Wierchen futás

Esti edzés2018.06.09 Szombat, 13:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:40:05

Távolság

21 km

Tempó

04:46 p/km (12.59 km/h)

Edzésleírás

Keszthely féltáv:
Már a nevezés befizetésekor kételkedtem magamban, hogy jó ötlet lesz-e ez a verseny. Nem baj azért elindultam, csak nem futamodok meg, tavaly csináltam 4 féltávot, akkor csak menni fog most egy is. Felmérve az ez edzettségi szintemet úgy gondoltam, hogy 5:25-ös idő reális lehet. 40 perces úszás a hosszú kihagyás után még simán össze kell, hogy jöjjön. A 3 órás tekeréssel számoltam, hiszen idén olyan rengeteged tekertem, hogy bizonyára feltépem az aszfaltot is. A futás mostanában egyre jobban megy, így ott egy erősebbet akartam próbálni, 1:35 volt a célidő.


Szokás szerint a szélére helyezkedtem, hogy az első fordítónál kívül legyek majd. Az volt a terv, hogy a fordító bójákat célzom és a sárgáktól távol maradok. Ez jónak is bizonyult, egészen egyenesen úsztam a saját tempóban és nem ért semmi atrocitás az első fordulóig, ahol begyűjtöttem pár rúgást az oldalamra a mellúszóktól. Amint irányba álltam tempót váltottam és a rövid egyenes megnyomtam a második piros bójáig. Ismét jó döntésnek bizonyult, mert a második kanyarnál már nyugodt volt a fordulás. Kezdett széthúzni a mezőny. A visszafelé tartó hosszú egyenesben úgy éreztem, hogy többen is pályáznak a lábvizemre, de ezt leszámítva eseménytelen volt a hátralévő szakasz. A partra vezető utolsó egyenes egy örökkévalóságnak tetszett. Szekeres Szabibal és Tóth Petivel együtt értünk partot és mentünk depózni. Szabival ezen a pályán mindig nagyot meccselünk.

Nekem sikerült legyorsabban a bringára szállnom, de percek alatt ott is hagytak. Így haladtam szépen tovább a saját tempóban miközben igyekeztem elkerülni a bolyozós helyzeteket. Ádival és Igorral is mindig üldözzük egymás, illetve én kergetem őket, mert sokkal jobban úsznak. ^^ Ádámot a 10. km-nél sikerült is befognom, Igornak viszont a nyomát sem láttam. Hihetetlenül élveztem ezt a pályát.  A felfeléken csak módjával mentem, míg a síkokat (nem volt sok) és a lejtőket meghajtottam. Ez azt eredményezte, hogy pár emberrel oda vissza előzgettük egymást, de ennek ellenére hangulatos menet volt. Az időjárás ideális volt így annyira nem kívántam  a vizet és annak ellenére, hogy szinte minden frissítőnél ettem, mégis éhesen szálltam le a bringáról 02:56:05-nél Szabitól kicsit lemaradva, mert ő megállt egy technikai szünetre.

A depóba bekészítettem egy szeletet, majd finoman akartam elkezdeni a futást. Úgy gondoltam, hogy a 4:25-30-as tempó az lesz. Hát nem volt. A második körre már egészen belassultam és csak vonszoltam magam tovább. Az utolsó körre elkezdett szakadni az eső. Ez egészen lelkesítőleg hatott rám, újra élveztem a futást, de ennek ellenére nem gyorsultam.

A végeredményt végül reálisan lőttem be, de a futás, ami elvileg a legerősebb számom sajnos nem ment. Hát majd legközelebb. :) 5:23:43

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Enugu képe

Enugu 2153 napja

Gratulálok!

zozo.m képe

zozo.m 2156 napja

Gratulálok! Azért szépen végig mentél. Jól belőtted magadnak az összidőt.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!