pityu127 futás

2017.10.15 Vasárnap, 09:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:45:24

Távolság

42.2 km

Tempó

05:20 p/km (11.23 km/h)

Edzésleírás

Budapest Spar Maraton

3:45:24

Reggel H. Andrassal egyutt buszoztunk ki a Varosligetbe. Gyorsan atoltoztunk a satorban, aztan szinte azonnal talalkoztunk Jucaval meg Kurucz Kittivel (Kitti 30-at fut). Kesobb a csapat mas tagjaival is (Gyuri, Sz. Peter, ...) Bemelegites/kocogas nelkul be is alltunk a rajtzonaba, mert mar csak vagy negyedora volt a rajtig. Lehet hogy egy kis melegites jo lett volna, mar az elso kilometerket sem ereztem konnyunek, pedig tenyleg lassan indultunk, olyan 5:20-5:25-os tempoban, amit aztan lassan emelgettunk. En bemelegedtem es
probaltam elhuzni, de Juca mindig utanam szolt es visszafogott :).
Ez igy ment kb a 11. km-ig, amikor Andras elkezdett lemaradni. A 12. km-nel arra szamitottunk hogy Kittivel talalkozunk aki akkor allt be 30 km-re; de nem talalkoztunk vele sajnos. Aztan rajottem hogy nagyon lassu vagyok a frissitopontoknal: Juca minden ponton alaposan elhuzott amig frissittem. Az elsonel meg utolertem, de a masodiknal mar nem: onnantol kezde mar csak a forditoknal pillantottam meg: a 15 km-nel, 20-nal amint lefordultunk az Arpad-hidrol, meg 30-nal a
Kopaszi-gatnal. (kesobb kiderult: O nagyon begyorsult a vegere, 6 perccel jobb volt nalam!)
Szoval kb. a 15. km-tol egyedul futottam, es erzesre eleg jol ment. Olyan 5:10-es km-ek lehettek, mar amikor nem volt benne frissito, mert az mindig elvitt vagy 20 masodpercet legalabb. Az elso feleben nem alltam meg a frissitoknel, csak kocogasra valtottam. A 21. km-es frissitonel alltam meg eloszor teljesen es belegyalogoltam 10-15 metert. A hosszu budai rakparton nezegettem a tempot a km-tablak alapjan, es 5:10 alatt lehettem. Eljott a Lagymanyosi hid is,
meg a 30-as fordito.
Istvant nem lattam, aki a korabbi levelezes alapjan sejtetni engedte hogy esetleg kijon (kesobb: eppen a Janoshegyen futottak Ferivel).
A forditonal meg lattam Jucat, es azt hiszem Kitti is vele volt.
Kb a 20. km-tol kezdtem egyre jobban erezni a vizholyagot, ami egyre novogetett a bal talpamon.
Es persze egyre melegebb lett, es lassultam. Nem foglalkoztam mar a tempo figyelessel, erzesre probaltam minel gyorsabban futni. Gondolom olyan 5:15-os tempot mehettem, de az emelkedok, a frissitopontok lassitottak.
A Bajcsy-Zsilinszky uton, meg a feluljaro elott a 37 km-nel ert utol Tata, aki meglepoen frissen szokdellt el mellettem. Par szot beszelgettunk is.
De ott mar kezdtem boldog lenni mert csak 5 km volt hatra. Kb itt kezdett el picit gorcsolgetni a jobb combom, de sikerult megakadalyozni hogy beerosodjon. Orultem nagyon hogy elmult a gorcs, mert ettol feltem leginkabb a korabbi maratonjaim alapjan.
Aztan elertem a Hosok Terere, ott volt a 40. km, es meg egy 2 km-es kort kellett megtenni a ligetben. Az utolso km-en megtaltosodtam, es ugy futottam mintha semmi bajom nem lenne :). 3:45:24 lett a vege, ami 7 perces javulas az eddigi legjobbhoz kepest (3:52, 2013-ban).
Tiszta so volt a nadragom, az arcom, meg a felkarom vegig. Egy nagy vizholyag lett a bal labamon a labujjparnak kornyeken, eleg vacak volt
meg gyalogolni is vele utana. Gyongyi meg Peti vartak a celteruleten; Tataval is talalkoztunk, es egyutt probaltunk magunkhoz terni. Elegge le voltam strapalva, fajtak a combjaim, a talpam, es furcsa modon a ket vallam is be volt allva.
Osszessegeben pozitiv elmeny volt. Jo hogy a ket fele nagyjabol egyformara sikerult: 1:51:37 + 1:53:47. Es az is jo hogy nem gorcsoltek a combjaim.
Es ezt az eredmenyt meg mindig nem lesz olyan nehez tovabb
javitgatni a kovetkezo nekifutasnal :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:45:24 42.2 05:20 11.23 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Juca képe

Juca 2383 napja

Oh, ezt olvasva olyan, mintha direkt azért fogtalak volna vissza, hogy megelőzzelek. Azt beszéltük meg, hogy fokozót futunk, nem futjuk el az elejét. Amíg együtt mentünk, a frissítések után kicsit lassítottam, jeleztem is nektek a karommal, hogy hol vagyok, a negyedik után szakadtál le. Mindketten megdőltünk volna, ha gyorsabban kezdünk.

Noncsa képe

Noncsa 2386 napja

Lesz leírás vagy majd szóban?

:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!