zsudzsud aerobic

2017.03.16 Csütörtök, 19:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:40:00

Pulzus

Átlag
12
Minimum
0
Maximum
173

Edzésleírás

Szegyellem am magam, ezer eve nem jartam erre. Valahogy nem jutott ido, es mivel a Stravan rogzitek mindent, igy meg az archivalas se motivalt. Pedig olyan sokszor eszembe jutottatok!!!

Na,de irom inkabb, hogy miujsag. Ha mar van olyan szerencsem, hogy az uj munkahely biztositja az ingyenes szakvizsgalatokat egy jonevu maganklinikan, hat ideje volt megnezetnem ezt a magas pulzus dolgot. Harom hete voltam eloszor egy belgyogyasznal, aki tudott javaslatot adni a kardiologushoz. O azt ajanlotta,h mivel valoszinuleg semmi szervi bajom nincs, egyszeruen edzetlen vagyok, hagyjam ezt a futas dolgot egy idore, es kezdjek el aerob, sajat testsulyos edzeseket vegezni. Fel ev alatt kelloen megerosodom, aztan gondolkodhatok futasban vagy akarmiben. Na ezek utan abbahagytam a futos probalkozasokat, es harom hetig csak pentekenikoztem. (és mértem naponta többször a vérnyomásom, aminek a naplójával kellett a kardiológusnál megjelennem) Azt kell mondanom, h nagyon elvezem ezeket az edzeseket (közben laptopon folytatom, ezért vannak ékezetek), és hamar azt érzem erősödöm, még ha ez csak illúzió is ennyi idő után. A vérnyomásom teljesen jó, kivéve néha az irodában, de hát ez van, pörgés van, rengeteg munka és kevés idő, úgyhogy tolni kell...ezen maximum annyit tudok változtatni, hogy próbálok tudatosabb lenni, sé alkalmazni pl. az autogén tréninget.
Hétfőn voltam a kardiológusnál: volt szív ultrahang, ekg, terheléses vizsgálat. Az eredmény: jó fizikai kondícióban vagyok, de emellett olyan típus vagyok, aki már a kis stresszre pulzus megugrással reagál. (másnál ugye ez emésztési problmákat okoz stb). Felrakatna azért eg 24 órás vérnyomásmérőt, hogy vajon egy munkanap során háyszor van magas értékem. Hát, ezt még meglátom, hgy megcsinálom-e. Ő is áldást adta a mozgásra, elsődlegesen a kardióra, mert csak meg kéne edződnöm, sé ez segítene a problémán. Heti 150 perc kardiót írt elő a max pulzus 70-75%-án végezve.
A jövő héten még csináltatok egy nagylabort, és ha a pajzsmirigyem rendben van, akkor tényleg nincsen semmi más emögött, csak az edzetlenség.

Bocsánat, ha kicsit hosszú lett. Igyekszem most már visszatérni, mindjárt vissza is olvasok, hogy kivel mi történt. Ma egy live videót csinláltam egyébként, a 2016 Fittaréna basic edzését. Puszi Mindenkinek!

Edzésszakaszok

Idő Sorozat Ismétlés Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0 0 0 173 12
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

zsudzsud képe

zsudzsud 2666 napja

Jaj, Csajok, jókat mosolyogtam ezeket olvasva.:)))

Köszönöm, hogy rámnéztek!

holovacz képe

holovacz 2666 napja

Előttem szólóhoz csatlakozom, és egyben őt is 'megvigasztalom', hogy nem fog később se feljebb menni, nekem például egyre lejjebb megy, ahogy halad az idő. Én sokszor kelek 80/50-nel, vagy kevesebbel, de legalább még felébredünk, baj akkor lesz, ha már majd nem. :) 

Köszi a beszámolót, kíváncsi leszek a fejleményekre, és tessék motiváltnak lenni vezetni a naplót. :D

ikerkaszat képe

ikerkaszat 2667 napja

Örülök, hogy beszámoltál a dologról. Én szívesen kapnék Tőled egy kis plusz pulzusszámot a mindennapi életben, mert elég tré 45-ös átlagpulzussal és 90/60-as vérnyomással felkelni mondjuk... Azt mondták, hogy, ahogy öregszem, fejjebb megy, de mindenki hazudott, 15 éve semmit sem javult... 

RunKa képe

RunKa 2667 napja

KLassz, hogy utána jársz, muszj tudni, nincs e gond, ezek szerint minden ok :) Amúgy meg azért vannak olyan típusok, akik magas pulzuson ketyegnek. Ha nem vagy rosszul, akkor sztem nincs gond.  Pl. a kismenyem is ilyen, de ő sincs rosszul közben.

PE meg faca :D  Egsi !

kádárévi képe

kádárévi 2667 napja

Jó, hogy ezt megosztod velünk, sokat lehet tanulni belőle :) Amit kaptál tanácsot, az pont úgy hívják alapozás :) Várom a fejleményeket. Hajrá! 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!