Mike01 futás

2010.08.19 Csütörtök, 19:16:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:54:33

Távolság

6.53 km

Tempó

08:21 p/km (7.18 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
140
Maximum
160

Edzésleírás

400m bemelegito seta

6.5km normal futas

700 meter levezeto seta

(Faradt voltam ma nagyon egesz nap.)

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:54:00 6.53 08:16 7.26 0 140 160 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 5063 napja

Orulok, hogy "egymasra" talaltatok. A futos es a keros mindentudo. Es itt az en naplomban, ne is menjetek messzire, legalabb okosodom en is mind a kettobol, hehe. :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 5063 napja

Monerd,Én meg futni fogok,és mivel nem nagyon szoktam továbblépni a nekem megfelelő alapozási futásokról majd lehet én is zaklatlak tanácsokért,ha esetleg komolyabban belemerülök a futásba...:-)

monique képe

monique 5063 napja

Mike, te őrült, maratonnal kezdtél volna? :D :D az minden csak nem fokozatosság. :P
szakszavakért bocsi :) ha vmi nem világos, kommentelj nyugodtan

orbea orca: persze, felfelé kevésbé veszélyes (ha hozzászoktatja az ember az achillest szépen), én se felfelé sérültem le hanem lefelé. pedig nem is volt gyors futás és már sokszor csináltam olyat. a baj tényleg csak az időzítés lehetett. egyébként baromi hasznos is tud lenni a lefelé futás, tudja erősíteni az izmokat, stb.

bringám van, majd elkezdek többet bringázni. :)) nagyon szeretnék. lehet majd lesz róla kérdésem! :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 5064 napja

Monerd2 a hegyi futások felfelé tapasztalatom szerint bát igénybe veszik az izmokat nem olyan veszélsesek,mint a lefelé futás.

Én lefelé sem szoktam gyorsabban futni,mint felfelé,mert azért nem vagyok nádszálvékony futó alkat,és a biztosan nem tökéletes a technikám sem...:-)

Ha intervall edzéseket,lépcsőzéseket csinálok,akkor igyekszem az edzés első 10 perce után mindjárt belekezdeni pihent izmokkal,a levezető fázis kicsit hosszabb inkább.Mint írtam én cak egy-két napot futok egymás után,aztán mindenképp pihenek,mert egyébként kicsit érzem az izületeimet.

A bringát csak azért ajánlom mert tudom,bár futó vagy,de hosszabb ideig lehet vele edzeni alacsonyabb pulzussal,és az állóképességet nekem igazán a 4-5 órás edzések hozzák,valamint a súlycsökkenést sem tudom napi 2-órás edzésekkel elérni.

cole81 képe

cole81 5064 napja

Manchesterben dolgoztál? Nem semmi! Az egész család jön-megy veled?

Mike01 képe

Mike01 5064 napja

..na szoval.

Majusban meg nagyon keveset futottam (ezeket meg nem is Magyarorszagon, de junius vegen jottem ideiglenesen haza). Manchester-ben eltem, es ott nagyon sokat setaltam mindig, nagyok voltak a tavolsagok, kb. akkora varos mint Bp. csak a belvaros sokkal kisebb, es a tobbi az egesz kertvaros szinte. A napi minimum a 8merfold seta volt (munkaadomhoz), de ha mashova mentem, sokszor ez volt 10-12 merfold is. Az ido eltelt, viszont egy ido utan mar jol estek. Igaz ez mas mint a futas, tudom. Pont mikor jottem haza, elotte egy honappal kezdtem el ott futni a legkozelebbi parkban, es kornyeken. Hat gyalazatosan mentek (majusiban meg azok vannak). Aztan egyre jobban, es jobban. Mar 6km-nel jartam 33perccel, de ratalaltam erre az oldalra, es radobbentettek, hogy megint azt  csinalom, mint egy zoldfulu, 95%-os atlag terheltseggel futok. Gyorsan lassitottam, az elejen meg bele is setaltam sokat, ami nincs ellenemre, mert bar turelmesebb lettem sokkal (angoloktol,skotoktol lehetett tanulni), de megis a seta nem tetszett, mondjuk az atlagpulzus a vegen annal inkabb. :)

Aztan szoval neztem itt a 10kilis edzestervet, most meg gondolkodtam sokat, hogy melyiket csinaljam, de vonz a hosszutav (inkabb mint a rovidebb gyorsak), es hat a felmaratonit neztem ki. Anno juniusban meg a maratonival akartam kezdeni, aztan mondtam magamban, jo nekem a felmaratoni is, nezegettem, aztan meg lejjebb adtam: a 10kilisre. En zoldfulu. :) De sokszor az ilyen 5-8km es edzesek utan is ugy erzem, hogy de futnek egy sprintet, de hat nincs eloirva. :)) (Mondjuk ugralni szoktam futas vegen, annyira jol esik, akinek meg nem tetszik elfordulhat. :D )

Kerekparozas nem volt meg a heten, de ma szerintem lesz, illetve a hetvegen is, mert a fiam megy nyaralni, es igy picit megtobb idom lesz. Szerintem eleg jol lelassitottam (szerintetek?) mind futas, mind kerekparozas teren, a multkori Faritrek es Balazs raebresztese egy kerosedzesnel megfekezett a kerekparnal is... meg idoben. Futasnal meg szerintem ezek az edzestervek jok, szeretem, ha tervszeruen sportolhatok. Es szerintem ennyi mozgas kell is, mert ... hat most amig itthon tartozkodom nem vagyok ugymond tulhajtva. :) (Csaladdal vagyok itthon minden nap, max kirandulunk neha - amugy ugy nez ki februarban kell visszamennem a velodrome-os varosba.... :).)

Koszi a hosszu hozzaszolasotokat, orulok is hogy vigyaztok igy ram, monerd2 blogjat tegnap elkezdtem, de nagyon almos voltam a sok szakszo megertesehez. 

Mike01 képe

Mike01 5064 napja

A faradtsag helyett a pontos kifejezes az almossag. Elotte ejszaka rosszul aludtam, es koran, 4 elott keltunk, valami lehetett a levegoben. Juniusban kezdtem futni, akkor meg mint az orult- 185os atlag(!!!)pilzussal. Azota lassitottam. Elkezdtem itt a 10km edzesterv kezdoknek- vegig is nyomtam, most a felmaratonit beztem ki. Egesz nap annyit mozgok ami az edzestervbe be van irva, ezen kivul sehova soha nem megyek, folyt a gepen nemsokara ....

monique képe

monique 5064 napja

:) alapvetően nálam az volt a baj hogy hosszú futás (ami nem sokkal sprintelgetés után volt) után még hegyen is futottam másnap. szóval igen, oda kell figyelni. hegyi edzés veszélyes még úgy is h amúgy heti 2x szoktam tehát hozzá vagyok szokva. (és mindig figyelek h ne egymás után legyenek a hegyik.)

állóképességfejlesztés kerékpáron: jó lehet de azért az nem totál specifikus, ha vki inkább futásban akar állóképességet. részben valóban átvihető a futásra, mondjuk.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 5064 napja

Hello Mike!

Olvasd el Monerd 2 új blogját,tudományos fejtegetését egy egyszerű túl edzésből adódó ún.sokismétléses idült gyulladásról.

Megnéztem az edzésnaplódat,te is 3 napot futottál egymás után kezdőként,nem csoda,ha fáradt vagy,de legalább szerencsés,hogy nem sérültél meg.

A futás sokkal keményebb igénybevétel az izmoknak,kötőszalagoknak,izületeknek,mint a gördülékeny sima kerékpározás.Ezért a futás okozta mikrosérüléseket mindenképp ki kell pihenni.Én,ha valakinek komplex edzéstervet írok boy mellett,akkor egy nap futás,1-2 nap pihenőt írok elő.Heti max 3 futás.

Mellette kerékpározás lehetséges,mert gyorsítja a regenerációt

-Az első 4-5 edzés írd és mond csakis síkon,10 perc kényelmes tempóban,fordító-haza.

-5-10.edzés tempó fokozás cél túlfutni a fordító ponton,és 50-100m-el messzebb fordulni edzésenként

-10-15.edzés 15perc ha megy az 5-10.edzés tempójában,aztán lásd 5-10.edzés túlfutás

-Ez az egyszerű sablon 20-25 perc egyirányú futásig,tehát 40-50 percig 

-Ez az alap iskola,aztán jöhetnek az intervall edzések,amikor már dombos terepen is lehet futni,lépcsős körpályákat,és résztávozásokat.

Nem kell túllihegni,ezzel a módszerrel szoktam régebben én is futni télen,futáshoz ritkán viszek pulzusmérőt,mert csak érzésre futok,és azt is tudom érzem hogy mikor lépem át a savasodási küszöbömet.

Ha pedig valaki igazán rámegy az állóképeségre akkor kerékpároznia kell,mert ott sérülés veszély nélkül simán lehet menni 4-5 órát is akár,ami futással öngyilkosság lenne.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!