Uff futás

2010.03.21 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:52:52

Távolság

21.098 km

Tempó

05:21 p/km (11.22 km/h)

Pulzus

Átlag
157
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

Feladat: 2h15min hosszu futas. Az edzestervben mult het vasarnapra szerepelt egy felmaraton verseny, de mivel ma volt lehetösegem versenyre menni, a ket edzest felcsereltem.

 

Szombaton arra keltem, hogy lepeskor faj a bal labfejem bal oldala, amolyan korabban mar erzett megeröltetes-fajas. Nagyon nem ertettem, mitöl lett, hiszen elötte csak uszni voltam, a medencecsempet nem rugtam le, megeröltetni meg szerintem nem volt hol. A hazi kenöcspatika segitsegevel es  a fajos lab miatt lelekben kicsit felve keszültem a kupa utolso fodulojara. (Szerencsere a versenylaz nagyobb volt, ugyhogy vegül a fajas nem hatraltatott.)

 

Eisbärlauf III.

 

A nagykönyvben le van szepen irva, hogy hogy nem szabad felmaratont futni. Hat igy, ilyen rossz eröbeosztassal. Mostanaban kicsit nehez dolgom van versenytaktikailag, ugyanis a hirtelen jött (sztem ideiglenes) tempojavulasom következteben egyre nehezen tudom elöre bemerni, hogy milyen tempot hasznaljak felmaratonon, hogy ne is fussam el a versenyt, de ne is fogjam vissza magam, ergo ne menjek lassabban, mint amennyit a testem perpill elbir.

 

Az elsö 7 kilis kört teljesen abszurd modon sikerült 5.06min/km tempoval abszolvalni. Gondoltam, hogy ez tarthatatlan lesz 21km-en keresztül, de nem ereztem magam elgyötörtnek, s azt sem, hogy ennek esetleg csunya belegyaloglas lenne a vege. Vegig egy rövid tavon indult nagyon pici kislannyal futottam, segitettem a biztatasaimmal, de szegenykem a cel elött 1 kilivel kifulladt, lemaradt, s nem vartam be.. 

 

A masodik kört sajnos egyedül nyomtam, nem volt mellettem senki hasonlo tempoban futo, aki kicsit huzott volna...A 14 km vegere az atlagtempom mar 5.15min/km-re esett vissza. Ennek ellenere örültem, mert ereztem, hogy az egy honappal ezelötti eredmenyt ismet tudom hozni, annyit ui. mar nem lassulhatok, hogy veszelybe kerüljön. 

 

A harmadik körre mellem szegült egy kisse idegesitö fazon, aki folyton az idöt kerdezgette tölem, meg, hogy beerünk-e 2 h alatt, tovabba kiselöadast tartott arrol, hogy nem keszült semmit a versenyre. Egy idö utan az ignoranciam szerencsere sikeres volt, s arrebb allt egy picit. Az atlagtempom hangyanyit, de tovabb lassult, aztan kb. 200 meterrel a cel elött az altalaban tempodiktalo, am ezt a versenyt a baratja miatt lazara vevö kedves vasember ismerösöm beert a futasban, grabancon ragadott, s meg arra volt kellö eröm, hogy egy 3.15min/km -ig gyorsulo megasprinttel erjük el celvonalat. 

 

A celban ugy ereztem, hogy most nagyon butan futottam, meg annak sem tudtam tulsagosan örülni, hogy rövid idön belül ujabb 2 percet sikerült lefaragni a felmaratoni idömböl. Kisse kedvetlenül elbaktattam Christianekkal a jegesmedve-kupa eremert es poloert, s mar agyban messze, az utolso hosszu futasok tervezesen es a marathonon jartunk.

 

http://connect.garmin.com/player/27606738

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Uff képe

Uff 5210 napja

Köszönöm szepen, nagyon aranyosak vagytok. Tovabbra is igyekezni fogok, csak hagyjon a labam! ;)

Bense Kriszti képe

Bense Kriszti 5210 napja

Köszi! Szép futás, sokat fejlődtél nagyon! Küldöm a gyógycsillagokat is!

csilla* képe

csilla* 5211 napja

hahó! De ügyes vagy! remek idöt futottál! Csak így tovább!!

gica képe

gica 5212 napja

Hogy Te milyen szép időt futottál!!! Őszintén gratulálok hozzá!

Remélem nem komoly a baj!!!!!!

Uff képe

Uff 5212 napja

HA! Ha lesz egyaltalan...holnap egyelöre segitsegert kell mennem a labammal, ui. beadta a labfejem az unalmast. :(

monique képe

monique 5212 napja

grat, lesz itt még pár PB, pl. a maratoni PB :)))

Uff képe

Uff 5214 napja

Köszönöm! 

Eddig mindig olyan szepen, egyenletesen sikerült futni, de ugy latszik, a hirtelen jött "siker" elegge megzavart..

Most megneztem ujbol az ajanlott maraton-versenystrategiat, padlot is fogtam töle, mert eleg elkepzelhetetlennek tartom. Nagyon esznel kell lennem, mert ott mar ilyen meggondolatlansagoknak komoly következmenyei lehetnek.

Kar, hogy nem jöttetek..

 

szaszit képe

szaszit 5214 napja

Gratulálok a PB-hez, az erőbeosztás nehéz dolog, de ezekből nagyon jól lehet tanulni a későbbiekben.

Nekem az össze-vissza trappoló, meg a szuszogó-fújtató emberekkel szokott gondom lenni ezeket gyorsan lehagyom:) Sajnos én nem tudtam menni mert a többiek sem mentek meg én se vagyok nagy formában.

Felszerelések

Asics Kayano 16
Egyéb MALOJA Frauentrikot Blowball schwarz
Egyéb Skins Capri Tights
Egyéb CEP Kompresszios zokni (ajandek)
Egyéb Nathan Speed 2 Trinkgürtel
Egyéb Garmin FR305