zozo.m futás

2018.04.08 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:31:58

Távolság

42.4 km

Tempó

05:00 p/km (12.00 km/h)

Edzésleírás

13. CSOB Bratislava Marathon. - 16. Marathonom

20180221: Terv igazából nincs. Jó lenne Pb közelit futni. De jelen felkészülés nem az igazi. Most még plánéba jön a hideg is. Kicsit olyan mint tavaly Linznél, hogy tervek nélül vagyok.  

Minden adott volt egy jó futáshoz. Egyedül az volt a kérdés hogy a lábam jelez e valamit, hiszen az elmúlt hétben mindig kellett egy alapos bemelegítés hogy "érzelemmentes" maradjak.

A többiekkel már szombaton találkoztam: Adri, Barbi, Tünde, Gyuri, Pintyő és Robival. Megbeszéltük a tervet. Megkaptam egy 3:09:17-es időt. Én magamnak egy perccel jobb időt kívántam. De ezt nem mondtam ki.

Vasárnap reggeli után utazás át Pozsonyba. Remek idő fogadott minket. Be álltunk a zóna elejére, és együtt elrajtoltunk. A 3:15-s iramfutó előttem volt. De elég hamar utolértem. Az volt a terv maradok velük pár kiliig. A tempó könnyű, a mozgás szintúgy könnyed volt. Így igazából úgy éreztem hogy elvesztettem 20-25 másodpercet. Így egy picit hagytam a lábamat menni előre. 4:34-es első 5km.
4:35 a második 5km.
4:32 a harmadik 5km,
4:37 a maradék a 21.1km-ig.
Nos az iramfutók (3:15) ezen tempók mellett 2x szerettek volna megelőzni.
Nem kicsit zavart. A második körre ki is ürült a pálya, a szél is fújt. Így 22 után egy picivel elengedtem őket hiszen a szeles résznèl nem futhattam el magamat. De igazából ott már éreztem hogy elfutottam, és 10 alá bemenni már messzi távoli cél, de igyekeztem újrafelerősödni. 24 körül megkaptam a napszemüveget, mert kisütött a nap, és tudtam , hogy nem mosolygok már a futás alatt. Szépen elfutottam a következő hosszú egyeneshez és ekkor hirtelen elkezdtem érezni a bal csípőm külső részét. Mentem tovább de már nehezemre esett az 5 perc alatt tartani a tempót, mert a mozgás szétesett. Fordító: majd igyekeztem összekapni magamat ès a mozgást összerakni. Ez maradt a cél. Fokozatosan csak lassultam és egyre nehezebb lett a futás. 32 után már visszafelè számoltam márcsak 1 óra. A táv ugyan csökkent, de az idő alig akart. Szenvedtem. Gondolkoztam a feladáson. (Legelőször mikor leelőztek az iramfutók. Másodszor 27 környékén, de akkor voltam a legtávolabb a céltól. Illetve amikor 36-37 kilihez érkezvén átmentünk a szigetre egy 5-s körre. Akkor màr úgy gondoltam, ha már eddig eljutottam akkor itt már nem adhatom fel!)

Az az 5-s egy véget nem érő rossz álomnak nevezném. Még a 3:30-sok is megelőztek. Már rég nem fáradság irányított, hiszen erő volt a futáshoz, csak a bal làbam emeléséhez nem maradt.

Persze az utolsó pár száz méterre próbáltam összerakni ujra a mozgást, hiszen olyan szurkolótáborom volt, hogy bármelyik csapat megirigyelte volna, de kifelé nehéz volt a mosolyt csalni az arcomra. Holott belül nagyon boldog voltam és ugyanúgy szenvedtem is belül.

Nagy nehezen befutottam. 3:31:58. Borzalmas idő. *
Utána még egész jól ment a séta. Aztán a csapat sietett haza a szavazásra. Mire felértem, ugyanakkor már gyökkettőre csökkent a járási tempóm.

Aludni nem sokat sikerült, úgy fàjt a bal belső csípőm.
Hétfőn dr. Daninál jártam: konklúzió , pihenés. Nem bírta a csípőmnèl lévő izomzat a terhelést.

Miért nem adtam fel? Mert úgy éreztem mostanság nem adhatok fel semmit. Ebből tudok egy kicsit más területen erőt meríteni.

*nos idén még egy maraton rám. Nagyon komoly céllal. A cél marad, de tettem hozzá egy B célt is. Azt mindenképpen meg kell tudnom futni. Nagyon hektikus időket futok maratonon. Szeretném kicsit kisebb szórásban megfutni ezeket mostmár. Ha kell akkor a 17. után kicsit jobban rá fekszem a rövidebb távokra.

Amúgy egy remek Élmény volt, köszönöm a többieknek. (Adrinak, Barbinak, Tündinek, Pintyőnek, és a két olvasónak Gyurinak meg Robinak is). Jöhet a következő! :)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

galagyuri képe

galagyuri 2266 napja

Gratulalok Tozo! Az ido igy se rossz es nagyot kuzdottel!! Becsuletedre valljek h behoztad!!!

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 2267 napja

Gratulálok! :)

Felszerelések

Adidas Nova Stability
Polar M400 HR