Marion bringázás

2010.07.31 Szombat, 04:43:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:45:00

Távolság

18 km

Tempó

02:30 p/km (24.00 km/h)

Edzésleírás

Nagyon féltem a mai tekeréstől. A 47-es forgalmas úton, a nagy kamionok között. Ráadásul a fejemben motoszkált, hogy a héten volt egy nagyon súlyos baleset Debrecenben, egy szegény motorost kettészelt egy munkagépjármű. Debrecenből akartam Tótkomlósra eljutni utolsó hosszú edzésként. Már Mikepércsnél úgy gondoltam, vissza kellene fordulni, annyira rettegtem, ráadásul mindenhol a bicikliseknek tilos a behajtás tábla. Azon gondolkoztam, ha ma baleset ér, akkor vajon megéreztem, vagy azért lesz, mert ennyire félek. Mikepércs és Sáránd között arra eszméltem, hogy próbálom a kulacsaimat, a bicajt és magamat az útról lehúzni, nagyon imbolygok, leülök, megáll két autó, telefonálok, egy rendőr áll mellettem, telefonálok, a rendőrautóban ülök, telefonálok, a mentőautóban ülök. Ezek kb. 5 másodpercnek tűntek, de hosszú percek voltak. A férjemet 3X hívtam fel, és mindig elújságoltam neki, hogy elestem, nem emlékeztem, hogy már felhívtam. A mentőben utazva már realizálódott az idő, csacsogtam a szakápolónak, ő még ekkor is azt telefonálta a traumára, hogy visz egy zavart beteget. Végülis igaza volt, mert nem vagyok biztos benne, hogy azok a mondatok úgy és tényleg kijöttek-e a számból, ahogy emlékszem. A traumán készült koponyaröntgen, semmi törés, diagnózis: agyrázkódás. Saját felelősségemre hazajöttem. Hogy mi történt? ??? Nem emlékszem az esésre, az előtte és az utána lévő X másodpercre, percre. Az utat nem merőlegesen, hanem ferdén keresztező vasúti sínen mentem át, beakadhattam talán? Vagy semmi köze a sínekhez? A sérülések alapján eldőltem, nem is védekeztem. Van rajtam néhány horzsolás, lila folt, tetanusz injekció utáni pötty, de ami a legjobban aggaszt, az a jobb vállam. Tegnap még fájdalmak között, de fel bírtam emelni a karom, ma már ez nem megy, nem tudok egy normális mellúszás mozdulatot sem csinálni. Ma elég sokszor elbőgtem magam, ennyi vagy rendbejövök 2 hét alatt? Holnap megyek dokihoz. :( Ja, fel is leszek jelentve, hogy ilyen úton bicajoztam.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:00 18 02:30 24.00 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

monique képe

monique 5171 napja

Marion: igen, kicsit későn bírtam csak lefeküdni aludni. :))
drukkolok h felépülj, sztem megvan rá minden esély, így legalább adsz kis pihenőt az IM előtt, nem szabad oda fáradtan menni. (ha meg mégse, akkor jövőre csak még éhesebb leszel az IM-re. ;) )
hajrá!

easter8 képe

easter8 5171 napja

Akkor erősen pihenés a program, kell pár nap mire ezt az agyrázkódást kihevered...
Örülök, hogy a válladnak nincs komoly baja, és remélhetőleg helyrejön a héten. :) Persze, majd meglátod, hogy leszel jövőhéten, DE mindenáron nem kell elindulni, nem hiányzik, hogy ott esetleg egy komolyabb sérülésed legyen...Tudom, ennyit készültél, nyilván indulni akarsz, megértem, bennem is ez lenne...

Drukkolok nagyon, hogy együtt indulhassunk el a Gyékényesi-tó partján!!!:)))

Marion képe

Marion 5171 napja

Köszi Lányok. Voltam tegnap a dokinál. Azt mondta, hogy a vállam miatt nem aggódik, szerinte rendbe fog jönni addigra, viszont a fejem idegesíti. Javasolt koponya CT-t, amit azóta meg is csináltattam, minden OK. A doki szerint, még így sem biztos az indulás, majd a szervezetem fogja eldönteni. Értem, mire gondol, mert amikor tegnap - én balga - bementem dolgozni bicajjal, és ezeken a rossz utakon rázkódott közben a fejem, megfájdult, hányingerem lett, szédültem, majd elúsztak előlem a betűk a munkahelyen, nem bírtam fókuszálni. Azóta már táppénzen vagyok. (Valami jó is van a dologban :)) A doki a hét közepétől javasolta az úszást, hétvégétől a bicajt, és csak nagyon óvatosan jövő hét elejétől a futást + 4 l folyadék/nap, vízhajtó tea, kávé, sok pihenés, a sérülések kenegetése, jegelése.
Easter8, monerd2, Ti nem bírtok aludni? :)
Monerd2! Legtöbbször én is egy rövidebb pályán megyek oda-vissza, de rájöttem, hogy agyban jobban bírom az ilyen hoszú távokat, ha megyek valahová. A 47-esen még soha nem mentem bicajjal, csak kocsival. Amúgy nekem is eszembe jutott, hogy a főút helyett mellékutakon kellene majd mennem, de aztán valahogy elmaradt ez a gondolat.

monique képe

monique 5172 napja

nem értem miért pont az IM előtt mentél egy bicikliseknek tilos veszélyes útra. lehet tudat alatt itt akartál menni?
persze ha máskor is ezen az úton mész, akkor nem szóltam semmit...

én amúgy baromira nyuszi vagyok, sose mernék ilyet :) ha nincs más lehetőség akkor valszeg én csak keresnék egy néhány km hosszú nyugis helyet és ott köröznék...

sok sikert az IM-hez, ha sikerül felépülnie a karodnak. biztos h fájni fog, ahogy írtad másik edzésedben a múltkor, de te fejben nagyon erős vagy.

Tutu képe

Tutu 5172 napja

:( Hát ez tényleg a legrosszabbkor történt, igaz az ilyen sosem történhet jókor... A 47-es tényleg nem a legjobb a biciklizéshez... Viszont más választásod nem nagyon van, ha hosszút akarsz tekerni, mert nem sok helyen van errefelé bicikliút, ahol pedig van, az sem túl jó minőségű.

Remélem hamar rendbejössz, és Nagyatádon is minden jól fog majd menni. Sok energiát és időt fektettél az edzésekbe, készültél rendesen, tehát nincs olyan, hogy nem lesz meg az az Ironman!!!

Jobbulást kívánok!

easter8 képe

easter8 5173 napja

Uh...nem semmi hétvégéd volt...hogy miért estél el, azt hiszem már nem derül ki, de valószínűleg szerintem annyira féltél ettől az úttól, hogy ezért lett az esés...Remélem már jobban vagy és a vállad is jobb..A doki a legjobb ötlet ami nekem is eszembe jut, reméljük tud adni rá valami kencét vagy mond valami módszert amivel jobb lesz..

Én nem adnám fel!!!Annyit edzettél erre a versenyre, bízni kell benne, hogy rendbe jön!!!Mert nincsen lehetelen, tudod!!! Írj majd, mi lett a dokinál!!

És ne edz ilyen sokat már, csak rövidebbeket!! Nehogy sérülés legyen!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!