nyaff Úszás

2010.09.08 Szerda, 13:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:23:03

Távolság

1 km

Tempó

23:03 p/km (2.60 km/h)

Edzésleírás

ITU Aquatlon VB Állítólag 14 fokos volt a víz, vagy Péter Attilla és tán mások is vicceltek?!

Életem legrosszabb úszása volt. Vízből indultunk és a rövid ujjú és szárú szörfös neoprénemben először kegyetlen hidegnek éreztem a vizet. Amikor beraktam az arcomat, majdnem elsírtam magam. Nem sok idő volt gondolkodni, ellőtték a rajtot. Az első 10-15 méter még ment, de aztán vissza akartam fordulni és kijönni. Egyszerűen mell úszásra kellett váltanom, annyira furán éreztem magam, fuldokoltam, nem kaptam levegőt. Aztán megint gyors és megint mell. Ezt az első bójáig vagy négyszer ismételtem meg. Pár száz méter után már nem zavart a hideg, sem később sem, nem azzal volt gondom. Az volt rossz, hogy nem kaptam levegőt. Úgy éreztem, hogy szűk a ruhám, folytogat, sőt a karjaimat sem vagyok képes rendesen előre nyújtani, vízfogásról nem is beszélve. Az első bója meg csak nem közeledett... Tudtam, hogy rettenetes időt fogok úszni, de akkor már ez sem érdekelt. Próbáltam az agyamat átprogrammozni, hogy igenis kapok levegőt, igenis előre tudok nyúlni, és meg tudom csinálni. A második bóját elhagyva sokkal jobb lett minden, de messze nem tudtam a saját tempómat úszni. Elvileg a neoprénnel mindenki jobbat úszik, én most 4-5 perccel rosszabbat produkáltam.

A kifutás süppedős homokba volt, hurrá, bokáig homokos lett a lábam. A karom a vízben feldagadhatott, ha egyáltalán van ilyen, mert egyszerüen nem tudtam a felkaromról lehúzni mert megszorult. Pedig itthon gyakoroltam a ruha levételét és úgy cuppant vizesen is lefelé, mint a kisangyal. Nem is tudtam kibújni belőle, csak amikor megálltam a depóban. A cipő is persze nehezen jött fel, csikorgott a homok, de ez nem számított, mert a talpamban ezer tűske járta a vitus táncot. 

Hmm, lehet, hogy be kéne ruházni egy normális neoprénre?

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:23:03 1 23:03 2.60 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

Steve képe

Steve 5039 napja

Együttérző gratula ... szerintem idő kellett amíg megszokod a körülményeket, de nem sikerült a hideg sokkot kiheverned ... szombaton jobban megy majd :)

Sipi képe

Sipi 5039 napja

Hááát..... ,nem csináltál nagy kedvet az úszáshoz ,brrrrr ....előre fázom ,pedig szeretem a hideg vizet...:))))
Szerintem ugyanaz a decás szörfös ruhánk van ,én is abban úsztam a Sziget féltávon(18 fok volt),meg idén a füredi triatlonon (16 fokos volt) is ....,14 fokban még nem úsztam ! Nem csodálom ,hogy minden bajod volt ....
Lényeg hogy kiértél....:)))
 

kipage képe

kipage 5040 napja

Azt hittem azért írtad az "úgy éreztem szűk a ruhám" at. Meg a beszámolód hangvétele is olyan volt, mintha most debütált volna a ruha.

jocccc képe

jocccc 5040 napja

a neoprénnel kapcsolatban nekem is ugyanezek voltak a "tünetek". egyszerűen nem kaptam levegőt. korábban még csak a Balaton 21-22fokos vizében próbáltam, de ott nem volt egyáltalán gond.

a versenyhez amúgy gratula!:)

nyaff képe

nyaff 5040 napja

Kipage: ebben a ruhában már többször is úsztam. Többek között a szigeti triatlonon ha jól emlékszem 1800-1900 méter és nem is rossz idővel ám!!!

Soha sem a versenyen próbálom ki az új felszerelésemet, mindig többször is tesztelem az "éles" bevetés előtt.

smarcsu képe

smarcsu 5040 napja

nem mindenki úszik jobbat neoprénben :) azért nagy nagy gratula.

kipage képe

kipage 5040 napja

Vagy ki kellett volna próbálni előtte a ruhát egy szabadtéri uszodában? :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!