Mike01 futás

2010.08.17 Kedd, 19:43:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:43:58

Távolság

6 km Szint: 16 m

Tempó

07:20 p/km (8.19 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
140
Maximum
183

Edzésleírás

600 meter (szokasos futas elotti) seta

1.2km bevezeto futas

3,5km Fartlek

1.3km levezeto futas

1.1km gyaloglas haza.

Kemeny volt, de elveztem, holnapi napot mar nagyon varom a laza futas miatt. Tan meg egy keros edzes is belefer...

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:43:58 6 07:20 8.19 16 140 183 161
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 5064 napja

Hat persze... a katonai bakancs nekem is jol tartotta anno a bokamat, Stabilan, mint neked monerd. :))))

monique képe

monique 5064 napja

nekem a terepfutás nagyon könnyen megy a stabil futócipőimben. biztos jól tartják a bokáimat:) de tényleg oda kell figyelni, csak én ehhez már aszfalton hozzászoktam mert sztem ott is kell figyelni:)

további jó készülést!

Mike01 képe

Mike01 5066 napja

Az jo, ha lemerted a tavot a keroddal, de a maps.google.com is segit neked, nem bonyolult a hasznalata. Ha mar "bemertek" a labod, akkor mar jo vagy, fokozatosan elkezded a futast es jo lesz. En az "eletem elso 5km-e egyben" edzestervet akartam kezdeni, de akkor mar futottam 4-6km-eket, igy neztem egyel nagyobb szintet. A 10km-es lett a befuto, tetszett. Most meg a felmaratoni jon, ez 12 hetes, jo hosszu, igy nem lesz megerolteto. Ez mellett a kerekparozas viszont sajna lehet most kicsit felre lesz teve, 100km-eket tervezek/het, ami nem  sok, nem keves, de nem akarom megeroltetni magam. Majd jovore kombinalom. Na... szoval most majd kevesebb kerekparos edzeseket lathattok a naplomban.

Tekerj csak, ha meg elkezdesz futni, szoljal. :) De elotte tenyleg vegyel egy futocipot, ha szukos a keret, akkor also kategoriasokat, azt is mar 15e-tol talalsz.

picikata képe

picikata 5066 napja

Köszi a sok infót! :)
A pálya mérete csak azért érdekelt,hogy tudjam mennyit futnék km-ben...
Tavaly úgy csináltam,hogy előtte a bicómmal lemértem a távot a faluban egy szép nagy kör úgy 2300m volt és így kezdtem el körözni...az út szélén futva...
A lábamat nekem is bemérték Pesten a Spuri-futóboltban és olyan cipő kell ami belül tartja a lábam, tehát befelé dől...azért ez is egy szép kis beruházás ám...bár tudom,hogy megéri!

Most már csak a megfelelő kezdést kell megtalálnom és lassítani a tempómon, nem szabad sokat akarni egyszerre futni... :)

Mike01 képe

Mike01 5066 napja

Balazs, neked telen kell is futni, nem csak mindig gorgozni. :))

Picikata: 50x118m-re emlekeztem, de valtozo lehet, de inkabb megneztem neked. :) IDE kattintva latod a szabvanyt.

Vegyel egy jo futocipot, hidd el nagyon sokat szamit, en a tavasszal egy alap Nike sportcipomben kezdtem, jo az nekem egyelore alapon, hat hamar lecsereltem, mert a labamnak kicsi volt. Es eg es fold a kifejezetten futocipo, es a tobbi. Tovabba felmentem Pestre a Nyulcipoboltba, ahol megallapitottak a labazatomat (neutralis, nagyon picit pronalo). Ez az, ha jol emlekszem, hogy kifele vagy befele dolsz. De megkerestem neked erre egy videot is: ITT , ITT es ITT. Erdemes vegignezni, de ha bemegy egy szakboltba, ott kideritik ok.

En 96%-ban aszfalton futok, a terepen nagyon figyelni kell, hogy nehogy rosszul lepj, probaltam, nem jott be, 400m-es palya nalunk meg csak egy van, es azon elszedul az ember, meg nem is jo az egyoldalu terheles hosszu tavon allitolag. No meg ez a helyi keves ideig van nyitva. Amugy a cipot is ugy valaszd, hogy dontsd el elotte, milyen terepen futsz leginkabb, es hogy milyen tavokat, de en epp ezert mentem anno szakboltba, mert akkor meg en sem ertettem hozza, es nem akartam mellefogni. A mezeket mar konnyebben raktam a webkosarba. :))

picikata képe

picikata 5066 napja

Én is tervbe vettem,hogy újból nekilendülök futkározni...egy jó terep kellene még hozzá...
MIKE, kérdezném,hogy egy szabvány focipályának milyenek a méretei...méterben...???

Arra gondoltam,hogy ott futnék, mivel füves a terep például nálunk a faluban...az aszfaltól a tavalyi térdfájásom után egy kicsit félek ne,hogy újból előjöjjön...bár lehet csak a hirtelen jött terhelés volt a bűnös... :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 5066 napja

Szerintem idén télen én is elkezdek futni:-)

Mike01 képe

Mike01 5066 napja

Koszi. A fartleknel a szamolasnal nagyon figyelni kellett, mert X erosebb, 2/3X laza, majd megint. Az X volt 30mp, 45mp, 1 perc, 3 villanyoszlop, 1.5 perc, 3 perc. Szoval kiprobaltam egy csomo fele verziot, a hosszabbak tetszettek, mert nem kellett annyit szamolni.

pátyalso képe

pátyalso 5066 napja

Jó pihenést! Szép volt!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!