mrob túra

2017.11.01 Szerda, 09:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

07:15:00

Távolság

40 km Szint: 900 m

Tempó

10:53 p/km (5.52 km/h)

Edzésleírás

OKT 9. szakasz
Bakonykúti -> Zirc

9. szakasz második felvonása és befejezése offolós leírásban, akinek nem járja skippeljen

A "hosszú hétvégére" ezt a 40-est választottam kékből, egyedül vágtam neki. Zseniálisan szép túraidő ígérkzett, jó lett volna tovább menni de hát csak 1 napot sikerült ráádolzni, majd amikor akkor.. Tök szar ilyen teljestímény/idő kényszerrel kékezni, hogy csak egy napod van és érd el a vonatot Zircen, ne tévedjél el, mert ha lekésed akkor gáz van. Ráadásul gazdaságtalan. Azért azt nem mondom, hogy értelmetlen, mert így is ki tud zökkeni az agy egy-egy kis időre közben és mindenről elvonatkoztat. Hát lementem.
Bakonykútira menő buszra felszáll vagy 25 túrázó. Esélyes hogy kékezők, nem tudom van-e ma itt tt de ahhoz már elég késő van.
Elsőnek odaugrok pecsételni, hisz 40 kili necces 7.5 h alatt zsákkal, nem akarom végigvárni a hadsereget, feltehetően a többség a másik irányba indul. Apropó pecsét: már megvan a füzetben ez az igazolás, de hát kell a másik is különben irgumburgum lesz, mert ha nincs kettő és megszakítod, akkor a mtsz-es elbíráló bácsi/néni az íróasztalnál megállapíthatja, hogy te csaltál, ui. lehet hogy csak a pontot kerested fel. Érvelik a kemény kőkékezők. Agyam eldobom többszörösen... de megérdemlem ha a fb-t lesem :) Mintha ezen múlna. A hülyeség határtalan, szokták mondani. Persze benyomom a másik mellé ismét, nehogy baj legyen, ezen ne múljon, nem törik le a karom. A szabály meg szabály! - nyugtatom magam. (és nem akarok senkit bántani, jó hogy előjött a figyelmeztetés fb-n, tudom, h csak jót akarnak a megosztók, köszönöm)

Szerintem elég rossz napom volt, mert baromira pocsékul tájékozódtam az elejétől a végéig, lépten-nyomon tévesztettem és jelzést kerestem kétségbeesetten. Alapból egy átkötő jellege van ennek a vidéknek, nekem sokszor volt unalmas darálós főleg Bakonykútitól Kisgyónig. Mostanában úgy látszik elkényelmesedtem, mert jobbnál-jobb részeken jártam, nagyon tetszett mind, már azon gondolkodtam nem is tudom rangsorolni őket mert mindegyik olyan jó volt, az aggteleki pl elvarázsolt örökre de még a sík 1. szakasz is bejött pedig attól féltem hogy nem fog.
Csőszpusztán keringtem, Tésen benéztem letérőt, a lefelében elmentem rossz irányba az y-elágazóban aztán kezdtem kiakadni h többet nyomkodom a telefont mint amennyit nem. A jásdi bélyegzőt olyan nehezen találtam meg, hogy már azon gondolkoztam szelfizek a temetőnél egyet, kétszer is felmentem a temetőhöz kétszer is visszamentem onnan a kékpecsét nyilas jelhez, ami bizony arra mutatott másodszor is. Bizonyára Nyomibobi vagyok. Telefonnal lettem okosabb ismét, hogy milyen utcában vannak a pecsételőhelyek, de utcaneveket már nem láttam uh. feladtam.
Szerintem fent nem akarják nekem ezt a mai túrát. Elindultam hát, bár a kivezető kékre sem volt könnyű visszavergődni. Valami boltkerítés kell, ha lesz erre akkor ok, ha nem akkor felgyújtom a füzetet. Lett.

Innentől voltam kb. jól. Valahogy megtörtént az átkapcsolás a sok kis kudarc után érthetetlenül. Jött a széprész ill. megláttam a szépet is, a délutáni fények, a hosszú rét és a patakvölgy. Végre kicsit felüdültem és megnyugodam, h meglesz a vonat is, lassítottam. Keep calm Robi!

Aztán a végén, Bakonynána-Nagyesztergár közti részen Nagyesztergár közelében azért felnyomtam az agyam a vonlvezetésen még utoljára :Ö Neem igaz, hogy egy nyomorék domboldal szélén, a cserjés-bokros részen kell bújkálni. Aztán levitt a patak mellé a két méteres csalánosba vájt ösvény. Ezt nem tudtam hová tenni. Aztán kilábal a nyom innen, lett végre fás erdő végszóra.


Zirc közelgett. A kocsikat számolom, aztán játszok olyat, hogy melyik jófej mert kikerül és melyik nem mert 10 centi híjja h elsodorjon. Lefelé a főúton elém tárult a város, fölötte a -remélem már igazi- Bakony, a következő szakasz titka, amit már nem ma fedezek fel és ami ébren tartja a vágyat a következőig. Csodálatos érzés ez is a kéktúrában, ugyanilyen, amikor a hosszú Csereháton átérsz és egyszer csak váratlanul megpillantod a Zemplén vonalvezetését fent, megérted miért is szép ez a műfaj.
Beérek Zircre.
Volt bélyegző!
Éljen :)
A vasútállomás nyitva van, annak ellenére h jegy kiadás nincs, fűtnek, lehet melegedni.
Éljen! :)

ui: Jött a kispiros. Veszprémig ingyen utaztam, mert a jegykezelő masina nem érzett térerőt és egyéb módon nem tudtak jegyet adni nekem a vonton. Hát, mondom Sajnálom. Kinyögtem magamból valahogy ezt a szót a lefagyás után. Én tényleg nem tudom, hogy mi a normális már!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
07:15:00 40 10:53 5.52 900 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Hoka Challenger