solkima túra

2010.07.11 Vasárnap, 09:55:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

10:30:00

Távolság

30 km Szint: 900 m

Tempó

21:00 p/km (2.86 km/h)

Edzésleírás

A hét során nagy volt a vágy, hogy egy teljes napot az erdőben töltsek. Az év eddigi talán leghatékonyabb anticiklonja vasárnapra elérte csúcspontját: tiszta levegő, festői gomolyfelhők, rezzenéstelen, friss levegő. Ez csak jót ígért.

Asszonytárssal nekivágtunk a hegyeknek. Nem siettünk, épp ellenkezőleg: az volt a cél, hogy a szép helyeken minél többet időzzünk, elraktározzuk az élményeket, érzéseket.

Kisrigótól indultunk (pont Steve-ékkel egyidőben, de egymástól függetlenül érkeztünk oda) és a P+ -en kezdtünk, a Tövises-hegy kihagyásával felmentünk a Varga-lószig, ahol gőzerővel folyik a nyár eleji pusztítás rendbetétele. Onnan elsétáltunk a Hubertus házig. A háztól induló, elhagyott vadászösvényen folytattuk, míg az egyre nehezebben járhatóvá vált. Végül felmásztunk a Phsz-re és úgy folytattuk Prédikálószékre. Lefelé a Vadálló-köveken többször és hosszasan időztünk. Nem mentünk le egészen a Szentfa kápolnáig, korábban egy jelzetlen úton (múltkori, meglepő élményeim alapján vaddisznós útnak hívom) csatlakoztunk a Szőke forrás völgyében haladó P-re.  Arra számítottunk, hogy hátha ma is ott lesz a Lukács-árok bejáratánál a mozgó büfé (-> palacsinta), mely nagy, de annál kellemesebb meglepetésemre egy hónappal ezelőtt ott volt. De sajnos ezzel nem volt szerencsénk. Sebaj, elmentünk Szentfa kápolnáig, megnéztük a Táltosok által az év elején épített filagória remekművet. Vissza a Rám-szakadék bejáratához, majd végig a szurdokban. Több Szurdok tt-sel találkoztunk, viszonlyag nagy volt a forgalom mindkét irányban. A pilismaróti aszfaltútra érkezve, a Rám hegy felé mentünk. Az ismert szakrális helyen mi is hosszasan időztünk, töltődtünk pozitív energiával és a csodálatos kilátással. Ha már a Szurdok túrások kedvéért kiszalagozták a régi sárgát, ezért mi is azt választottuk és a Thirring-körutat érintve felmásztunk Dobogókőre. Almáspitézés után az OKT-n folytattuk utunkat a Királykúti-völgy felé. Terv az volt, hogy megnézzük a pár éve elterelt kék utat. Minden rendben volt az aszfaltútig, de az elkerített területre már nem akartunk bemenni. Így a Király-kúti házig az aszfaltúton haladtunk, majd a völgyben ereszkedtünk Bükkipusztáig. A Sikárosi rétet a koraesti, oldalról érkező napsugarak meseszerűvé varázsolták. Utunkat a Bükkös-patak és az Öreg-nyílás völgyben fejeztük be és érketünk vissza, lámpagyújtásra, Kisrigóhoz. Szép nap volt.

Amíg ment a Garmin, ezt az útvonalat rögzítette.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
10:30:00 30 21:00 2.86 900 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

atom képe

atom 5087 napja

Nagyon _király_ túrát hoztatok össze, gratulálok! A Vadálló-köveknél én legutóbb őzekkel találkoztam, és a Varga-lósz környéke akkor még siralmasan nézett ki.

yoyo képe

yoyo 5089 napja

Bakker jobb átlagot mentetek gyalog ,mint én a Szurdokon :)

Jó kis kirándulás volt ,szerintem én addigra már áthaladtam a Rám-szakadékon,de vicces lett volna ott összefutni ííííí .  Egészségetekre a túrát !

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!