Berika futás

2010.09.25 Szombat, 18:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:05:17

Távolság

31.2 km

Tempó

05:56 p/km (10.10 km/h)

Edzésleírás

Ember a gáton - Mártély-Szeged éjszakai teljesítménytúra

18 órától lehetett rajtolni, elmentünk mindjárt az elején, nem volt nagy tolongás a nevezésnél. Mártélytól az algyői vasúti hídig elég erős szembeszél volt, itt volt a második ellenőrző pont. Mire idáig értünk, már teljesen besötétedett és csak találgatni tudtunk, hogy amit látunk fényeket, azok vajon mik lehetnek. Ezen a szakaszon megelőztünk néhány gyalogos túrázót, azért ilyenkor elgondolkodom azon, hogy éjszakai sötötségben gyalog ugyan mekkora élmény lehet ez a túra, ők meg biztosan azt gondolták, hogy futva milyen állatság nekivágni :) A második ponton kaptunk forró teát és itt voltak elrejtve a lámpák is, ami nagyon hasznosnak bizonyult, mert azért voltak nagyon sötét részek :) persze, ha szép csillagos lett volna az ég, akkor biztosan más lett volna, de most éppen az ellenkezője volt, a felhők kezdtek egyre lejjebb ereszkedni és először csak lassan szemetelt az eső, azután rákezdett és egy rövid idő után már tocsogott a cipőmben a víz. Algyőt elhagyva éreztem egy kis holtpontot, mivel a vaksötétben elég kilátástalanul mentünk előre és semmi fény, csak a kanyargó töltés előttünk. Azután egyszercsak hátulról egy fénycsillag bukkant fel és Endréék utolértek bennünket a 3. pont előtt. Szegény pontőr ott álldogált a töltés tetején a csepergő esőben egy szál biciklivel, mi fél 9 körül jártunk ott és várhatóan hajnal 4-5 óráig ott ácsorgott, mire az utolsók is áthaladtak. Innen még 4 km volt a töltésen, ami egyre jobban csúszott és utána már Tápén a betonon futottunk végig. A táv első fele gyorsan eltelt, de a második fele már a sötétben elég hosszúnak tűnt és azt a részt nem is ismertem, így igazi vakrepülés volt :) A célban kaptunk gulyást és a legjobb a tea volt. Ja, és nagyon szép kitűzőt is kaptunk. Hazafelé még láttunk két embert üldögélni a nagyfai átjárónál a szalagkorláton, amikor felvettük az elrejtett csomagot, azt mondták pihengetnek a táv második fele előtt (közben akkor már elég rendesen esett az eső).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:05:17 31.2 05:56 10.10 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

lilla képe

lilla 4978 napja

hát ez hősies volt. én egyszer voltam éjszakai túrán...köszi, elég volt:) futva biztos jobb, de akkor is hősi tettnek tartom! gratulálok!

AAni képe

AAni 4983 napja

Húha! Gratulálok!

farkass74 képe

farkass74 4983 napja

Hiába, futva kicsit gyorsabb! Gratulálok a teljesítéshez! Külön az időjárásbeli viszontagságok ennyire magas fokú tolerálásáért! Ekkor én még, nagy-nagy részvéttel gondolva rátok, a meleg szobában bizakodtam abban, hogy másnapra nem jön be az időjósok nem túl optimista becslése... (Sajna igazuk lett és durván megáztatott az anyatermészet, de ez máslapra tartozik.) Szóval még egyszer nagy Gratula, ügyesek vagytok nagyon! 

feketearpi képe

feketearpi 4983 napja

Gratulálok! 3 évvel ezelőtt Mindszentről mentem Szegedig gyalog,iszonyú unalmas volt,9 óra volt az út.Utána kezdtem el futni...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!