteződésben tudtam, hogy lelehet vágni.

 

Egy kedves rendező lekísért, ez Nagyon sokat segített, mivel tudott még rövidebb utat. Lassan beértünk, Galamb Dokinak köszönhetően kiderült nem vészes, de Röntgen muszáj. Átöltöztem lepihentem, sokkal jobban lettem. Verseny frankó volt, napocska hiányzott nekem, színes programok, ami nagyon tetszett nekem, hogy sok gyerek induló volt. Ezt így kell csinálni, kivéve azt amikor leordibálták a gyerek fejét, hogy vedd le a bukód és ő olyan szívesen viselte volna:) Este röntgen Nyiregyen, volt ismerős és mi végeztünk a legkésőbb:) Semmi gond, erős zúzódás. Ha letörik a lapockából egy darab akkor kilyukadhat a tüdő és be kell csövezni. Örültem hogy ez nem kellett, és annak is, hogy nem lett komolyabb bajom. Pár hét pihi! Addig is tekerjetek sokat, van még pár verseny!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 15 04:00 15.00 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

vinibike képe

vinibike 5019 napja

Kuttor kiverte a balhét én nem, mert nem volt miért, a pálya mindenkinek ugyanaz! Ugyanolyan nehéz vagy könnyű!

Nem is morgok!!!

Irtam, hogy örülök dolgoknak, ez nem morgás!

Ejnye ni!:)

forest képe

forest 5020 napja

Na ne morogj most kaptál egy kis alibi pihenést.

Jó, hogy eljöttetek, sajnálom, hogy idén te voltál a kiválasztott:)

vinibike képe

vinibike 5021 napja

A bukás épp nem zavar annyira, de csapatban mentünk és egy közösséget alkottunk ahol én kivertem a biztosítékot:)

De mint irtam örülök, hogy nem lett sokkal rosszabb, mert lehetett volna gerincreccs is a repülés rögpályájából kiszámolt adatok alapján:)

Tavaly buktam utoljára amikor neki mentem Doki farkofágjának:) de az csak eldőlés volt!

Ebben az évben 16 hét maradt ki gyógyulások miatt! Valaki szeretné ezt felülmúlni?:)))

Cyco képe

Cyco 5021 napja

Most morbid leszek: Mikor buktál utoljára? Már régem mi? Akkor most le van tudva egy időre, és legalább nem lett (szerencsére) komolyabb bajod :-) Ez a lényeg, az egészség, meg hogy legyen térerő! 

Annyit tennék még hozzá, hogy a tavalyihoz képest a rendezők "könnyítettek" a pályán, mert tavaly nagy anyázás volt miatta...

Doki79 képe

Doki79 5021 napja

Azért gratulálok Sasmadár, szép menet volt. Gyógyulj meg hamar ert 16.án kellessz a csapatba..  :)

Fari képe

Fari 5022 napja

jobbulást!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!